שרשור
יומי - ונושא חשוב

שרשור../images/Emo32.gifיומי - ונושא חשוב../images/Emo59.gif

זהו שרשור לנושאים הקשורים-לא קשורים ישירות בתמונות ובנושאי צילום - אבל יש להם קשר למה שקורה בפורום,לדעתכם, או שיש להם קשר כן לפורום - ואתם רוצים להעלות אותם כאן אנא צרפו לכאן - למניעת פתיחת שרשורים חדשים ע"ח כאלה שכן שייכים ואמורים להימצא כאן בפורום. ולעניין מטריד - ולא רק אותי: בעקבות אירועי הימים האחרונים בפורום - וגם בגלל שלא נכללו במפורש ב'דבר המנהל' - שאני יודעת שיש כאלה שמתייחסים לכתוב בו, אני רוצה להעלות ולהזכיר כמה דברים חשובים לכל חברי הפורום - ותיקים וחדשים. אנסה 'לקצר' - גם כדי לחסוך מזמנכם - אבל , ובעיקר - מזמני
:
מינהג מכובד שהתפתח כאן בפורום ומקובל על כלל חבריו - לא נדחפים לשרשור של מישהו אחר - ולא מעלים תמונות שלי - לשרשור שנושאו תמונות של מישהו אחר כמה סיבות - והסדר הוא אקראי בלבד: א.נימוס - מי שפותח שרשור מבקש תשומת לב לשאלתו או תמונתו - כשמישהו אחר מעלה בתגובה לא תשובה - אלא תמונה משלו - הוא 'מבטל' בכך את תמונות 'פותח השרשור' בבחינת - 'שלי טוב יותר' - וגם מראה בתגובתו זו 'התעלמות מופגנת' מפותח השרשור. שלא להזכיר - שהתמונות שנוספו - מושכות את הדיון ותשומת הלב לחדש ש'נדחף' ולא לפותח השרשור. לכן - הנדחף לשרשור 'פרטי' - פוגע ב'פותח השרשור' - על אחת כמה וכמה אם חדש בפורום או רק מתחיל להיות מעורב בו . ב.לימודי - אחת ממטרות הפורום היא לימוד וניתוח תמונות והעלאת נקודות חשובות הקשורות אליהן - רווח לכולם - למעלה התמונות,לקוראים וליתר המשתתים.תמונות של מישהו אחר בשרשור כזה - מסיטות את תשומת הלב - ואת הדיון ומביאות אותו למקום אחר - והמטרה מוחטאת. ג.פירגוני - מטרה נוספת לפורום היא שיתוף החברים בו בחוויות הצילום ותוצאות הצילום של חבריו - כל מעלה תמונות חפץ בתגובות של האחרים, הנוגעות לתמונות שלו - תגובות או הפניה לתמונות של מישהו אחר - זה ההיפך מפירגון - זו אפילו פגיעה והתעלמות. ואם מי שהצטרף לשרשור אחר - חפץ בהתייחסות - הוא מחטיא אותה - כי לא יקבל אותה - לא כמו בשרשור עצמאי לתמונותיו. ד.כיף והנאה - כמו שבקריאה נוח יותר לקרוא ולזכור טקסט קצר כך זה בתמונות - נוח לצפות ולזכור תמונה אחת - עד בודדות - ולא מספר רב שלהן המשורשרות זו לזו - המצטרף לשרשור לא לו - כמובן - מגביר את העומס ומכביד על אלו המוכנים לתרום מזמנם ולהתייחס. זה גם מתחיל לבלבל - כי התגובות כבר אינן מסודרות ואינן קשורות - וזה בגלל אופי המימשק - נוח לשימוש אבל לא הכי נוח לקריאה ולהבנה לאחר מכן - לא בשרשורים עצומי מידות - לפעמים תגובה שתתאים לאחת התמונות הראשונות תהיה מסופחת דווקא לאחרונה - ואם היא בכלל אינה 'במקומה' - הבלבול הוא רב - ובטח שמקשה על הלמידה. ה.רצון להשתתף ולמשוך תשומת לב - כל הודעה חדשה ושרשור חדש הם כאלה - ולכל אחד ואחת מגיע! מי ש'נדחף' מושך את תשומת הלב אליו - בבחינת 'ראו הגעתי וכעת תתייחסו אלי בבקשה' - לא הוגן ולא פייר כלפי פותח השרשור. כאן בפורום משתדלים לא להתייחס ל'נדחפים' ולהמשיך להתייחס רק תמונות של אותו השרשור לשמן נפתח, יוצא ש'הנדחף' - לא יקבל את תשומת הלב שלה אולי ראויות תמונותיו - ועדיף היה מלכתחילה שיפתח בשרשור נפרד. ו.חזרנו ל'נימוס' - שרשור שמתפתח בו ויכוח מטיבו שמושך אליו משתתפים וה'חגיגה גדולה' - כל תגובה חדשה מקפיצה את השרשור הזה לראש העמוד - היתר,על תמונותיהם - כמובן שנדחקים אחורנית אם הויכוח קשור לתמונה - אזי הוא בהחלט מבורך - ואנחנו דווקא אוהבים כאלו כאן - הם מוסיפים עניין ונופך אחר לדיון הכמעט טכני בתמונות המתבצע פה באופן יומיומי אם הויכוח בכלל אינו קשור לתמונות - הרי הוא מסיט את העניין מהן - וכך פוגע במעלה התמונות - שכאילו הוקפצו שוב ושוב - אך למעשה כולם מתעלמים מהן כי הויכוח 'חשוב יותר' - מי ש'טורח ומשקיע מאמצים 'בתמונותיו ספק אם יקבל זאת כמחמאה - נהפוך הוא!!! ועצם ההקפצה קדימה כל הזמן ,באה גם על חשבון האחרים,כפי שציינתי, שתמונותיהם נדחפו אחורנית מתקשר קצת לסעיף של 'עניינים הפוגעים במהלך התקין של הפורום ולהתנהלות ענייניו - נמחקים ממנו' - המופיע ב'דבר המנהל'. אני בדעה שכל דבר ניתן לרשום או לאמר בכמה דרכים - ואם כבוד חברך עומד לנגד עיניך - גם תהיה מוכן להשקיע בכך. זהו. בטח יש עוד כמה דברים. אתם מוזמנים להגיב ולהתייחס,או שרק לקרוא, להסכים או שלא ,להוסיף משלכם - השרשור פתוח לתגובותיכם, וכמובן - גם תיבת מסרי - למקרי בירורים שונים (לאחר שאתם כבר טרחתם ובדקתם והגעתם למסקנה שרק לי הפתרונים
) המשך יום טוב ומוצלח לכולם

חידה/בדיחה../images/Emo6.gif

מאחר ואני לא פורה במיוחד כרגע בתחום הצילום, לפחות חידה/בדיחה ששמעתי שקשורה לפורום ואני מקווה שהזקן שלה לא ארוך מדי: אתה עומד על גדת נחל שמימיו שוטפים ומבחין ביאסר עראפת נאחז בכוחותיו האחרונים בענף והמים מאיימים לשטוף אותו. יש לך שתי אפשרויות: 1. לקחת את השוט של החיים בהתמקדות בפניו של הראיס ואולי אף לזכות בפוליצר על התמונה המוצלחת. 2. לזרוק את המצלמה ולקפוץ למים להציל אותו. השאלה: באיזו עדשה תשתמש??

הצעה לחברי הפורום...........

יש באפשרותי להביא לארץ בתחילת ספט' כרטיסי זכרון למצלמות. הרכישה נעשית באתר B&H . עם כל האריזה והמסמכים. מי שרוצה מוזמן לפנות אליי במסר אישי. שימו לב, המחיר יהיה גבוהה במעט מהמצויין באתר (עבור משלוחים וכ'), אבל כמובן הרבה יותר זול מבארץ. אשמח לסייע.

שקוף מדי - הודעת מכירה או הצעה כזו

נא להעלות ללוח הפורום,לא בפורום,גם אם המטרה להקטין עלויות עצמיות,זה עדיין עניין עיסקי מסחרי וענייני כספים העוברים מיד ליד
אין טעם בהצפת הפורום בהודעה הזו.

Shadocan

New member
אם זה תמונה 'בדרך אגב'?

כמו שהיה בדיון שלי למרות כל זה שרציתי תשומת לב לתמונות שלי לא היה לי התנגדות לתמונה שפירסמו. הם התחילו לריב על מה דב קליין יגיב אין שום רע ולדעתי אם זאת תמונה אחת בדיון של כמה תמונות זה לא מזיק... אם זה תמונה שקשורה כאילו למשהו

אז זה לא מקובל כאן בפורום - ונהוג

'לבקש רשות' מ'בעל השרשור' . התמונות שלך לא קיבלו התייחסות מתאימה - וזו היתה המטרה מלכתחילה.זה היה קודם - נראה במשך היום - גם מחר
אותו הדבר גם מי שחפץ לערוך שיפוצים בתמונות שמישהו אחר מעלה,אבל כאן השיקול אחר לגמרי. אז מה המשותף? קלות הכתיבה והשיבוץ היכן שרוצים בפורום - הגישה החופשית שיש לכל אחד - כביכול המקום הוא של כולם (וזה נכון - הוא אינו במה פרטית של אף אחד - ולא הגלריה הפרטית שלו - גם לא המקום לריבים אישיים) וחוסר שיקול הדעת ואי ידיעת נהלים מסוימים במיוחד מצד מצטרפים חדשים

למעלה