J a z z P h o t o
New member
שרשור../images/Emo32.gifיומי - ונושא חשוב../images/Emo59.gif
זהו שרשור לנושאים הקשורים-לא קשורים ישירות בתמונות ובנושאי צילום - אבל יש להם קשר למה שקורה בפורום,לדעתכם, או שיש להם קשר כן לפורום - ואתם רוצים להעלות אותם כאן אנא צרפו לכאן - למניעת פתיחת שרשורים חדשים ע"ח כאלה שכן שייכים ואמורים להימצא כאן בפורום. ולעניין מטריד - ולא רק אותי: בעקבות אירועי הימים האחרונים בפורום - וגם בגלל שלא נכללו במפורש ב'דבר המנהל' - שאני יודעת שיש כאלה שמתייחסים לכתוב בו, אני רוצה להעלות ולהזכיר כמה דברים חשובים לכל חברי הפורום - ותיקים וחדשים. אנסה 'לקצר' - גם כדי לחסוך מזמנכם - אבל , ובעיקר - מזמני
:
מינהג מכובד שהתפתח כאן בפורום ומקובל על כלל חבריו - לא נדחפים לשרשור של מישהו אחר - ולא מעלים תמונות שלי - לשרשור שנושאו תמונות של מישהו אחר כמה סיבות - והסדר הוא אקראי בלבד: א.נימוס - מי שפותח שרשור מבקש תשומת לב לשאלתו או תמונתו - כשמישהו אחר מעלה בתגובה לא תשובה - אלא תמונה משלו - הוא 'מבטל' בכך את תמונות 'פותח השרשור' בבחינת - 'שלי טוב יותר' - וגם מראה בתגובתו זו 'התעלמות מופגנת' מפותח השרשור. שלא להזכיר - שהתמונות שנוספו - מושכות את הדיון ותשומת הלב לחדש ש'נדחף' ולא לפותח השרשור. לכן - הנדחף לשרשור 'פרטי' - פוגע ב'פותח השרשור' - על אחת כמה וכמה אם חדש בפורום או רק מתחיל להיות מעורב בו . ב.לימודי - אחת ממטרות הפורום היא לימוד וניתוח תמונות והעלאת נקודות חשובות הקשורות אליהן - רווח לכולם - למעלה התמונות,לקוראים וליתר המשתתים.תמונות של מישהו אחר בשרשור כזה - מסיטות את תשומת הלב - ואת הדיון ומביאות אותו למקום אחר - והמטרה מוחטאת. ג.פירגוני - מטרה נוספת לפורום היא שיתוף החברים בו בחוויות הצילום ותוצאות הצילום של חבריו - כל מעלה תמונות חפץ בתגובות של האחרים, הנוגעות לתמונות שלו - תגובות או הפניה לתמונות של מישהו אחר - זה ההיפך מפירגון - זו אפילו פגיעה והתעלמות. ואם מי שהצטרף לשרשור אחר - חפץ בהתייחסות - הוא מחטיא אותה - כי לא יקבל אותה - לא כמו בשרשור עצמאי לתמונותיו. ד.כיף והנאה - כמו שבקריאה נוח יותר לקרוא ולזכור טקסט קצר כך זה בתמונות - נוח לצפות ולזכור תמונה אחת - עד בודדות - ולא מספר רב שלהן המשורשרות זו לזו - המצטרף לשרשור לא לו - כמובן - מגביר את העומס ומכביד על אלו המוכנים לתרום מזמנם ולהתייחס. זה גם מתחיל לבלבל - כי התגובות כבר אינן מסודרות ואינן קשורות - וזה בגלל אופי המימשק - נוח לשימוש אבל לא הכי נוח לקריאה ולהבנה לאחר מכן - לא בשרשורים עצומי מידות - לפעמים תגובה שתתאים לאחת התמונות הראשונות תהיה מסופחת דווקא לאחרונה - ואם היא בכלל אינה 'במקומה' - הבלבול הוא רב - ובטח שמקשה על הלמידה. ה.רצון להשתתף ולמשוך תשומת לב - כל הודעה חדשה ושרשור חדש הם כאלה - ולכל אחד ואחת מגיע! מי ש'נדחף' מושך את תשומת הלב אליו - בבחינת 'ראו הגעתי וכעת תתייחסו אלי בבקשה' - לא הוגן ולא פייר כלפי פותח השרשור. כאן בפורום משתדלים לא להתייחס ל'נדחפים' ולהמשיך להתייחס רק תמונות של אותו השרשור לשמן נפתח, יוצא ש'הנדחף' - לא יקבל את תשומת הלב שלה אולי ראויות תמונותיו - ועדיף היה מלכתחילה שיפתח בשרשור נפרד. ו.חזרנו ל'נימוס' - שרשור שמתפתח בו ויכוח מטיבו שמושך אליו משתתפים וה'חגיגה גדולה' - כל תגובה חדשה מקפיצה את השרשור הזה לראש העמוד - היתר,על תמונותיהם - כמובן שנדחקים אחורנית אם הויכוח קשור לתמונה - אזי הוא בהחלט מבורך - ואנחנו דווקא אוהבים כאלו כאן - הם מוסיפים עניין ונופך אחר לדיון הכמעט טכני בתמונות המתבצע פה באופן יומיומי אם הויכוח בכלל אינו קשור לתמונות - הרי הוא מסיט את העניין מהן - וכך פוגע במעלה התמונות - שכאילו הוקפצו שוב ושוב - אך למעשה כולם מתעלמים מהן כי הויכוח 'חשוב יותר' - מי ש'טורח ומשקיע מאמצים 'בתמונותיו ספק אם יקבל זאת כמחמאה - נהפוך הוא!!! ועצם ההקפצה קדימה כל הזמן ,באה גם על חשבון האחרים,כפי שציינתי, שתמונותיהם נדחפו אחורנית מתקשר קצת לסעיף של 'עניינים הפוגעים במהלך התקין של הפורום ולהתנהלות ענייניו - נמחקים ממנו' - המופיע ב'דבר המנהל'. אני בדעה שכל דבר ניתן לרשום או לאמר בכמה דרכים - ואם כבוד חברך עומד לנגד עיניך - גם תהיה מוכן להשקיע בכך. זהו. בטח יש עוד כמה דברים. אתם מוזמנים להגיב ולהתייחס,או שרק לקרוא, להסכים או שלא ,להוסיף משלכם - השרשור פתוח לתגובותיכם, וכמובן - גם תיבת מסרי - למקרי בירורים שונים (לאחר שאתם כבר טרחתם ובדקתם והגעתם למסקנה שרק לי הפתרונים
) המשך יום טוב ומוצלח לכולם
זהו שרשור לנושאים הקשורים-לא קשורים ישירות בתמונות ובנושאי צילום - אבל יש להם קשר למה שקורה בפורום,לדעתכם, או שיש להם קשר כן לפורום - ואתם רוצים להעלות אותם כאן אנא צרפו לכאן - למניעת פתיחת שרשורים חדשים ע"ח כאלה שכן שייכים ואמורים להימצא כאן בפורום. ולעניין מטריד - ולא רק אותי: בעקבות אירועי הימים האחרונים בפורום - וגם בגלל שלא נכללו במפורש ב'דבר המנהל' - שאני יודעת שיש כאלה שמתייחסים לכתוב בו, אני רוצה להעלות ולהזכיר כמה דברים חשובים לכל חברי הפורום - ותיקים וחדשים. אנסה 'לקצר' - גם כדי לחסוך מזמנכם - אבל , ובעיקר - מזמני