היי
אני זוכרת אותך!
אני חייבת לומר, שמאוד הזדהיתי איתך בשבוע האחרון שהיה לי. אין לי נטייה לבולמוסים וזה משהו שלא קורה לי אף פעם...ועדיין, מכיוון שהיתי לומדת ועובדת כל היום בחוץ, ומיד אחרי הלימודים טסה לעבודה, מגיעה מאוד מאוחר הביתה ומתחילה לאכול בכמויות תוך זמן מאוד קצר ולמלא חסכים.
אז ככה, לדעתי, תעשי בדק בית, אם את אוכלת מספיק במשך היום, עד לרג שאת מגיעה הביתה! כי פירות ירקות וסנדוויצ'ים זה "בריא" אבל זה נשמע דיי דל ולא ממש משביע. מניסיון. היתי גם מצטיידת באותו הדבר, וחושבת שהנה אני מסתדרת ולא רעבה במשך היום, אבל בפועל היתי חורת מורעבת ואוכלת כל הבא ליד עד כדי בחילה ופיצוץ...
והצלחתי להמנע מזה ולשנות את זה, אחרי פעמיים שזה קרה, בזכות זה שהבאתי לכל יום ארוחה מבושלת בקופסה שמתאימה לחימום במיקרו ודאגתי לאכול תמיד צהריים נורמלית. כי סנדוויץ וירקות זה לא בדיוק משביע לטווח ארוך כארוחת צהריים. ומאז, גם הרגשתי יותר שבעה ועירנית בעבודה, וגם לא זללתי בערב, כי פשוט לא הרגשתי את הצורך.
אולי נראה לך שאת חוסכת בקלוריות באכילה מועטה במשך היום, אבל הגוף זוכר רעב וחסך שהיה במשך היום. וכשנורא עסוקים ורצים מלימודים לעבודה ויש מעט זמן והפסקות לאכול, באופן טבעי אוכלים פחות (מאשר בבית) ופחות מרגישים רעבים. אבל אח"כ כשחוזרים הביתה משלימים הרבה יותר, ואפשר בקלות לעלות כך, גם אםנדמה שאוכלים מעט במשך היום.
ממליצה לך לקחת ארוחה חמה (רצוי עם הרבה חלבון) בקופסה ולאכול ארוחה אחת גדולה בצהריים או מתי שמתאפשר לך, זה ישביע אותך לאורך זמן. ובנוסף, אם את רעבה בדרך חזרה מהעבודה בנסיעה, את יכולה להחליט על משהו קטן שתאכלי, רק כדי שלא תגיעי מאוד רעבה הביתה. לי זה עבד ומנע הישנות של המקרים.
בכל מקרה. את לא לבד. זה מאוד מוכר ושכיח וקורה להרבה אנשים שיום שלם בחוץ.