שרשור שאלות ליועצים/מומחים

deena

New member
שרשור שאלות ליועצים/מומחים ../images/Emo124.gif

נא לשרשר לכאן שאלות עבור עו''ס אור הנפש עו''ד גלוקשטד גולשים מתבקשים שלא להגיב בשרשור כל עוד הוא נעוץ, על מנת שלא להטעות גולשים אחרים שעלולים להסתמך על תגובותיהם כיעוץ משפטי מומחה. שבוע טוב, יום נעים

האם אפשר דרך בית משפט

לבקש הפסקה של פגישות במרכז קשר בעקבות זה שהאב באופן קבוע מבטל שעה אחת לפני מועד הפגישה את הפגישה? זה קרה כבר 4 פעמים ברציפות ולדעתי הילדים נפגעים מזה גם כאשר מחכים לו במרכז והוא פשוט לא מגיע

בונבונית

את יכולה להגיש לבית המשפט בקשה ובמסגרתה להודיע כי האב אני מגיע לפגישות במרכז הקשר כבר X פעמים, את האכזבה והפגיעה בילדים כתוצאה מכך ולבקש או להפסיק את הפגישות עד להסדרת הדבר ולבקש גם לחייב את האב בגין אי הופעה בכל פעם.

ילוטייל

New member
אם בעלי לא שילם מזונות

מאחזר חומר מפעם של [ניתאי 6]: ".אם בעלי לא שילם מזונות עבוד ילדיו, והוצאות חריגות שלהם ועכשיו הם מעל גיל 18. האם אוכל לתבוע כספים אלו בדרך כלשהי? בלי לערב את הילדים? תביעה רטרואקטיבית? תודה לתשובתכם ."

בעקרון

כן, פסק הדין (בהנחה שאכן זה כך במקרה שלך), מחייב לשלם לידי האישה עבור המזונות של הילדים, אם לא שילם את יכולה להגיש לביצוע בהוצל"פ

ילוטייל

New member
ומחדד - אין התיישנות?

מה קורה אם היתה הסכמה של בת הזוג? מה קורה אם בן הזוג דווקא שילם הוצאות נכבדות ויכול להוכיחן בקבלות וחשבוניות? תודה על התשובה המהירה.

אם אתה רוצה לחדד

אז תהיה ספציפי. בעקרון, פס"ד מתיישן אחרי 25 שנה (בהם הזוכה מזניח את העניין) כך שכל עוד אין החלטה אחרת או שונה פסק הדין, אתה מחוייב על פיו

תודה ועוד שאלה

לא הבנתי את הקטע של החיוב בגין אי הופעה? ואם יהיה לו תירוץ "טוב" מה עושים אז?

אם ארבע פעמים

הוא לא טרח להודיע אז עם תירוצים מתמודדים בזמן אמת אחרי שיש החלטה שיפוטית במקרים של אי הופעה (הוא יצטרך לשכנע שהדבר היה מוצדק או לפי פסק הדין

מירנטו

New member
לעו``ס

כאשר פקידת הסעד שולחת אם מתפקדת בכל המובנים להסתכלות פסיכיאטרית וזאת כי הגרוש מעליל עליה עלילות מה עושים?ומה המבחנים או ההסתכלות הזו בדיוק?נראה לי שהכוונה למבחנים למסוגלות הורית.אודה לך אם תשפכי קצר אור על המושגים האלה.

shir61

New member
לא אור הנפש אבל עו"ס...

מסוגלות הורית לא אמורה להיבחן ע"י פסיכיאטר. פסיכיאטר אמור לאבחן מצב נפשי. אם מתפקד שאינה מעורערת נפשית אמורה לשוחח עם פקידת הסעד ולנסות להבין את המניעים להסתכלות. ידוע שמאבק בין אנשים עלול להביא למצב שכחלק ממנו ראיית האחר ואולי אף הצגתו אינה נקיה מאינטרסים ומעוצמת רגשות גבוהה... ולפיכך מן הראוי שפקיד סעד מקצועי והוגן לא יתבסס על דברי צד אחד על האחר ויתרשם בעצמו. מקווה שסייעתי... בהצלחה!

מירנטו

New member
משמורת

האם יש מצבים שמשמורת הילדים אצל האב?וזאת במידה והאם משתכרת כמו האב,לא זונה,לא שיכורה,לא מסוממת?

shir61

New member
בלי להכיר את הפרטים...

הנטייה להותיר את המשמורת אצל האם אלא אם יוכח שטובת הילדים אחרת... שכר הוא לא שיקול (אלא במצבי עוני שגורמים להזנחה...) זנות, שימוש בחומרים ממכרים (ברמה של התמכרות), ומחלת נפש פעילה הם בהחלט סיבות שסביר שבעקבותן האפשרות תשקל בחיוב... שוב- אני לא מכירה את המקרה הספציפי אך מרשה לעצמי לכתוב בהכללה" מומלץ שלא להעמיד פנים ולעוות נתונים מול הגורמים הבוחנים את טובת הילד. אם המצב אינו כמתואר מעלה (התמכרות, זנות, מחלת נפש פעילה) פשוט לנשום עמוק, להתמודד בדרך שלך תוך שאיפה למקסימום טובת הילד ולהבנה שאיש אינו מושלם......... שוב-בהצלחה!

ישנם

כל מיני מקרים כל מקרה לגופו, יש מקרים בהם גיל הילדים מאפשר להם להחליט ויש מקרים בהם טובת הילדים אצל האב למרות חזקת הגיל הרך. זה בכללי, כי תשובה מורטת קשה לתת עם הפרטים שנתת

Mi Ma Moo

New member
שלום חדשה כאן

בת 32, נשואה 6 שנים, במערכת יחסים 13 שנים, שני ילדים בן שנתיים ובן חודשיים. שנינו עצמאיים לא מוצלחים. (הוא פחות מולח ממני - כלומר מרוויח כלום, אני עוד איכשהו מרוויחה קצת מדי פעם) אנחנו חיים מכסף שקיבלנו מתנה מהמשפחה שלי. יש לנו דירה, 2 רכבים, והמון כסף בחשבון בנק. הכסף הזה התקבל ממני ובשבילי. אבל אני מתוך אידיאולוגייה התעקשתי לרשום את הכל על שם שנינו ולא רק על שמי. האם בית משפט יכול לחייב אותי לשלם לו מזונות כי הוא התרגל לרמת חיים מסויימת? האם הוא יהיה חייב לעזור בתשלום הוצאות הילדים? כלומר, האם אני "אענש" על זה שיש לי כסף? האם יש סיכוי שהוא יקבל משמורת על הילדים? תודה

ברוכה הבאה חדשה

יש כמה אופציות במקרה שלך אך יש צורך לפרטים מדוייקים יותר (למשל את האפשרות לתבוע מזונות אישה וכתובה) . את חלוקת הרכוש ואופן חלוקתו ניתן יהיה לדעת רק לאחר מבט על אופן קבלתו ואופן השקעתו.

Suskonitos

New member
בשעה טובה ומוצלחת

גם אני מתגרש. רק איך אנחנו עושים את זה? יש לנו ילד בן שבע. אנחנו גרים בנפרד ואנחנו (עדיין) חברים טובים. אין לנו שום רכוש משותף, אבל יש לנו הסכם נישואין מפורט המפרט מה בדיוק הולך ולאן. איך אני עושה את זה הכי מהיר ופחות פוגע?

בהצלחה

במקרה כזה, כתבו את ההסכם שלכם ורצוי להעזר בעו"ד או ביחידת הסיוע ותאשרו אותו בבית המשפט. בכל מקרה, אני מציעה לך לגשת לעו"ד מטעמך שיבחן את ההסכם ואת ההשלכות שלו מבחינה משפטית.

e m i l y o

New member
לעו"ד..וכולם בוקר טוב

האם ניתן למנוע ההגירה של גרושתי עם בתי לחו"ל, כאשר בהסכם הגירושים שנחתם לפני 3 שנים, ישנו סעיף : ביקורים ושהות: א. ידוע לבעל, כי בכוונת האישה לבדוק את האפשרות להשתקע ולהתגורר עם הילדה בארה"ב. הבעל נותן בזאת את הסכמתו המפורשת לכך,ומתחייב כי לא תהיה לו כל טענה בעניין. זקוק ליעוץ ,אני בלחץ נוראי. תודה ויום טוב אמיל

בוקר אור

היות והקשר של הילדה עם אביה לא פחות חשוב מהקשר של האב עם הילדה, הרי שגם אם האב מסכים, יש אפשרות שהילדה תעתור להשארתה בארץ ולשמירה הקשר שלה עם האב.

למעלה