שרשור שאלות חדש!

jony543

New member
הביטלס

היי! הורדתי אתמול אוסף של 50 שירי הרוק הטובים בכל הזמנים והיה שם שיר אחד של הביטלס. let it be . הכרתי תשיר אבל עד עכשיו לא חשבתי שהוא כ"F טוב כי רק שמעתי חלקים ממנו בפרסומות/סרטים ועכשיו הבנתי איזה שיר גדול זה! בחיים לא חשבתי שאני יאהב משהו משנות ה 60 אבל הנה! בכל מקרה על איזה אלבומים/סינגלים אתם יכולים להמליץ לי שלהם ואיפה לקנות [באיזור המרכז]? סופ"ש נעים.

הסבר על ה"קודיים" שעל תקליטי.....

החיפושיות. שלום למומחי התקליטים. נתקלתי בתקליטי החיפושיות שעל הלייבל שלהם(מקווה שככה קוראים לזה),כתוב ,PARLOPHONE-בצבע צהוב ואחרים בצבע שחור. מה ההבדל ביניהם? על חלק חרוט -XEX ועל אחרים-XX.מה זה אומר?האם ניתן באמצעות סימנים אלה לדעת לגבי נדירות\תאריך ההדפסה של התקליט? נדמה לי שניתקלתי בעבר באיזה מאמר פה בפורום לגבי הנושא הזה.האם מישהוא יכול לתת לי לינק למאמר זה? תודה מראש.

ramonsegev

New member
שלום>

שנות ה- 60 לדעתי אלו השנים אולי הכי טובות מבחינת מוזיקה שהיתה. לטעמי כל הדיסקים של הביטלס הם מדהימים, לכל אחד יש קסם משלו מה לקנות בהתחלה: - Abbey Road - Sgt Peppers Lonely Hearts Club Band - Magical Mistery Tour - Revolver - White Album להתחלה קלה יותר ולהתמכרות כיפית אני ממליץ על האוסף "1" שהוא מדהים שבת שלום רמון

daniel9977

New member
אני כתבתי את המאמר. ביקשתי להורידו.

שאלת שאלות מצויינות ובגלל שתפסת אותי במצב רוח טוב אני גם אענה לך עליהן (למרות שאתה בטח יכול להבין מדוע ביקשתי להוריד לבסוף את המאמר המדובר). בתשובתי אתייחס לתקליטים מתוצרת הארץ בלבד!!! תקליטים שכתוב עליהם פרלופון בצבע צהוב הם תקליטים אורגינליים. כלומר, הדפסות ראשונות שיצאו בזמן אמיתי - שנות ה-60. נחשבים לנדירים יותר. תקליטים שכתוב עליהם פרלופון בצבע כסף/שחור הם תקליטים בהדפסות חוזרות משנות ה-70. נחשבים לנדירים פחות. סימון XEX אומר שמדובר בתקליט מונו!!! סימון YEX אומר שמדובר בתקליט סטריאו!!! שים לב, הסימון הזה מצוי גם על גבי הלייבל וגם חרוט על גבי התקליט. במקרה שבתקליט מסויים קיים שוני בין הסימון שעל הלייבל לבין הסימון החרוט על גבי התקליט, הרי שהסימון הקובע הוא זה החרוט על גבי התקליט בלבד!!! הזכרת סימון XX. אם הזכרת את הסימון הזה אני יכול רק להניח שברשותך התקליט The Beatles In Italy, שכן בישראל סימון XX יצא אך ורק על גבי התקליט הזה! ה-XX כמו ה-XEX מסמל שמדובר בתקליט מונו!!! ולאלה שרוצים להיכנס יותר לעומק: XEX ו-YEX ו-XX רשומים תמיד בצרוף של כמה ספרות. האותיות האלה בצירוף אותן ספרות נקראות מס' מטריצה. מדובר במספור של עותק המאסטר שממנו הוקלטו ויוצרו כל התקליטים. מאסטר מונו הוא XEX ומאסטר סטריאו הוא YEX. ולאלה שבאמת רוצים לדקדק ולדעת מדוע יש תקליטים עם XEX ואחרים עם XX. התשובה פשוטה: מדובר במאסטרים מונו שהגיעו ממדינות שונות. מקווה שעניתי על שאלתך.

daniel9977

New member
ועוד משהו......

ה-XEX וה-YEX אינם מעידים בשום פנים ואופן על נדירות של תקליט או תאריך הדפסה של תקליט!!!! ולצורך הדוג': תקליטים אורגינליים של הביטלס ותקליטים בהדפסות מאוחרות של הביטלס, אשר יוצרו בישראל, נושאים את אותו מס' מטריצה!!! כפי שניתן להבין מתשובתי הקודמת, הסיבה לכך היא שהם הודפסו/הוקלטו מאותו מאסטר!!! ולכן כאמור אין הם מעידים כלל על נדירות או על תאריך הדפסה!!!

תתפלא, אתה לא יודע כמה שירים של

הביטלס אתה מכיר בלי לדעת בכלל שאלו הם. תשמע את האוסף one כמו שזה שמעליי המליץ, אוסף מעולה למתחילים. אני אישית התחלתי ממנו.
תהנה

jony543

New member
עוד דבר1

מישהו יכול להסביר לי בדיוק איך ומתי הביטלס התפרקו? ואם הם התאחדו מחדש? ומי רצח את ג'ון לנון? אני הבנתי שהם התפרקו בסוף ה 60 וראיתי באיזה אתר אלבומים שלהם מה 80.

JPGR 4 ever

New member
תשובות

מישהו יכול להסביר לי בדיוק איך ומתי הביטלס התפרקו? תאמת אין לי מושג על התאריך המדוייק כי למעשה האלבום האחרון שלהם כבר לא היה ממש של להקה אלא של להקה לשעבר... הם התפרקו בערך בסוף שנות השישים.. ואם הם התאחדו מחדש?לא... ומי רצח את ג'ון לנון?מארק צ'אפמן תוכל לעייך בזה בקישור למאמר למטה אני הבנתי שהם התפרקו בסוף ה 60 וראיתי באיזה אתר אלבומים שלהם מה 80. אין מצב שראית אלבומים שלהם ביחד באייטיז.. אולי זה היו אלבומי סולו..

JPGR 4 ever

New member
וגם..

אני נורא ממליצה על אוסף one אני גם התחלתי איתו ותאמין לי אחריו לא תוכל לשרוד יום בלי הביטלס..(ככה זה היה אצלי לפחות) תוכל למצוא את הדיסק ברחבי הארץ בחנויות דיסקים.. אגב ראיתי כמה באופיס דיפו ובכלל נימכרים שם מלא דיסקים ודי וי די טובים.. הטוב ביותר של אבבא, הלהיטים של סטינג, הלהיטים של בי גיס. יש מלא..

hagary1

New member
זה גם מממש מממש מממש לא הגיוני

שזה מהאייטיז... כי ג'ון (
ז"ל
)נרצח בשנת 80 ואני לא ממליצה על כמה אלבומים אלא על כולם!!! ו-ב-ס-ו-ף...מתמכרים ומתאהבים!!!

אולי האלבום שראית הוא אוסף

הביטלס התפרקו בתחילת שנת 70', למעשה הם כבר לא תפקדו כלהקה בסוף שנות ה-60' ועבדו בצורה נפרדת. אין סיבה ממשית לפירוק, יהיו מעריצים ממורמרים שיגידו לך שזאת יוקו שאשמה בפירוק בכך שהיא גרמה לחיכוכים בין חברי הלהקה. אני אישית חושב שכל אחד מהם רצה להתפח לכיוון אחר ומסגרת של להקה לא התאימה להם. הביטלס לא התאחדו מחדש, היו הרבה נסיונות שלא הצליחו, הרצח של ג'ון לנון ב-סוף שנת 80' קטע את החלום לאיחוד מחדש. הרוצח של ג'ון לנון הוא מארק דיוויד צ'פמן, מעריץ אובססיבי ולוקה בנפשו. מארק רצח את ג'ון ללא כל סיבה מיוחדת, הוא המציא כמה תירוצים לרצח אבל ניתן להבין שמדובר בשיגעון ותו לא. צ'פמן מרצה כיום את עונשו בכלא אתיקה, הוא הגיש מספר בקשות להשתחרר, והועדה מצידה לא אישרה את בקשותיו.

אם אתה רוצה רקע נוסף

אני ממליץ על הסרט Let It Be, סרט דוקומנטרי המתעד את הימים האחרונים של הלהקה והתתפרקות.

BlackBird Gil

New member
האלבום "1" הוא אלבום

חמוד אך בעיני לתת אלבום כזה למישהו שלא מכיר זה עוול. הדרך שבא אני נחשפתי לביטלס היא בעיני הכי טובה, עזוב אותך אוספים קנה את המקור, איך שהאמן רצה שתשמע אותם!! rubber soul הוא אלבום טוב למתחילים אם כי אני התחלתי עם sgt. papper's שקצת יותר קשה לעיכול...אחרי כמה שמיעות אתה מגלה שהוא האלבום האהוב עלייך(עד שאתה נתקבל באלבום הלבן) (מישהו אמר משהו על מסרים תת הכרתיים??) בכל מקרה, קנה דיסק מקורי, עזוב אותך מאוספים!

Another Girl

New member
../images/Emo45.gif כל התשובות מרוכזות אצלנו

באופן המקיף אך המתומצת ביותר.

Matan 9

New member
אז ככה

בסוף שנות השישים הביטלס היו דיי מפורקים וכל אחד מחברי הלהקה פנה לדרכו, אך על הנייר הביטלס עדיין היו להקה פעילה. שנים אלה אופיינו בעבודה כמעט עצמאית של חברי הלהקה עד כדי כך שלהקלטות לא תמיד הוזמנו כל הארבעה. ב-69 עשה מקרטני נסיון נוסף לאחד את הלהקה עם פרוייקט בשם "Get back" שלימים הפך לאלבום "Let it be". הפרוייקט האחרון של הביטלס כלהקה היה הקלטת האלבום המצויין "Abbey Road". באפריל 1970 הודיעה פול מקרטני, שנואש מנסיונות ההצלה של הלהקה, על פרישתו מהלהקה ובכך הביא לפירוקה באופן סופי. בסוף שנות השמונים דובר רבות על איחוד מחדש של חברי הלהקה. לנון התלהב מהרעיון ואף הסכים לחזור ולכתוב יחד עם פול ולאחר מכן לאחד מחדש את הביטלס. מהלך זה נקטע בשל הרצחו של לנון על ידי מעריץ מטורף בשם מארק צ'אפמן, לנון נרצח ב-8 בדצמבר 1980 בפתח ביתו ליד סנטרל פארק, ניו יורק.

for no one

New member
רק תיקון קטן

"בסוף שנות השמונים דובר רבות על איחוד מחדש של חברי הלהקה" צ"ל בסוף שנות השבעים..... אבל בסה"כ - סיכום ממצה של הסוף

Matan 9

New member
נכון, לא שמתי לב ../images/Emo8.gif

וודאי שמדובר בסוף שנות השיבעים משום שבסוף שנות השמונים לא ניתן היה לבצעה איחוד.

למעלה