הסבר
התופעה נקראת "דמיון היפוגני". הקולות, הצלילים והאפקטים הויזואלים הם מידע שבא ישירות מתת המודע שלך. בדרך כלל כשאנו ערים אני לא שמים לב למידע הזה, אבל כשהגוף נכנס למצב של שינה, האפקט גובר ואתה רואה ושומע דברים שאתה חושב עליהם (לא רק באופן מודע). הסיבה שאתה לא זוכר מה קורה אחרי שאתה ממש נרדם היא כי כשאתה הולך לישון, כשלא ישנת לפני זה, הגוף לא נכנס ישר למצב של "חלום" אלא למצב של "שינה עמוקה", בה אנו לא חולמים. זה נורמאלי לחלוטין. קרה לי כבר, בגלל זה, שראיתי איש עם בגדים של בית כלא הולך לי בחדר, ואז נעלם, או שראיתי מן פסל כמו של האינקה עומד מאחורי המיטה שלי (ראיתי כאילו את ההשתקפות שלו בטלביזיה הכבויה), וקורה לי הרבה פעמים שאני שומע מוזיקה וקולות של אנשים. אתה יכול לנצל את המצב הזה לטובתך. אם תלך לישון, נניח ל-5 שעות, תתעורר (במכוון) ותחכה עד שתשמע, תראה את הדברים האלה, תוכל פשוט לחכות עוד קצת זמן עד שתיכנס ממש לחלום, וכשתהיה בחלום, תהיה מודע לכך שאתה חולם ותיכנס למה שנקרא "חלום צלול". בחלום הצלול, העובדה שאתה מודע לכך שאתה חולם עוזרת לך לשלוט בחלום ולעשוט דברים שלא היית עושה במציאות, למשל כמו לעוף, לצלול למעמקי הים וכו´, וההרגשה מציאותית כמו שאתה מסתכל על ההודעה הזאת עכשיו. שווה נסיון, מנסיון.