שרשור שאלות ו
סיוע

Kolega

New member
היתי רוצה לקבל עזרה...

הי אני עוסק בלימוד עצמי כבר 3 חודשים והיה לי רק חלום צלול אחד.

ט ל ו ל ה

New member
היי...כנסו בקשה! ../images/Emo101.gif

היי כולם... פעם ראשונה שלי בפורום הזה, חלמתי אתמול חלום ורציתי לדעת אם הוא חלום צלול... אז ככה: חלמתי משהו, ואז הרגשתי שממש קמתי ושפשפתי את העיניים.. הלכתי להורים שלי והערתי אותם...כדי שיעירו אותי כי אני חולמת משהו רע. ואז הסתבר לי שה-כ-ל היה בעצם חלום בתוך חלום, ובעצם לא זזתי בכלל. לא פעם ראשונה שזה קורה לי...מה זה יכול להיות???

גלפין

New member
זקוקה לעזרה ../images/Emo1.gif

בלילה האחרון אימי חלמה חלום: אימי ואני הולכות לסבתי (אמו של אבי, אשר לצערי אינה בחיים עוד) וכשאנו מגיעות היא אומרת לנו לא להכנס בדלת הזאת (או חלון...) אלא בשניה, כי יש אורחים כשאנו נכנסות היא מציעה לשאוריד את הגרביים מהרגליים כדי שתכבס אותן. אימי אמרה לה שלא באנו כדי שתעבוד ואם כן, אנחנו הולכות. בזה נגמר החלום. סבתי ז"ל היתה כאמא שניה לי, מאחר וביליתי אצלה את כל (!!!) החופשים מביה"ס. האוכל לקבל את פתרון החלום או קצה של חוט, באיזה כיוון מדובר? תודה,

aok

New member
שאלה

שלום לכולם. זו הפעם הראשונה שאני מתארח בפורום, ורציתי לשאול שאלה הנוגעת לתופעה שקיימת אצלי. מעניין אותי לדעת האם ישנם אנשים נוספים שחווים את אותו תהליך והאם יש איזשהו הסבר (לא טרנצנדנטלי בבקשה) לעניין: כשאני הולך לישון, מהרגע שאני נכנס לתנוחה הרצויה ועוצם את העיניים (בהנחה שאני די עייף כמובן), בתוך מספר דקות אני מתחיל לשמוע מעין קולות ולפעמים מוזיקה, שנשמעים בערך כמו פסקול של סרט (לא משהו ספציפי, ואני אף פעם לא ממש זוכר מה "שמעתי"). בד"כ, שמתי לב שמדובר בקולות שנשמעים כמו בני משפחה שמדברים ביניהם, או אנשים אחרים שקולותיהם מוכרים לי. בכל אופן, אני מודע לעניין הזה במשך מספר דקות, ולעתים יותר רחוקות אני מתחיל גם לראות אפקטים ויזואליים (קשה לי להגדיר, אבל לא תמיד מדובר בתמונות מגובשות). לאחר מכן אני פשוט נכנס לחלימה ואז אני כבר לא זוכר כלום כמובן. זהו, אשמח לתגובותיכם.

EshedI

New member
עזבי אותך...

עזבי אותך מפלוסופיה.. אפשר רק לענות לך בשאלה: האם, באיזושהי נקודה בחלום, ידעת, והיית מודעת לעובדה שאת חולמת? אם כן - מזל טוב! החלום שלך הפך צלול מאותה הנקודה! אם לא - אולי פעם אחרת

Real Dream

New member
אוף... עוד פעם...

מה קשה להבין ב"לחצו כאן לפורום פירוש חלומות"? היי, אולי נשנה את שם הפורום ל"חצלולים"? זה גם לא יבלבל וגם ימשוך אנשים שירצו לדעת מה זה לעזאזל חצלולים....

EshedI

New member
הסבר

התופעה נקראת "דמיון היפוגני". הקולות, הצלילים והאפקטים הויזואלים הם מידע שבא ישירות מתת המודע שלך. בדרך כלל כשאנו ערים אני לא שמים לב למידע הזה, אבל כשהגוף נכנס למצב של שינה, האפקט גובר ואתה רואה ושומע דברים שאתה חושב עליהם (לא רק באופן מודע). הסיבה שאתה לא זוכר מה קורה אחרי שאתה ממש נרדם היא כי כשאתה הולך לישון, כשלא ישנת לפני זה, הגוף לא נכנס ישר למצב של "חלום" אלא למצב של "שינה עמוקה", בה אנו לא חולמים. זה נורמאלי לחלוטין. קרה לי כבר, בגלל זה, שראיתי איש עם בגדים של בית כלא הולך לי בחדר, ואז נעלם, או שראיתי מן פסל כמו של האינקה עומד מאחורי המיטה שלי (ראיתי כאילו את ההשתקפות שלו בטלביזיה הכבויה), וקורה לי הרבה פעמים שאני שומע מוזיקה וקולות של אנשים. אתה יכול לנצל את המצב הזה לטובתך. אם תלך לישון, נניח ל-5 שעות, תתעורר (במכוון) ותחכה עד שתשמע, תראה את הדברים האלה, תוכל פשוט לחכות עוד קצת זמן עד שתיכנס ממש לחלום, וכשתהיה בחלום, תהיה מודע לכך שאתה חולם ותיכנס למה שנקרא "חלום צלול". בחלום הצלול, העובדה שאתה מודע לכך שאתה חולם עוזרת לך לשלוט בחלום ולעשוט דברים שלא היית עושה במציאות, למשל כמו לעוף, לצלול למעמקי הים וכו´, וההרגשה מציאותית כמו שאתה מסתכל על ההודעה הזאת עכשיו. שווה נסיון, מנסיון.

Tiger 2

New member
רעיון טוב אבל

המונח לא באמת קיים, זה מונח של הפורום, או שלא?

LUCID DREAM

New member
זה שסיפרת את החלום לא ממש עוזר...

אבל הדרך לדעת עם חיצללת (חלמת חלום צלול) היא: האם ידעת שחלמת בזמן החלום
- אם כן, חיצללת
(ברכותי
) ואם לא - לא נורא
- יש לך עוד את כל החיים לנסות....

fcfighter

New member
ברוכה הבאה.

למה שקרה לך קוראים התעוררות כוזבת. זה שכאשר את מתעוררת בתוך חלום. לדוגמא ביום שבת האחרון הייתה לי התעוררות כוזבת בתוך התעוררות כוזבת, ז"א התעוררתי פעם אחת בתוך החלום, הסתובבתי קצת ואז התעוררתי עוד פעם בתוך החלום וסיפרתי לאחותי שהייתה לי התעוררות כוזבת (ובמציאות אני בכלל לא משתף אותה והיא בכלל לא הייתה בבית במציאות). כתבת "ואז הסתבר לי שה-כ-ל היה בעצם חלום בתוך חלום, ובעצם לא זזתי בכלל", אם הבנת את זה בזמן שהיית בחלום אז אפשר לקרוא לזה חלום צלול.

LucidGuess

New member
ולמה בדיוק פיצלת לשתי הודעות?? ../images/Emo12.gif

ולמה בדיוק פיצלת את השאלה לשתי הודעות שונות?? מה, לא יכולת ליכתוב את שתי השורות הקצרות האלו באותה הודעה?? למה סתם ליפתוח עוד שירשור בלי סיבה? האם ידוע לך שכל שירשור חדש שאתה סתם פותח כאן מעיף את השירשור האחרון שנמצא למטה לדף הבא? לא חבל?! Lucid

dfklghgh

New member
שלושה חלומות בלילה

מאז חופשת סוכות לא זכרתי אף חלום ובלילה בין שישי לשבת זכרתי שלושה חלומות והם היו החלומות הכי מציאותיים שהיו לי מאז שהתחלתי לרשום יומן חלומות. בטח בגלל שלא התעוררתי מאיזה שעון מעורר עכשיו אני צריך לחכות לחלום צלול

LucidGuess

New member
אז אני אסביר לך

בכל דף יש מקום ל 15 שירשורים בלבד ( ולא משנה כמה הודעות יש בכל שירשור ) בכל פעם שמישהו פותח שירשור חדש אפילו הודעה של מילה וחצי, אז השירשור האחרון שהיה בתחתית הדף ( שירשור מספר 15 ) עובר אוטומטית לדף הבא והולך לאיבוד... ( כמה אנשים כבר קוראים הודעות בדפים אחרים... ). בקיצור ליפתוח סתם שירשורים בלי שום סיבה זה פשע. טוב אולי קצת הגזמתי, זה הרבה יותר חמור... Lucid

LucidGuess

New member
מה? מה? כאילו, דהההה???

איך זה שההודעה בראש השירשור חדשה בתאריך כתיבתה יותר מההודעות שמשורשרות אליה?
< מגרד בראש > KEIN האם ניתנו לך הסמכויות לשנות שירשורים??
מגיע לך מזל טוב?
Lucid ( יחי... יחי... יחי...!! )

KEiN

New member
../images/Emo13.gif

מגיע גם מגיע! <מגרד בראש> אתם יודעים הכינים האלא...

למעלה