שרשור - על מי אלאניס רשמה את שיריה?

שרשור - על מי אלאניס רשמה את שיריה?

מענין אתכם בטח לדעת על מי השירים נכתבו. אז הנה השרשור המתאים. חלק מהדברים הם שמועות, חלק הדימיון שלי... וגם אתם יכולים להצטרף.

All I really want

אלאניס כמובן רשמה את השיר עצמה- כמה שהיא מתוסכלת, כמה שהיא מנסה - לא מצליחה וכבר מתיאשת לא להצליח. בשיר אלאניס אומרת I'm like Estalla I like to reel it in and spit it out אסטלה היא דמות ספרותית בספרו של זוכה פרס נובל צ'רלס דיקנס. היא הדמות בספר "צפיות גדולות" (Great Expections). הספר עצמו ממה שהבנתי נרשם בשנים 1860-1861. לאסטלה היו נטיות שהיא מנצלת את הגברים בחיים שלה ותוך כדי היא לא שמה לב שהיא מנוצלת בעצמה ע"י אותם גברים. העטיפה של הספר, לא יודע אם אחת מהדמויות המצוירות היא אסטלה. ---------------------------------------------->

You oughta know

כאן הכל זה רק שמועות. אלאניס אמרה שלעולם לא תגיד על מי נרשם השיר. יש שמועות שזה על מישהוישראלי - אין בסיס. יש שמועות שזה על מאט לאבלנק, ג'ואי מחברים - למה? הוא הופיע באחד הקליפים שלה שעוד היתה קנדית. נשמע הגיוני? לי לא. הכי קלוע לדעתי זה על דייב קוילר, ג'ואי מ"צער גידול בנות". הם יצאו ביחד בתקופה שאלאניס היתה מפורסמת קנדית ונפרדו אחרי שנה. למה זה הוא? אלאניס יצאה איתו כשהוא גרוש + ילד = and would she have your baby? I'm sure she'd make a really excellent mother. חוצמזה, לא ידוע על שום מערכת יחסים של אלאניס אחריו.

Right through you

נרשם על מנהל של אלאניס שזילזל בה ובמוזיקה שלה. יכול להיות שעל לסלי האוו, המנהל של אלאניס בתקופה הקנדית שלה. שנשמעת דומה למה שהיא אומרת. You didn't think I'd come back -לא חשבת שאחזור למרות שזרקת אותי. you scan the credits for your name and wonder why it's not there - בעמוד תודות של אלאניס, לא מופיע שמו של לסלי..

Mary Jane

נרשם על חברה טובה של אלאניס ולא על אלאניס עצמה. אחרי שיחה נפשית ביחד אלאניס ביטאה את הכאב שלה. זה מופיע בספר Death of Cinderella. שמה האמיתי של מרי ג'יין הוא Jacqui Morgan .

Head over feet

תמיד האמנתי שהשיר הוא על גלן באלרד. אני לא יודע אם מדובר על אהבה אפלטונית או אהבה רגילה. that's not lip-serviece - זה לא מס שפתיים. אחרי שאלאניס אומרת כמה היא מאוהבת מכף רגל ועד ראש, וכמה שהיא מעורכת ע"י מישהו מסוים היא אומרת "זה לא מס שפתיים" - כלומר אני לא אומרת את זה רק כדי לצאת מתוך חובה. You're my best friend with benefits - בעמוד תודות היא מכנה את גלן "האח הרוחני שלי". ושמעו יש תועלת בלהיות בת זוג של מפיק מוזיקאלי שהחלום שלך הוא להיות זמרת. I've never wanted something rational - אם פעם לא רציתי משהו רציונל. כי זה באמת לא נשמע טוב שמישהי שרק סגרה 20 שטוענת כמה היא שונאת את הגבר שבגד בה , תתאהב במפיק המוזיקלי שלה שדרך אגב גדול ממנה ב- 19 שנים (גלן נולד ב- 1953).

Front row

השמועות אומרות שהשיר נרשם על לאונרדו דיקפריו. בפברואר 1997 הוא הזמין את אלאניס ועוד כמה חברים לקובה, אלאניס נענתה בחיוב ונתנה בדרך הופעה מאולתרת (תכף תבינו למה מודגש). בשיר היא אומרת משפטים כמו: "אני בשורה הראשונה עם פופקורן..." "איך אתה לא עמוס מהנטל של הפרספקטיביות של אנשים מחייך הקסומים (לכאורה)" (אלאניס באה בגישה באלבום שכל הפרסום הזה זה לכאורה "חיים טובים") בלי שום קשר תחבירי למשפט בבית האחרון אלאניס באה ביציאה אין תודות לבמה מאולתרת - No thanks to the soapbox "אני חושבת שאנחנו צריכים לשים לב לזמן שאנחנומבלים ביחד" למה לא? אלאניס אמרה שזו השמועה הכי חסרת בסיס ששמעה כלפיה, אבל יכול להיות שהיא סתם מכחישה.

Baba

זו השארה חסרת בסיס שלי. לפני שנה היתה כתבה על איזה שדרן רדיו שנוצל ע"י הגורו שלו. הוא אמר דברים שממש מזכירים את מה שאלאניס ראתה - הניצול, הסמים, הזונות והפחדים. אין לי כאן תמונה - אבל לגורו הזה קראו אושו

The couch

כל הבתים הם על סיפור חייו של אבא של אלאניס, אלן. איך אימא שלו זילזלה בו ואיך שאבא שלו נטש אותו.

The couch

נרשם על אבא שלה. על החיים שלו, הזלזול מאימא שלו והנטישה של אבא שלו.

bmk

New member
אמיל - גם אתה מחלק

את the couch לחלקים - בהשראת ההופעות האחרונות של אלאניס.

bmk

New member
לא ידעתי שזה על אושו

אושו היה ועדיין (נפטר ב-1990) גורו נערץ על המוני אנשים, השיטה שלו קצת שונה - הוא עוסק במדיטציות אקטיביות שנראות לא פעם כמוזרות ושונות. בימי חייו היתה קהילה מאוד גדולה מסביבו ויש אנשים שבאמת נפגעו - הוא אהב רכוש בצורה מוגזמת (מכוניות פאר ובגדים נוצצים היו שונים מהתרבות ההודית המוכרת שבה הוא החל את חייו). גם היום יש קהילות גדולות הממשיכות את דרכו - ויש אפילו קהילה בארצנו הקטנטונת - הקהילה והמרכז הגדול שוכנים בפונה בהודו, מקום ענק מערבי לחלוטין, גינות ענק, בריכות, אוהלי פעילות ענקיים ומדיטציות יקרות. חשבתי דווקא שהשיר עוסק במשהו שאלאניס ראתה במהלך הטיול לשה בהודו.

זה בדיוק הוא... וזה מה שהוא עשה.

הוא גרם לשדרן הרדיו הזה להתמכר לסמים, למכור סמים, לעסוק בזנות, הפך אותו לסרסור והפך את אישתו לזונה. אחרי שאותו בנאדם קיבל הארה שהוא רואה שהחיים שלו מתבזבזים הוא עזב את הקהילה של אושו והתלונן עליו במשטרה על מיקרי אלימות שהוא חווה. אושו גורש מארה"ב לא לפני שכמה ביריונים לא מוכרים באו לשדרן רדיו ופיצצו לה ת'צורה.

UR

UR נכתב על עצמה. בית ראשון - על התקופה שהיתה קטנה וכבר היתה בעסק הזה. התקופה של ה- You can't do it on the TV/ בית שני - תקופת הנעורים. בית שלישי - התקופה של אחרי הסיבוב הופעות של JLP.

Unsent dear matthews

הבית הראשון של השיר נרשם על דייב מת'יוס, סולן להקת Dave Matthews band. אלאניס ודייב יצאו בשנת 1998. יש כמה תמונות מפורסמות שלהם ביחד, ויש גם תמונה שהם מתנשקים. אלאניס עשתה לו קולות ב- Don't drink the water וב- spoon.

Unsent dear terrance

הבית הזה נרשם על טרנס משהו (כאילו זה שם אמיתי ולא בדוי). לעזאזל אתמול היו לי מלא תמונות שלי, אבל עכשיו התקנתי שוב ת'ווינדוס וזה נמחק!! הוא היה שחקן פוטבול מפורסם בשנות ה-70 או ה- 80

Unsent dear taylor

בגרסת הדמו של השיר יש עוד שני בתים נוספים. אחד מהם הוא על אחד טיילור. אז הבית נרשם על טיילור האקינס, מתופף במקצועו. הוא היה המתופף של אלאניס בסיבוב הופעות של JLP. הוא מופיע בקליפ של You oughta know, hand in my pocket וב- you learn הוא הבלונדי שזורק עליה את העוגה ראשון. אחרי שנגמר הטור הוא ואלאניס יצאו לתקופה קצרה, הוא גדול ממנה בסה"כ בשנתיים. אחרי זה הוא נטש אותה לטובת ה- foo fighters.

למעלה