נראה לך שתלכי בלי שתכתבי מה בישלת לחג
מייד פירוט
חחחחחחחחחחחח טוב אז אפרט-
1. חורשט סבזי של הפרסים ( המרק הירוק ) עם המון המון המון עשבי תיבול כגון שמיר, כוסברה, פטרוזיליה וכוסברה ופארסה הכל קצוץ קטן. בשר שריר טרי מס' 8 חתיכות בינוניות, שקית אפונה קפואה , 5 לימונים פרסיים. בתוך החורשט מתבשלים גם קציצות כפתה פרסיים- מבשר בקר ועוף טחונים יחדיו עם בצל שום ותבלינים. לתוך תערובת של חצי ק''ג אני מוסיפה חצי כוס אורז לא מבושל, מערבבת את כל התערובת, קורצת קציצות בגודל כדור פינג פונג ומכניסה לסיר עם המרק הירוק ומבשלת ביחד עם הבקר וכל הירוק הזה.. .( יש לציין שהיה כל כך טעים שאכלנו גם את אצבעות הידיים ).
2. אורז בסמטי בישול בשיטה הפרסית - על אדים. בתחתית הסיר התאדיג המפורסם- פרוסות תפוחי אדמה מתובלים בזעפרן, הל טחון, ומי ורדים ומעליהם שמים את האורז.
3. עופות בכורכום עם תפוחי אדמה וגזר.
4. פרגיות מתובלות וצלויות על מחבת פסים - טעים אש!!!!!
5. קוקו סבזי - לביבות מעשבי תיבול מטוגנות.
6 סלטים ביתיים - אבוקדו עם ביצים קשות, חצילים פיקנטי, עבניות מבושלות עם שום מלח פלפל.
7. חרוסת ביתית המכילה- 3 סוגי אגוזים , פיסטוק חלבי, קשיו, שקדים, רימונים, בננות , תפוחי עץ אדומים, תמרים, צימוקים, מיץ ענבים ויין קןנדיטון. את הכל טחנתי במג'ימיקס לתערובת אחידה. ( את השקדים והאגוזים השרתי במים לילה קודם כדי שיתרככו ) .
8. דגי מושט בסגנון מרוקאי
9. דג מושט מטוגן. עם שום ומעליו פרוסות לימון .
יש לי עוד רעיונות לחג שני ולחול המועד.
אם את רוצה הסברים יותר מדוייקים תכתבי לי מסר ואני ארשום לך את הטלפון שלי.
בינתיים חג שמח.
נשיקות, מרגוליקו