שרשור סלטים

לא שכחתי ואני רואה שהוא מצורף. מוכנה לשלוח בדואל למי שלא

רואה אותו.
oryogev#012.net.il
וכמובן לעשות כרוכית במקום סולמית
 
ברוקולי, שעועית ירוקה ופטריות

על הגבול שבין סלט לתוספת ירק

שום כתוש
פטריות חתוכות לרבעים/שישיות
שעועית עדינה קפואה שטופה במים חמים
ברוקולי חלוט (או קפוא מופשר במיקרו) חתוך לפרחים בגודל הפיטריות

במחבת גדולה או ווק מטגנים מעט את השום הכתוש בשמן זית וחמאה
מוסיפים פטריות לטיגון קצר תוך ערבוב
מוסיפים שעועית ירוקה וברוקולי
מערבבים עוד דקה שתיים
מתבלים במיץ לימון מלח ופלפל
מגישים חם או בטמפרטורת החדר
 

שרי 55510

New member
ועוד אופצייה:במקום הברוקלי קישוא קטן :

קישוא קטן חתוך לקוביות קטנות,מוקפץ עם בצל ומעט שמן,כ-3 דקות,
הוספתי את השעועית הירוקה והפטריות ,פלפל-שחור,כף רוטב סויה .וכף וחצי סילאן.
יוצא מעולה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
סלט קוסקוס ירוק

אוטלנגי מציע להוסיף קוביות גבינת פטה לקבלת סלט שהוא ארוחה.

סלט קוסקוס ירוק, Yotam Ottolenghi, Plenty
חומרים, ל -4 מנות:
1 כוס קוסקוס לא מבושל מהיר הכנה*
¾ מניית כוס מים רותחים
1 בצל קטן , פרוס דק
1 כף שמן זית
¼ כפית מלח
¼ כפית כמון
לממרח עשבי התיבול:
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס כוסברה קצוצה
2 כפות טרגון קצוץ**
2 כפות שמיר קצוץ
2 כפות נענע קצוצה
6 כפות שמן זית כתית
להרכבה:
½ כוס פיסטוקים ללא מלח, קלויים וקצוצים גס
3 בצלים ירוקים, פרוסים דק
1 צ'ילי ירוק טרי, פרוס דק מאד
11/4 כוס עלי רוקט קצוצים***
אופן ההכנה:
מניחים את הקוסקוס בקערה, יוצקים מים הרותחים ומערבבים. מכסים את הקערה ומניחים כ- 10 דקות לספיחת הנוזלים.
בינתיים, מטגנים את טבעות הבצל בשמן זית עד להזהבה והתרככות. מוסיפים את המלח והכמון ומערבבים היטב. מניחים שיצטנן מעט.
להכנת ממרח עשבי התיבול, מניחים את כל מרכיבי הממרח במעבד מזון ומעבדים לתערובת חלקה .
מוסיפים את ממרח עשבי התיבול לקוסקוס, מערבבים היטב ואז מקפיצים עם מזלג כדי לנפח ולאוורר את הקוסקוס.****
כשמוכנים להגשה, מרכיבים את הסלט:
מניחים את תערובת הקוסקוס בקערת הגשה. מוסיפים את הבצל המטוגן, הפיסטוקים, הבצל הירוק, הצ'ילי הקצוץ ואת עלי הארוגולה ומערבבים בעדינות.
מגישים בטמפרטורת חדר.*****

הערות הבת המתהוללת:
*השתמשתי בקוסקוס מהיר הכנה מלא.
**לא היה לי טרגון, העלתי מעט את כמויות שאר עשבי התיבול.
*** השתמשתי בלקט עלי בייבי.
****הכנתי את הבצל המטוגן, הממרח, ערבבתי את הממרח עם הקוסקוס ואת יתר המרכיבים, והנחתי כל חלק בנפרד מספר שעות עד להרכבת הסלט.
*****לחצי ולי השאריות היו טעימות גם לאחר יומיים במקרר.

 

אמרלדה

Active member
להוסיף כמה כפות קינואה לסלט ירקות ישראלי. שיהיה סלט עם

קינואה ולא ההפך.
תיבול רגיל לסלט זה - שמנז, לימון ומלח.
מאוד טעים.
 

rinatpol

New member
מתאים ביותר, אני אוהבת סלטי עגבניות טריות

אני קונה את המיקס עגבניות שרי, יש שם צהובות, מנומרות, אדומות ותמר.
פורסת לעיגולים, בצל סגול לחצי עיגול פרוסות דקיקות.
בזילקום ונענע טריים קצוצים. ודבינה צפתית / בייבי מוצרלה.
חומץ בלסמי, קצת מלח ופלפל שחור טרי. מושלם.
 

sofia4

New member
סלט כרובית בחלב קוקוס וטחינה

כרובית בינונית מפורת לפרחים קטנים
בצל קצוץ
2 כפות שמן
3 כפות חלב קוקוס
2 כפות טחינה גולמית
מיץ מלימון שלם
כף סילאן
1/4 כפית חרדל
מלח,פלפל
לאדות בצל בשמן, להוסיף פרחי כרובית לכחמש דקות.
להוסיף חלב קוקוס, מיץ לימון, סילאן, חרדל ולתבל לעוד 2-3 דקות וזהו.טעים חם, וגם קר
 
למעלה