שרשור סלטים

הבת המתהוללת

Active member
מנהל
שרשור סלטים


מה דעתכם של רענון מבחר הסלטים שלנו?

מתאם לי ביותר מבחינת מזג האוויר.

שרשרו נא את מיטב הסלטים שבאמתחתכם.

קיץ בריא!
 
סלט עגבניות (טריות ומיובשות), ארוגולה וסנט מור

מתכון מ"על השולחן"

השילוב בין עגבניות טריות ומיובשות הוא מפתיע ומענג. כשמוסיפים להן גבינת עיזים, מתקבל מעדן. נסו עם אחת מגרסאות גבינת סנט מור, המיוצרות במחלבות הבוטיק המקומיות. אפשר לשנות את חוקי הסלט ולהמיר את גבינת העיזים בפטה, במוצרלה טרייה או ברוקפור.
חומרים
50 גרם צנוברים
2 צרורות ארוגולה (או רוקט)
עלים מופרדים מצרור בזיליקום
400 גרם תערובת עגבניות שרי תמר ועגבניות שרי צהובות חצויות
100 גרם עגבניות שרי מיובשות משומרות בשמן זית
1 גליל גבינת סנט מור פרוס או מפורר
1/4 כוס שמן זית
מלח ים גס
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
קולים צנוברים במחבת ללא שמן עד הזהבה.
מניחים את העלים בצלחת ההגשה. מפזרים מעל עגבניות טריות ומיובשות, גבינה וצנוברים. מזלפים שמן זית, מתבלים ומגישים מייד.

http://www.hashulchan.co.il/סלט-עגבניות-ארוגולה-וסנט-מור-2/
 
סליחה ןמחילה מראש

אני אני לא יכול להתאפק
סנט מור (Sainte Maure de touraine) היא גבינת עזים שמקורה בחבל סאנטר-עמק הלואר שבמרכז צרפת
היא רשומה כפטנט ולכן ולא ניתן לקרוא בשם זה לגבינה שיוצרה מחוץ לאזור זה!

כלומר, למעט עם את חיה במרכז צרפת לא תמצאי גבינת סנט מור, המיוצרות במחלבות הבוטיק המקומיות......
 
החכמתי


המתכון הוא כאמור מ"על השולחן" והעתקתי אותו כלשונו. חבל אם כך שלא כתבו "בסגנון סנט מור".
 
ממש לא!

יש המון סוגים של גבינת עיזים. מגבינה רכה עד גבינה צהובה.
המתכון מציין במפורש גבינה ב*סגנון* סנט מור.
יש הרבה מוצרים בעולם שאופיניים לחבלי ארץ מסויימים, זה עדיין לא אומר שלא ניתן לייצר דברים דומים להם גם במקומות אחרים. אולי התוצאה שונה קצת אבל השימוש בחומר גלם ובטכניקת הייצור דומה.
 
בגבינות זה לא ממש עובד....

גבינה זה חלב שדחפו לו אינזים פרוק זה או אחר (הנפוץ זה רננן) אבל יש עוד כמה סוגים, אז מה מיוחד לגבינת אמנטל? (ומה מבדיל אותה מטל העמק?) איכות החלב וכמובן מוצאו. ושום כלום דבר מלבד החלב.
אז שוב, מה זאת גבינת סנט מור, גבינה מחלב עזים עם עובש לבן ומקל עץ לארומה (מה שונה מכל גבינת עזים אחרת? איכות החלב וסוג העז !)
 

אפיהיל

New member
סלט ברוקולי נא עם מיונז בצל סגול תמרים ושקדים של דליה
התגעגעתי. אבל הנה ב"ה אני פה שוב.
במסגרת שבת חוויתית משפחתית למדתי מגיסתי דליה סלט מעולה. מברוקולי. החלק המדהים הוא שמדובר בברוקולי נא. ללא בישול. אם לא הייתי טועמת במו פי, לא הייתי מאמינה שזה אפילו אכיל...
רשמתי את המתכון לפי מתכון שהופיע ב"בצק אלים" עם תיקונים והתאמות לפי איך שדליה הכינה. אז הנה:
סלט ברוקולי נא עם מיונז בצל סגול תמרים ושקדים של דליה
שליש כוס מיונז (אפשר מיונז קל)
[חצי כוס רוויון (אפשר יוגורט, שמנת חמוצה או אשל) – דליה עשתה פרווה, כלומר ללא ריוויון וכדומה אלא רק מיונז]
חופן עירית קצוצה דק (דליה לא שמה)
מקצצים שני ראשי ברוקולי בלי הגבעול העצי שלהם
פורסים את הפרחים לפרוסות דקיקות בעובי 1-2 מ"מ בלבד
(אפיהיל: לנסות במאסטר סלייסר)
אם לא מצליחים לפרוס דק, קוצצים גם לרוחב כדי שיתקבלו קוביות דקיקות
קוצצים חצי בצל סגול קטן (מומלץ לשים רק חלק מהבצל בהתחלה ולבדוק אם צריך עוד)
קוצצים שליש כוס שקדים (אפשר גם אגוזים אחרים, צנוברים וכדומה)
קוצצים שליש כוס חמוציות. דליה שמה תמרים. יש ששמים צימוקים. אפיהיל: הדבר החשוב הוא שצריך משהו מתקתק
מערבבים את הכל ביחד
זוללים. (אפיהיל: עד כמה שמפתיע אכן כך. זוללים)
 

אפיהיל

New member
הסלט של סבתא ציפורה (ביצים קשות מלפפונים חמוצים ועגבניות)
ושוב מתכון משפחתי. הפעם מהצד של סבתא שלי מצד אמא. סלט של סבתא ציפורה
כמויות יכולות להשתנות לפי הטעם שלכם. כתבתי בסוגריים כמה אני שמה
לרסק על פומפיה גסה ביצים קשות (6-7)
לחתוך לקוביות קטנות מלפפונים חמוצים (קופסת שימורים של מלפפונים במלח גודל 7-9 כלומר הגדולים)
לחתוך לקוביות קטנות עגבניות (2 גדולות)
להוסיף מעט מיונז להגביר את טעם הביצים
מלח, כמו סוכר, פלפל שחור ופפריקה לפי הטעם
יכול להישמר במקרר למספר ימים ללא בעיה
בתיאבון
 
סלט כרוב וגזר

תערובת כרוב וגזר משקית מוכנה
שמן שומשום
מלח
לימון
פפריקה חריפה
בטח טעים להוסיף בצל ירוק אבל אני עצלנית
 
סלט טונה ללא מיונז

טונה בשמן מסוננת מרוב השמן
ביצה קשה
בצל ירוק כולל החלק הלבן
פלפל אדום
פלפל צהוב
גזר
מלפפון חמוץ
לקצוץ את כל הירקות לקוביות קטנטנות
להוסיף תירס (לא חובה)
מלח
לימון
פלפל שחור גרוס
לערבב
הכי טעים בתוך פיתה קלויה בטוסטר
 

הבת המתהוללת

Active member
מנהל
סלט קישואים צרובים ואגוזי לוז

ניצלתי את המפגש החלבי כדי לנסות עוד סלט מהספר של אוטולנגי, Plenty. דפדפתי ומיד מצאו חן בעיני התמונה, קלות ההכנה וזמינות החומרים. בנוסף, ניתנה לי הזדמנות לחדש את הפלאנצ'ה שקיבלנו עם ה SMEG.

את הגבינה, שהכנתי מראש ושמרתי במקרר עד ליציאה לדרך, שכחתי בבית. הגרסה הפרווה הייתה נהדרת. לא מצאתי בזיליקום "מהדרין", המרתי בעלי נענע בכמות זהה. אין לי מושג איזה טעם יש למקור, הגרסה עם הנענע הייתה מרעננת בעיני.

סלט קישואים צרובים ואגוזי לוז/Plenty, Yotam Ottolenghi

מצרכים, ל4 מנות יפות:

1/3 כוס אגוזי לוז (בונדוק) (קלופים מהקליפה הקשה)
7 קישואים קטנים*
4 כפות שמן זית, מחולקות
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
1 כפית חומץ בלסמי**
11/4 כוסות עלי בזיליקום ירוקים וסגולים טריים***
85 גרם (3 oz) גבינת פרמז'ן שבורה לחתיכות****
2 כפיות שמן אגוזי לוז*****

אופן ההכנה:
מחממים את התנור לטמפרטורה של 150 מעלות צלסיוס.

מפזרים את האגוזים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים אותם כ 12-15 דקות או עד להשחמה.

מצננים, מסירים את הקליפה הדקה (חיכוך במגבת עוזר לקילוף קל) במידת האפשר וקוצצים גס.

קוטמים את קצוות הקישואים ופורסים את הקשואים לפרוסות רוחב אלכסוניות דקות, ברוחב של קצת פחות מ-1 ס"מ.
מעבירים לקערה, יוצקים 2 כפות משמן הזית, מלח ופלפל ומקפיצים לכיסוי פרוסות הקישואים בשמן.

מחממים מחבת פסים/פלאנצ'ה/Griddle על להבה גבוהה כחמש דקות.

צולים את פרוסות הקישואים היטב, כ-2 דקות מכל צד, עד להופעת פסי חריכה בולטים על הפרוסות, אך לפני שהקישואים מתרככים לחלוטין ("אל דנטה").
מעבירים לקערת הגשה, יוצקים את החומץ הבלסמי, מערבבים בזהירות ומניחים בצד.

לאחר שהקישואים הצטננו מעט, מוסיפים את ייתרת שמן הזית, הבזיליקום והאגוזים ומערבבים קלות ובעדינות.

טועמים ואם צריך, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

מפזרים את פיסות הפרמז'ן ומגישים בטמפרטורת החדר.

הערות הבת המתהוללת:
*השתמשתי ב-6 קישואים די גדולים.
**השתמשתי ב-2 כפות.
***לכבוד המפגש חיפשתי, אך לא מצאתי בזיליקום טרי "מהדרין" אז השתמשתי בנענע (שכן מצאתי "מהדרין").
****קניתי פרמז'ן, גררתי לכפיסים, ארזתי בשקית והכנסתי למקרר עד למפגש. כמובן ששכחתי את השקית בבית. היה טעים מאד (ופרווה) גם בלי הגבינה.
*****לא הוספתי שמן אגוזי לוז.

 

yela

New member
אצלנו הלהיט השבועי: חצילים מאודים אסיאתיים. כבר ללא מתכון

מסתמכת רק על זכרונות הטעם, עם שפצורים.

חצילים מאודים חתוכים לרצועות
הרבה בצל ירוק
שום
רוטב סויה
חומץ אורז
מירין
עשב לימון
ג'ינג'ר מגורד
שמן שומשום
 
יעלה, תבורכי, כבר מתקרר.

עשיתי לא מעט בעבר, אוהבת חצילים בכל 1000 הצורות ושכחתי לגמרי.
המון תודה וצרור בזיליקום מהעציץ, צמחו לבד, כנראה נשארו זרעים מלפני שנה.

 

הבת המתהוללת

Active member
מנהל
תבשיל/סלט חצילים מתקתק חמצמץ

ואריאציה על קפונטה אטלקית.

דודה של Mrs.2na מכינה את אותו מתכון עם קישואים ולהם היא מוסיפה זיתים ירוקים מגולענים.

תבשיל/סלט חצילים מתקתק חמצמץ/Mrs.2na

המצרכים:
2 בצלים גדולים פרוסים לחצאי טבעות
6-7 שיני שום פרוסות דק
4 פלפלים אדומים/כתומים/צהובים – שילוב, חתוכים לקוביות גדולות
4 חצילים בינונים (לא קלופים) חתוכים לקוביות בינוניות
2 כפות שמן
1 כף סוכר
6 כפות מירין (או חומץ )
2 קופסאות קטנות רסק עגבניות

אופן ההכנה:

לטגן את הבצלים והפלפלים בשמן על אש בינונית עד שיתרככו ויזהיבו קלות. (להוסיף את השום הפרוס ולטגן עוד כדקה). להוסיף את החצילים לערבב עם שאר הירקות לתבל במעט מלח. להוסיף את הרסק מלמעלה (אין צורך בשלב זה לערבב) לכסות את הסיר ולבשל על אש קטנה (!) עד שהחציל מתרכך בערך 20 דקות. (לא מוסיפים מים). כשהחציל רך מוסיפים חומץ, סוכר ויתר התבלינים, בוחשים וממשיכים לבשל עוד כ 10 דקות על אש קטנה. זהו. טעים מאד עדין בטעם קל להכנה..

 
מותר גם לי להשתתף?

אני חושב שאני די חדש פה....

בכל מקרה שלי פשוט וטעים בצורה מפתיעה
לוקחים אחד חציל אחד ופורסים לפרוסות די עבות, ןמחלקים לרבעים.
לוקחים בטטה (יש להגות עם מבטה אמריקאי אחרת המתכון לא מצליח
)
מקלפים ויוצרים קוביות.
מבשלים את הבטטה במים (אם יש סטימר אז זה הרבה יותר טוב) מטגנים החציל.
במחבת מטגנים קלות 3 שיני שום פרוסות לפרוסות דקות מוסיפים את הרוטב צילי מתוק מביאים לרטיחה ומוסיפים את החציל והבטטה.
מבשלים כדקותיים מורידים מהאש מוסיפים את הקשיו והפטרוזיליה קצוצה
ובתאבון

 
למעלה