שרשור מתכונים מנצחים מהרשת

נטע 123

New member
שרשור מתכונים מנצחים מהרשת


אחת לכמה זמן אני מוצאת מתכון שרץ חזק באינטרנט, בד"כ בגלל שהוא קל ויוצא מעולה, ואני מאושרת כאילו מצאתי אוצר


אשמח לשרשור מתכוני "מציאות" שכזה
 

נטע 123

New member
אני אתחיל... עוגיות שוקולד צ'יפס של אופנהיימר

[URL='http://sf.tapuz.co.il/article-1945-1-8820-89663/</a>']http://sf.tapuz.co.il/article-1945-1-8820-89663/[/URL]

יצא לי מעולה


עוגיות שוקולד צ'יפס/ אופנהיימר

חומרים:
1 חבילה מרגרינה (עדיף חמאה)
200 גרם סוכר לבן (1 כוס)
80 גם סוכר חום דחוס (חצי כוס)
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
325 גרם קמח (1/4 2 כוסות)
כפית סודה לשתייה
קורט מלח
שקית שוקולד צ´יפס


הכנה:
לחמם תנור לחום בינוני גבוה.(190 מעלות)
לערב המרגרינה והסוכר.
להוסיף ביצים ותמצית וניל ולערבב עד קבלת תערובת אוורירית.
להוסיף את הקמח,המלח והסודה לשתייה.לבחוש היטב עד קבלת תערובת אחידה.
להוסיף שוקולד צ´יפס (אפשר להוסיף 100 גרם צימוקים אגוזים או קוקוס)
לערבב היטב ביד.
ליצור גבשושיות מדודות בעזרת כפית אחת ובכפית שניה להניח על תבנית
אפייה (לא משומנת) מלבנית גדולה ברווחים של 5 ס"מ בין העוגיות,
לאפות 10 דקות.
מכמות זו ניתן לאפות כ-70 עוגיות

מקור המתכון:
אופנהיימר
 

נטע 123

New member
פשטידת בצל של ליהיא לפיד

[URL='http://www.bishulim.co.il/%D7%A4%D7%A9%D7%98%D7%99</a>%D7%93%D7%AA_%D7%91%D7%A6%D7%9C_%D7%A9%D7%9C_%D7%9C%D7%99%D7%94%D7%99_%D7%9C%D7%A4%D7%99%D7%932622']http://www.bishulim.co.il/%D7%A4%D7%A9%D7%98%D7%99%D7%93%D7%AA_%D7%91%D7%A6%D7%9C_%D7%A9%D7%9C_%D7%9C%D7%99%D7%94%D7%99_%D7%9C%D7%A4%D7%99%D7%932622[/URL]

קוצצים 4 בצלים בינוניים
מוסיפים 1 כוס קמח תופח
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
2 ביצים
מלח בנדיבות- טועמים
פלפל שחור
לטגן את הבצל עד לשקיפות ואז מערבבים את הקמח והביצים. אפשר גם להוסיף כף אבקת בצל ושמנת במקום המים.
אפשר לשדרג עם מעט גבינה מגוררת או כף גבינה אחרת שנמצאת במקרר.
לשמן תבנית גודל 28 , אם רוצים פשטידה נמוכה, או 26 אם רוצים גבוהה.
מכניסים לתנור לחום 180 מעלות למשך חצי שעה אן 3/4 שעה.
מצננים ונהנים.
 
כדורי שוקולד של אמא אוהבת 2 מעולים

כדורי שוקולד /אמא אוהבת 2
החומרים:
1/4 1 כוסות חלב
100 גרם חמאה
5 כפות סוכר
כף קקאו
1 חבילת שוקולד מריר של 100 גרם
טיפה נס קפה
טיפה תמצית רום

- לבשל הכל בסיר על הגז עד שהכל נמס.
- לשפוך את התערובת לחצי קילו ביסקוויטים טחונים.
- לערבב וליצור כדורים.
- לטבול בקוקוס או בסוכריות צבעונית.
 

ybo4

New member
שני מתכונים נהדרים שמצאתי בזמן האחרון

הראשון: עוגת שוקולד נהדרת פשוטה להכנה של רביבה מרביבה וסיליה.

שמצאתי בתפוז בפורום אוכל חלבי

השני: פאי פקאן ומייפל של קרין גורן. טעים בצורה מדהימה, אך דורש מעט יותר הכנה.

את שניהם ניסיתי בזמן האחרון - עוגת השוקולד נחתכה מיד (אפילו לא היתה אפשרות להוסיף לה גלידת ווניל...) ונאכלה במהירות הבזק על ידי חבריו של הבן.

פאי הפקאן - הכנתי כמות גדולה יותר, כך שפאי אחד הוכן בתבנית פאי מסודרת ויצא יפיפה. הוא ממתין בפריזר לארוחת החברים בסוף השבוע הזה. הפאי השני הוכן בתבנית מאורכת (כמות קטנה יותר) ונגמר תוך יומיים בבית.
 
כדורי בשר ברוטב עגבניות

הרוטב עשיר וסמיך, מאוד מומלץ לדעתי

המרכיבים:
1/2 ק"ג בשר טחון
2 בצלים גדולים
1 גזר
1 תפ"א
2 עגבניות מגורדות
5-6 שיני שום
1 קופסא רסק עגבניות קטנה (100 גרם)
1 ביצה
1 כף פירורי לחם
כ-2 כפות פיטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל שחור,קורט סוכר, פפריקה מתוקה וחריפה, מעט א. מרק עוף ,כמון ומעט כורכום.

אופן ההכנה:
לגרד 1 בצל על פומפיה, לסחוט מנוזלים ולהוסיף לבשר, לכתוש 2 שיני שום, להוסיף את הביצה פירורי הלחם והתבלינים.(ללא הסוכר) ולערבב היטב.

בסיר שטוח לצקת מעט שמן ולהוסיף 1 בצל מגורד ושיני שום פרוסים דק ולטגן קלות, להוסיף את התפ"א המגורד והגזר המגורד ולהמשיך לטגן תוך כדי עירבוב. ( אין צורך לסחוט את הנוזלים) להוסיך את העגבניות, הרסק עגבניות, הפיטרוזיליה וכ-2 כוסות מים רותחים והתבלינים ולבשל כ-10 דקות.

ליצור כדורים (קציצות) קטנות ולבשל בתוך הרוטב כ-20-30 דקות על אש בינונית.

מומלץ להגיש עם אורז לבן או לאכול עם חלה טריה.

לקוח מתוך הבלוג הזה
 
למעלה