כדורי בשר ברוטב עגבניות
הרוטב עשיר וסמיך, מאוד מומלץ לדעתי
המרכיבים:
1/2 ק"ג בשר טחון
2 בצלים גדולים
1 גזר
1 תפ"א
2 עגבניות מגורדות
5-6 שיני שום
1 קופסא רסק עגבניות קטנה (100 גרם)
1 ביצה
1 כף פירורי לחם
כ-2 כפות פיטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור,קורט סוכר, פפריקה מתוקה וחריפה, מעט א. מרק עוף ,כמון ומעט כורכום.
אופן ההכנה:
לגרד 1 בצל על פומפיה, לסחוט מנוזלים ולהוסיף לבשר, לכתוש 2 שיני שום, להוסיף את הביצה פירורי הלחם והתבלינים.(ללא הסוכר) ולערבב היטב.
בסיר שטוח לצקת מעט שמן ולהוסיף 1 בצל מגורד ושיני שום פרוסים דק ולטגן קלות, להוסיף את התפ"א המגורד והגזר המגורד ולהמשיך לטגן תוך כדי עירבוב. ( אין צורך לסחוט את הנוזלים) להוסיך את העגבניות, הרסק עגבניות, הפיטרוזיליה וכ-2 כוסות מים רותחים והתבלינים ולבשל כ-10 דקות.
ליצור כדורים (קציצות) קטנות ולבשל בתוך הרוטב כ-20-30 דקות על אש בינונית.
מומלץ להגיש עם אורז לבן או לאכול עם חלה טריה.
לקוח מתוך הבלוג
הזה