אצלי.
שרשור מיוחד
(היכרות קטנה)
לאחרונה לא כתבתי הרבה בפורום מסיבה כלשהי וגם אני לא מכיר פה את כל החברים החדשים מהזמן האחרון אז החלטתי לפתוח שרשור היכרות קטן ונחמד
1)שם:__________ 2) גיל:_____(אפשר גם בערך 15-20 או 30-35) 3) עיסוק בחיים:______(לימודים צבא עבודה.....) 4)איזור מגורים:______ 5) אני פה בעיקר בגלל:_____ רכבות/אוטובוסים/מטוסים...... 6)כיצד הגעתי לפורום:______ 7)אני משתמש באופן קבוע בתחבורה ציבורית:
/
8)תנו 2-3 דוגמאות לשינויים שהייתם עושים במערך התחבורה הציבורית בישראל:________________________________________
אצלי.
1). אורי. 2). 22.5. 3). כרגע לא עובד (עד לפני כמעט חודש עבדתי ברשת סופר מרקט). ביום שיש הקרוב יהיה לי מבחן סף. אם אני אעבור אותו ב"ה, אני מקווה להתחיל ללמוד בבית ברל. 4). איזור השרון. 5). רכבות ואוטובוסים. מצד אחד, לנתח לאן היתה שייכת הגרוטאה הזרוקה הזו, מצד שני לעקוב אחר התפתחויות הרכבת בארץ (שאין מספיק, לצערינו). 6). אם זכרוני לא בוגד בי, היכרתי את הפורום לפני למעלה משנתיים דרך רשימת הקישורים באתר של "דן" (תחת הקטגוריה שם "משוגעים על אוטובוסים"). הייתי אז בצבא, והקפדתי לעקוב אחרי הפורום. רק בקיץ שעבר התחלתי פה ושם לכתוב, ורק לפני כארבעה חודשים התחלתי לצלם. 7). הייתי משתמש כבד בתח"צ בצבא (ולא רק נסיעות מהבסיס הביתה והפוך, גם בחופשות השתדלתי לנסוע הרבה). אחר כך עבדתי חצי שנה בבניין, בכל מיני מקומות, ולכן, המשכתי לנסוע הרבה. כיום פחות יוצא לי. 8). דברים שרצוי מאוד שיהיו בתחבורה הציבורית (ושהם עוד איכשהוא ברי ביצוע): * הוזלת מחירי הנסיעות. ברב הקווים המחירים, לדעתי, גבוהים מדי. בנוסף לזה, שהמחירים בקווים עירוניים/פרבריים צריכים להיות נמוכים, כדי לעודד שימוש בתח"צ, יש להוריד מחירים גם בקווי אוטובוס/רכבת ארוכים. אנחנו מדינה קטנה, ולי, אישית חבל, שהמחירים די מונעים "לחרוש" את הארץ. אילו היו המחירים סבירים יותר, הייתי "חורש" את הארץ. חוץ ממני; יותר בני נוער היו נוסעים לאילת או לפסטיבל צמח בביטחה. * כירטוס משותף של חברות האוטובוסים השונות, ושל הרכבת. * פיתוח הרכבת: ציוד נייד ורשת רכבות. אמנם הרכבת התפתחה בשנים האחרונות, אך זה לא מספיק. כל יום שאין קו מהיר לירושלים, פועל לרעתינו. כמו כן יש עוד הרבה מאוד קווים חשובים: מסילת השרון, חידוש רכבת העמק, קו חיפה-כרמיאל, קו חיפה-נצרת, וכל זה על קצה המזלג בלבד. אין ספק, שצריך להרחיב את מספר המסילות (אם כל הכבוד למסילה שלישית באיילון, צריך יותר). וכמובן, יותר ציוד נייד. עומר, תודה על היוזמה!