שרשור ילדים

שרשור ילדים ../images/Emo95.gif

אני יודעת שזה לא המקום, ומקווה שהמנהלות יסלחו לי. אבל אני רוצה להתייעץ איתכם בבעיה קטנה. טלטל מיום רביעי חולה לפעמים. מה זה לפעמים? לפעמים יש לה חום גבוה והיא "קווטשית" לגמרי ולפעמים היא בלי חום ומשתוללת כמו שהיא יודעת. אז הלכנו לרופא ביום חמישי והוא טען שיש קצת דלקת באוזן אבל זה יעבור. יום שישי אחרי לילה זוועה הלכנו לעוד רופא - הוא כבר אמר דלקת חריפה ונתן אנטיביוטיקה. ואני? אלרגית לאנטי' לא ננתי. המצב נראה כמשתפר והאוזן כבר לא כאבה לה אבל חום ממשיך להיות. אתמול עשינו ספירת דם והיא יצאה בסדר - קצת יותר כדוריות אדומות אבל לא במוגזם. היום שהיינו אצל הרופא הוא אמר - טוב חיכתם כבר הרבה זמן תתנו אנטי'. ואני בהתלבטות. האיש אומר נכון - את לא יכולה להיות נגד אנטי' ועדיין להיות היסטרית. והוא צודק. אבל אני לא רוצה ללת אנטי' בלי לדעת בדיוק מה הבעיה. ואם יש לה וירוס שיעבור אוטוטו? (כל ערב נראה לנו שהוא עבר והוא בעצם לא) ואם יש לה חיידק בשתן (נתנו היום תרבית)? אז לא כדי כבר להתחיל? בקיצור - מקרה של אמא קצת לחוצה + מחלה שלא עוברת + אנטי' כמעט מוכנה לשימוש. והראש שלי - מבולבל. אשמח לתגובות מכל הגוונים....

משטח מהאוזן אפשר לעשות?

אם יש חיידק בשתן אז כמובן לתת, אבל אם אין ובאוזן זה ויראלי ונראה שמשתפר אז באמת למה לתת? אגב, לגבי הספירה, התכוונת לכדוריות לבנות, נכון? כי כדוריות אדומות זה משהו אחר לגמרי.. ואם הלבנות יורדות ויש פחות מלפני כמה ימים, אז זה אומר שמצבה משתפר, לא?

פלגיה

New member
אני מכירה את זה די מקרוב

היו לי התלבטויות כאלה עם טל שלי, שחולה די הרבה. הומיאופט אמר לי שאם אני לא נותנת תרופות להורדת החום, אפשר לחכות קצת עם האנטיביוטיקה ולנסות לתת לגוף להתגבר על המחלה. לא יכולתי לתת לגוף "סתם" לטפל בזה בעצמו. אז ניסיתי רפלקסולוגיה. הלכתי לרפלקסולוגית שמטפלת בילדים. זה לא פשוט כי הטיפול צריך להיעשות מספר פעמים ביום, אבל היא הראתה לי איך "לחלוב" את אצבעות הרגלים (אין לי מילה אחרת לזה) ועשיתי הרבה בעצמי. בסוף הרמתי ידיים ונתתי אנטיביוטיקה, אבל מה שהיא לימדה אותי משמש אותי בהרבה הזדמנויות.

mykuki

New member
../images/Emo24.gif את נותנת לה לפחות משהו? אני

גם נגד אנטיביאוטיקה. אבל במקרים של דלקת אוזניים אני לפחות שמה לביתי טיפות אוזניים כמו דזורן ואוטידין 3 טיפית בכל אוזן 3 פעמים ביום 5 ימים. אלו טיפות שכן כוללות אנטיביוטיקה. אבל הן משפיעות נקודתית וחיצונית. האנטיביוטיקה גם במינון קטן יותר ולא נכנסת למחזור דם ולא מזיקה לבטן. כך הדלקת עוברת ואין התמכרות לאנטיביוטיקה. בכל מקרה - רפואה שלמה!

דלקת אוזניים אין (כבר)

הייתה ועברה בלי אנטי'. בנתיים היא בלי אנטי' אבל עדיין בבית. היא כרגע מרגישה טוב - אבל ההחלטה שלנו זה שאם עוד פעם תהיה עליה בחום כנראה שניתן אנטיביוטיקה.

כל מקרה לגופו

אדר אף פעם לא קיבל אנטיביוטיקה, אבל כן נרשם לו פעם טיפול בסטרואידים וטיפול מונע לאסתמה ולא השתמשתי בזה, כי הייתי מאוד נגד. במקום זה פניתי לעזרת הרפואה האלטרנטיבית וזה עזר. אבל רק את יכולה לדעת, רק את מכירה את טלטל - אם את יכולה לחכות עד תוצאות הבדיקות או לא (אני הייתי מחכה, אני חושבת).

עכשיו כנראה

ניתן אנטי'. האיש כבר מיואש מהחום שלה והאמת שגם אני. אז הוחלט להתחיל במתן אנטיביוטיקה. (אני קצת עם רגשי אשם - איך אני נותנת תרופה בלי לדעת למה...)

Rplus1

New member
מנשאי גב

מכניסה נימה אופטימית לשרשור, אמשל, מקווה שטלטל מרגישה טוב יותר. לקראת נסיעה לארה"ב אנחנו רוצים לקנות מנשא גב שווה (מתוך הנחה שהוא ישמש אותנו גם בטיולים בארץ ובטיולים הבאים בחו"ל). שני מנשאים מעולים הגיעו לקו הגמר: Kid comfort II של Deuter ו-Butterfly special של Vaude. שניהם מעולים, עומדים בתקנים מחמירים ונחשבים לטובים ביותר. שניהם נוחים לנו (גם לי וגם לאבשלה) והמחיר דומה, אז נשמח לשמוע המלצות מנסיונכן. תודות.

מצטרפת לבקשה להמלצות על מנשאי גב

החלטנו לבקש כמתנה ליום הולדת שנה מנשא טוב. לצורך כך יתאגדו כמה בני משפחה יחד (ברמה הכספית) ואם צריך, נוסיף. אנחנו רוצים משהו איכותי, שאפשר יהיה לטייל איתו הרבה, עם מגן שמש וכו'.

Rplus1

New member
מה מסגרת התקציב?

מגן שמש זה פינטס (ענת, את מדבקת...), גם למנשא הפשוט ביותר ניתן לרכוש מגן שמש. סוגי המנשאים מתחלקים לשניים - מנשאים של חברות ציוד לתינוקות (כמו איוונפלו) ומנשאים של חברות לציוד טיולים (כמו המנשאים שהזכרתי בהודעה שלי). המנשאים של חברות הטיולים נחשבים טובים יותר, כי מה שחשוב זו מערכת הגב זו ההתמחות של חברות שמייצרות תרמילים. כמו בתרמילים יש מע' גב קבועות ומע' גב מתכווננות. המתכווננות יקרות יותר, אבל אפשר להתאים את המנשא למידות השונות של שני בני הזוג. כדאי להכנס לחנות ציוד טיולים טובה ולמדוד את המנשאים השונים כדי לראות מה נוח לכם ומתאים לצרכים ולתקציב שלכם. מעבר לחברות שציינתי בהודעה המקורית שלי גם המנשאים של Tatonka נחשבים מנשאים מצויינים. לכל חברה כזו יש דגמים משוכללים יותר ופחות. מנשאים באיכות כזו זה ענין של 700-900 ש"ח (המחירים הרשמיים גבוהים יותר, אבל בכל החנויות שבקרנו בהם היו מגוון הנחות ואילו המחירים שהוצעו לנו בסוף, כולל מגן שמש וגשם).

ואם אתם לא מהארוכים מאד

(או שהחלק האמצעי שלכם לא מהארוכים מאד - מדהים כמה זה משתנה מאדם לאדם) מאד מאד ממליצה על המנשא של צ'יקו (כ300-400 שח בשילב עם גגון שמש וכיסוי נגד גשם). מערכת הגב שלו מאד מאד נוחה אך אינה מתכווננת. אמנם לא מצוייד בתיק גדול כמו הדויטר, אבל עם זאטוט ששוקל מעל עשרה קילו זה נראה פחות מפתה לשים דברים בתיק... ועיקר שכחתי - הילד יושב שם כמו בכיסא. מבנה מאד שונה מרוב המנשאים האחרים ונראה מאד נוח (אין נטיה לנזילות צדיות כמו שקורה בדויטר ודומיו).

vaude , מנסיון אישי

נוח, לא כבד, ואפילו אמא יכולה לסחוב איתו 10 קילו, על הגב. בעייתי לילדים ישנים - אין על מה לשים את הראש. הגגון נחמד, אבל הכיסוי נגד גשם לא מתקבל בשמחה רבה...

מלינדה1

New member
מנשא גב מסוג אחר

יש את המנשא "יאמו" שהוא מנשא גב שבו התינוק יושב ממש על הגב ולא על כסא שננשא על הגב (קצת כמו תינוק במנשא בטן אל בטן, רק שאפשר גם על הגב). אני לא יודעת אם יש טעם להשוות בין שני המנשאים, יכול להיות שזה עונה על דרישות שונות לגמרי, אבל תהיתי אם בדקת גם אותו או מנשאים מסוגו. בכל מקרה אני הולכת לרשום לי את השניים שהגיעו אצלך לגמר, למקרה הצורך...

MayaShuShu

New member
לי גם יש את היאמו ../images/Emo45.gif -

הוא קטן ונכנס לכל מקום (לסל של העגלה)- שזה יתרון גדול והוא גם מאוד נוח.

tookish

New member
היי ../images/Emo140.gif

לנו יש את Deuter קיד קומפורט 3 והוא מעולההההההההההההה יש לו גגון שמובנה במנשא , הוא נוח בטירוף ויש לו שלושה תיקים שמצורפים ואפשר לאחסן בהם המון. ממליצה בחום. אני יודעת שיש בעיות עם הואודה משהו עם הבדים שמהם מיוצרים המנשאים (לא כל כך נושמים גורמים להזעה מרובה ) ואיתי סירב לשבת בהם , המרווח הפנימי היה ממש צפוף. הDeuter לקח ובענק. היאמו ממש מאכזב (יש לי אותו ) איתי לא רואה כלום חוץ מהכתף שלי (וזה לא נראה לי ממש אטרקטיבי) אלא אם כן הראש כל הזמן מוטה הצידה וזה ממש מעייף אותו והוא חוטף את הג'ננה די מהר ממנו. גם באיזשהו שלב הוא מתחיל להטות אותו אחורה כי אין מה שיחזיק אותו - אין תמיכה . אני לא אהבתי בכלל.

דויטר!

אין ספק מנסיונם של חברים ובני משפחה. לנו יש את הצ'יקו ומתים עליו, אבל רצועות הגב שלו לא ניתנות לכיוונון. אצלנו זה פשוט נראה שממש "תפרו" אותו לגודל של האיש. וגם עלי הוא לא רע בכלל. אם היתה בעיה - היינו הולכים על הדויטר.

למעלה