שרשור טכניקות הנקה.

שרשור טכניקות הנקה.

שאלת השאלות שלי מאז תחילת ההנקה- איך מניקים בצניעות? הדבר שהעיב על החודש הראשון בהנקה, היה, שאני צריכה כל פעם להסתגר בחדר בשביל לשלוף לה את האוכל. ועוד, שהיא אוכלת במשך 40 דקות לפחות, ואני מ-ש-ת-ע-מ-מ-ת ! היום, ישבתי בחברת כמה נשים, אז הרשיתי לעצמי לעשות נסיונות. קשרתי לעצמי סביב הצוואר חיתול טטרה, וניסיתי להניק אותה מתחת. אבל, כל שניה ברח לה מהפה והייתי צריכה להחזיר לה, ולא יכולתי עם החיתול. אולי לכן יש רעיונות טובים יותר? (ברור לי שלכולכן מובן שאני דתיה, כך שעצות כמו "זה הכי טבעי" ו"מה הבושה בציצי" לא מתאימות לי.)

michal@gal

Active member
מנהל
לובשים חולצה רחבה

ואז קל להניק מתחתה בלי להיות חשופה. אני בדרך כלל שמה חיתול טטרה לא לגמרי מעל התינוק, כך שהוא לא מסתיר לו את הראש, רק את הפה. עם תינוקת ממש צעירה, יותר קשה להניק בחוץ, כי אם הפיטמה נשמטת לה מהפה, את צריכה לעזור לה לתפוס אותה בחזרה. כשהיא תגדל יותר, היא כבר תחזיר את הפיטמה לבד, ויהיה לכן קל יותר.

פלגיה

New member
זה תלוי במבנה הגוף שלך

אבל אני מניקה עם חולצה רחבה, ולפעמים עם ג'קט, ולא רואים כלום. אני לא אוהבת לשים חיתול טטרה מעל, כי מבחינתי זה שלט "כאן מניקים". אני יושבת בצד, שולפת במהירות, ואז כבר התינוקת והבגד מכסים הכל. הנקתי ככה בחוץ, באוטובוס, על הדשא, בחתונה, ובעוד הרבה מקומות. הטריק של אחותי הוא לא להסתכל כל הזמן על התינוק, ולא לעשות פרצוף אשם של "אוי, שלא תדעו מה אני עושה פה", אלא להסתכל באדישות לצדדים, כאילו כלום לא קורה. מי שלא יודע מה זה להניק (ורוב הגברים לא יודעים) - חושב שאת סתם מחזיקה תינוק.

../images/Emo6.gifזה קרה בדיוק עכשיו!

גיסי עלה אלינו לכמה דקות. כשהוא נכנס הוא שמע שאמרתי שהייתי רוצה לעשות לה אמבטיה אבל היא רעבה מדי. הלכתי לחדר, לבשתי את המנשא, והחלטתי שאני מנסה להניק אותה עם המנשא. הצלחתי! היא הצליחה לתפוס את הפטמה בלי להתעצבן. שיעמם לי בחדר ורציתי לצאת, לקחתי את ה"שיריים" של המנשא שאם אני לא קושרת אותם כמה פעמים אני עלולה ליפול מלדרוך עליהם. והעפתי אחורה מעל הכתף, ככה ממש הסתרתי אותה. סגרתי אותה "הרמטי". יצאתי לחדר והצטרפתי אל גיסי ובעלי. פתאום נופל לגיסי האסימון, ואומר לי "מה? כבר עשית לה אמבטיה?!" ואני לא מבינה איך הוא לא רואה שאני מניקה אותה בזה הרגע... ואגב, לגבר הזה יש כבר כמה ילדים...

tookmy

New member
אחת השיטות המעולות

זה באמת להניק במנשא. בהתחלה עשיתי את זה המון במקומות בהם היה ברור שאסור בשום אופן שיראו לי משהו, וגם סתם ככה במקומות שהיה לי נוח להניק במנשא. חוץ מזה היה לי סינר כזה שמיועד להניק מתחתיו, אבל באמת לא היה לי נוח לחבר אותה ולתקן תפיסה כשלבשתי אותו, רק בשלב מאוחר יותר זה כבר היה נוח, ככה שמיעטתי להשתמש בו. בכלל לא הייתי משקיעה בו כסף, אבל הועבר אלי הלאה ממישהי שגם בקושי השתמשה בו. במקומות פעמים שרציתי להסתתר אבל ל להתכסות והיא כבר לא היתה מספיק קטנה לערסול במנשא פשוט הפניתי את הגב, הסתובבתי. קרה לי המון שהנקתי ואנשים לידי בכלל לא שמו לב.

mise

New member
אחת המטרות שלי בילד הבא -

ללמוד סופ-סוף להניק במנשא. עם הגדולה לא הצלחתי. יש אפשרות להניק במנשא בלי לתת תמיכה עם היד לראש (נשמע לי לא הגיוני..אבל לא מזיק לשאול), כמו שנשמע שפלפלית עשתה?

פלגיה

New member
אני לא הצלחתי

עשיתי את זה פעם או פעמים, אבל לא הלך טוב. תינוק בן חודש ב"מנשארי" - הייתי צריכה להחזיק, אז המנשא לא עזר.

לא הצלחתי, אבל זה שימש אותי מצוין

למרות שהוספתי יד. כי היו לי את שתי השוליים הענקיים בשביל להסתיר. וכשרציתי לראות מה קורה איתה פתחתי קצת מלמעלה והסתכלתי. אבל במפורש הרגשתי, שאם אני מזיזה את היד היא "נושרת"...

mise

New member
אהה.. אם זה ככה,

אז לא נוח לי להניק במנשא. חשבתי שיש איזה טריק שלא עליתי עליו.

כרמית מ.

New member
תלוי במנשא ובגודל התינוק

כשהגמדנק היה ממש זעיר, הצלחתי להניק תוך כדי הכנת סלט בשתי ידיים - כשהוא במנשא... לא מאד נוח, וכשיכולתי, העדפתי שלא להניק ככה, אבל בלית ברירה (עוד ילדים רעבים בבית...) זה עזר.

העדשים

New member
../images/Emo45.gif לחולצות רחבות - לא רואים כלום!

זה גם ענין של מיומנות נרכשת וגיל היונק - כשהם גדלים הם תופסים יותר מהר ויותר בקלות ולא כ"כ בורח להם מהפה.

limich

New member
יופי שהצליח לך במנשא

חוץ מזה עכשיו בחורף יש המון פרטי לבוש שיכולים לעזור לך להצניע, כמו צעיף, או שכמיה שמאוד פופלרית היום. וזה אכן הרבה פחות בולט מאשר חיתול טטרה. אני אישית לא מסתדרת עם ההסתרות אבל כשבכל זאת מתעורר צורך, אני נעזרת בכתפית החזיה כדי למקם חיתול טטרה או צעיף.

מלפפון1

New member
להתאמן מול המראה

וללבוש בגד עם שלושה חלקים - גופיה ועליון. וכשצריך לתקן תפיסה - תבקשי מבעלך להסתובב לרגע, ותגידי לו מתי אפשר לחזור.

אני גיליתי שהכי נוח לי

ללבוש מתחת לחולצה עוד גופית ספגטי דקה מאוד וגמישה. וכדי להניק אני מרימה את החולצה ומושכת למטה את הגופיה+חזיה. אני בעצם ככה יכולה לשלוף במהירות ציצי בהשחלת יד לחולצה שלי, ואז אני מחברת אותה ומכסה מעל עם החולצה. אחרי אימון לא יראו לך כלום (חוץ מאשר בכמה שניות של החיבור - ואז את יכולה פש/וט לסובב את הגב כלפי הקהל)

POOH*

New member
לי היה הכינ וח עם חולצות הנקה...

יש כל מיני סוגים.. הרעיון הוא שיש חור לציצי היונק מתחבר ואת מה שלא בתוך הפה שלו הראש שלו מסתיר.. אני הנקתי ככה את הגדולה בחד"א לא קיבוצניקים.. וגם את הקטן ולי זה היה הפיתרון הכי נוח... POOH

אני משתמשת בשני מנשאים...

האחד זה התינוקיס שהוא מצויין בשביל יותר תנוחות והשני שלא הסכמתי להיפרד ממנו עם הילדה האמצעית שלי בגלל כל הנושא של הנקה בפרהסיה ואני לא דתיה פשוט יותר נוח לי ביחוד ליד גברים... והוא המנשא של הורות טיבעית או over the shoulder baby holder שהם אותו סוג מנשא והם בלי קשירות ולא מסובכים ומשמשים כמו אוהל בהנקה שווה לך לנסות אם יש למישהי בקירבתך...וד"א היצלחתי גם להניק בסופר בהליכה איתו.

ח ב י

New member
אני מניקה בחוץ עם חולצת מעטפת

ואז לא צריך להרים כלום אלא להסיט הצידה. התינוקת מכסה את השד ומלמעלה אפשר לשים חיתול מקופל לאורך (לא פרוש) ולא רואים כלום.

למעלה