שרשור חברתי בריח שנה חדשה

ToryMaster

New member
שרשור חברתי בריח שנה חדשה ../images/Emo28.gif

והסליחה עם ידידנו הדתיים שלא חוגגים
אז, בהשראת המצקות, מה אתם עושים מחר בערב?

KereN THE AngeL

New member
../images/Emo10.gifנשארת בבית.. כנראה.. ../images/Emo4.gif

אני יודעת שזה חג של הנוצרים והכל, ואני לא חוגגת אותו- אבל בכל זאת..- זה באסה להישאר בבית..
זה נורא נחמד לצאת בסילבסטר... *כשיש עם מי... אהמ... .אהמ...
*

KereN THE AngeL

New member
חח.. אנחנו נשאר בבית ביחד..

כל אחת בבית לחוד... בכל זאת שתינו נהיה בבית...
אוף נוו... זה חתיכת עניין מבאאאאס.....

2 Mיכל

New member
אז לכי לאנשהו עם חברה../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

תחשבי שזה כמו כל הזדמנות אחרת לצאת בערב שישי. בלי קשר לסילווסטר.

KereN THE AngeL

New member
יש בזה משהו...../images/Emo8.gif

וול... בסופו של דבר אני באמת אצא עם חברה... כנראה...

popit

New member
אני גרה במודיעין, ללא רישיון

תעשו אתם את החשבון
(יאאא, יצא לי חרוז!)

A Charming Lie

New member
כנראה קניון עם חברה...../images/Emo28.gif

אני שונאת את כל החגי אהבה האלה, זה מושלם ונהדר עם מישהו, אבל למה לענות את כל הבודדים

ToryMaster

New member
זה די לא חג אהבה

אני עד עכשיו כל שנה הייתי עם חברות, היה ממש כיף.

שירה 1992

New member
אני לא חוגגת

זה חג של הנוצרים, אין לי שום קשר לזה. זה שאני סופרת את הימים לפי השנה החדשה לא אומר שאני צריכה לחגוג אותה. (בעעעעעעעעע... למרות שאני וחברות שלי פיזזנו ברגע חירפון קל 'איי וויש יו מארי כריסמס...') בשבילי השנה התחילה בא' בתשרי. ביום שישי בערב, (שבת יענו), אני יושבת ארוחה עם כל המשפחה כמו בכל שבת... וגם ככה אין לי עם מי לצאת, כך ש... (למרות שאני בכלל לא מבינה למה... אהמאהמ)

../images/Emo108.gif בולשיט!

חג של הנוצרים? לאו דווקא
זה חג של כולם.. השנה החדשה (ואין לי מושג למה קוראים לזה סילבסטר אצלנו, מוזרים
) נו באמת, את יודעת את התאריך העברי עכשיו בלי לפתוח שום כלי עזר? לא נראה לי.. אבל את רושמת בתאריכים לועזיים מוסכמים, זוכרת תאריכים על פיו ואפילו את היומולדת שלך את זוכרת דרכו... תאמיני לי שאת משתמשת בתאריך הלועזי יותר מאשר בתאריך היהורי [למרות שהיהודי יותר שווה
הוא הולך לפי הירח
] אז תעשי טובה.. חוץ מזה שזה כייף לחגוג ולצאת בלי קשר, וזה לא שחוגגים את הולגת ישו או כל החרטה הזאת, חוגגים כי זאת מסורת, כי זאת שנה שמתחלפת... אז תעשי טובה ותחזרי על הכותרת "בולשיט"

איך את קובעת שזה בולשיט?../images/Emo168.gif

על-סמך מה את אומרת שזה "חג של כולם"
הרשי לי לתקן אותך- שמעתי לפני כמה זמן, שכמו שאמרת אכן היום הראשון לשנה האזרחית החדשה הוא חג שונה מחג הסילבסטר. א-ב-ל, זה עדיין לא הופך את היום הראשון לשנה החדשה ל"חג של כולנו". זאת כיוון שהספירה הזאת היא ספירה נוצרית ולא יהודית, כי היא מתחילה מהולדת ישו שכידוע הוא הדמות המרכזית הקדושה בנצרות. משמע
אין טעם "להכניס" את עצמנו לחג הזה, אלא אם כן מישהו רוצה פשוט לחגוג (ועל כך בהמשך...). את אמנם צודקת בכך שבישראל, כמו בארצות רבות אחרות, מרבים להשתמש בספירה האזרחית יותר מהעברית- אין זה אומר שאף-אחד אחר לא משתמש בספירה העברית יותר מבלועזית. אולי את לא מכירה אנשים שסופרים לפי תאריך עברי, אך אני אישית חוגגת את יום הולדתי לפי התאריך העברי, וכך גם מרבית סובביי. אין טעם לקבוע "ואפילו את היומולדת שלך את זוכרת דרכו..." כי לא כולם אכן עושים זאת. עכשיו, כתבתי קודם שאם מישהו רוצה לחגוג את יומה הראשון של השנה האזרחית רק לשם החגיגה אז אין בזה רע, אמנם אני אישית לא חושבת שיש מה לחגוג, כפי שהזכרתי, אך איש באמונתו יחיה. הגישה הזאת היא לגבי השנה החדשה, אך העניין מורכב יותר בקשר לחג הסילבסטר: כמו שאמרתי, אני לא בטוחה שמדובר באותו חג של השנה החדשה, אך בכל אופן- סילבסטר היה אפיפיור שפגע ביהודים בצורות כאלה ואחרות. אמנם שמעתי לא מזמן באילו דרכים הוא פגע ביהודי זמנו, אך אני לא יודעת אם התיאורים מדוייקים לכן לא אכתוב. מכאן, שחג הסילבסטר הוא בטח ובטח לא חג של יהודים. אני יודעת שלא אמרת שחג זה הוא "חג של כולם" וכוונתך היא רק ליום הראשון לשנה האזרחית, אך אני אומרת את זה כדי שמי שכן רוצה לחגוג ביום הזה שיידע קודם על-שם מי הוא נקרא. שוב, אני חוזרת- איש באמונתו יחיה, וכל אחד הוא בעל זכות לבחור אם לחגוג או לא לחגוג את הסילבסטר. ובכל זאת אני חושבת שבעניין הסילבסטר אין מקום ל"סיבה למסיבה", כי יש מסיבות שאף סיבה לא מצדיקה. שוב- זו דעה שלי, וכולכם/ן כמובן רשאים/ות שלא להסכים עימה. י"ח בטבת נחמד לכולם/ן
ג'ואי פוטר.

Fairywitch

New member
תיקון- זה לא יום ההולדת של ישו.

זה למעשה תאריך ברית המילה שלו
כן- אני רצינית! כשישו נולד עוד לא הייתה נצרות- הוא נולד יהודי לכל דבר! יום ההולדת שלו זה חג המולד- 25.12. מלבד אצל זרם הנוצרים האורתודוכסים- אצלם חג המולד זה ב-7.1.

תודה על התיקון../images/Emo9.gif ../images/Emo168.gif

ועדיין- העניין הוא אותו עניין. היום מציין שמחה על יום שקשור לקדוש נוצרי, בלי כל קשר אלינו. ג'ואי פוטר.

שירה 1992

New member
האבסורד שבנצרות...

למעשה ישו ראה את עצמו כיהודי לכל דבר, והתבטא בכך כשאמר שאינו רוצה לעקור אף קוצו של יוד מן דבררי התורה והנביאים. רק אחד משליחיו, יהודי שהתנצר לאחר מותו, הטיף לכולם שעבר זמנה של היהדות "כשהתגלה המשיח", ולכן כל מי שימול את עצמו או יקיים מצוות לא יזכה לעולם הבא וכו'... מה שמוכיח, שגם אם ישו אכן היה המשיח, הנצרות היא לא דתו, ואין לה קשר אליו בשום פנים ואופן. הנצרות היא פרי דמיונו של בוגד בעמו, שהטיף לחסידיו לפגוע בהם, לייסר אותם, ולגרום לכך שיהיו נעים ונדים על פני האדמה עד עצם היום הזה, ואין לה כל קשר לנצרות, שאחדים מזרמיה אף מחשיבים אותו כאל. הנצרות היא דת מתחנחנת, אבסורדית, שסותרת את עצמה, והגיע הזמן, שכולם ידעו את זה!

למעלה