שרשור הורמונלי לסופ"ש

kestrel

New member
אחרי שנתיים וארבעה חודשים וחצי

בדיקות הורמונים (הכל תקין) ונסיונות עלובים לתחילת גמילה הגיע המחזור! כבר שכחתי מה זה .. זה אומר שהביוץ הבא יהיה עוד שבועיים +-? <מתים כבר להיכנס להריון> אחרי כ"כ הרבה זמן בלי מחזור, יש השפעה על הסיכויים להיכנס להריון? (בפעם הקודמת זה לקח 5 דקות
)

אם פי 3

New member
לא בטוח שהמחזור יהיה סדיר בהתחלה

יש כאלו שהמחזור שלהן, מרגע שהוא חוזר, הוא סדיר, ויש כאלו שזה לוקח זמן - כמו כשמתחילים לקבל מחזור בפעם הראשונה, כנערות. לפעמים - כל משך ההנקה הוא לא סדיר לגמרי (ויש כאלו שהוא לא סדיר בלי קשר להנקה). אם את רוצה להכנס להריון, ולא משתמשת באמצעי מניעה הורמונלי, אולי כדאי לך לעשות מעקב הפרשות כדי לזהות מתי מתרחש אצלך הביוץ (ובכלל - להכיר את הגוף יותר טוב. בעתיד גם אפשר להשתמש בזה כאמצעי מניעה, אם רוצים, ועכשיו יש לך הזדמנות להתנסות בלי סיכון).

אפרת_ח

New member
אפשר להיעזר ב"מייבי בייבי"

ערכה של מיקרוסקופ קטן + תמונות להשוואה, שמאפשר לעקוב אחרי רמות ההורמונים במהלך המחזור ע"י בדיקת הרוק. עולה כ-250 ש"ח - רכישה חד"פ ואין חומרים מתכלים. עושה את אותו דבר כמו מעקב הפרשות. אגב, התקופה כשהמחזור חוזר אחרי עשויה להיות דווקא תקופה של שיא הפוריות, במיוחד שגם ככה אין לך בעיות. אם את לא רוצה עדיין עוד הריון את צריכה לדאוג לזה.

../images/Emo207.gif מחזור בהנקה-שאלה

ילדתי לפני 3 וחצי חודשים. חודש וחצי אחרי הלידה קיבלתי מחזור. ומאז...כלום. אני כל הזמן עם תחושה של -עוד שניה אני מקבלת- עשיתי 3 בדיקות הריון ביתיות שיצאו שליליות. הגניקולוג אמר לי שאין חוקיות למחזור כשמניקים. ובכל זאת.. מתי אתן קיבלתן מחזור (אני מניקה הנקה מלאה)? תודה 22

גמלי היה כזה

חודש וחצי אחרי הלידה - דימום כמו מחזור, גם הגניקולוג אמר שזה נראה כמו שאריות של וסת (בבדיקה של ששה שבועות). מאז (שנה וכמעט 5) - לא היה כלום.

Shellylove

New member
יותר סביר שהדימום

שהיה לך חודש וחצי אחרי הלידה הוא שאריות מהלידה ולא ממש מחזור. לגבי מתי מקבלים? מאד משתנה מאישה לאישה (יכול להגיע עד שנתיים+) ומלידה ללידה אצל אותה אישה.

אפרת_ח

New member
מקשר להסבר באתר "באופן טבעי"

לדעתי, הכי כדאי בכל זאת "מייבי בייבי" - במיוחד כשאין מחזור סדיר להסתמך. הידעתן? הביוץ מתרחש שבועיים לפני הווסת הבאה, שזה לא שבועיים אחרי הווסת הקודמת אצל מי שהמחזור שלה רחוק מ-28 יום או לא סדיר.

אם פי 3

New member
ובכל זאת - הצלחתי לזהות ביוץ גם

במחזור מאד לא סדיר, בצורה מדויקת (הוסת אכן הגיעה בדיוק שבועיים אח"כ).

צימעס

New member
גם השבועיים האלה לא מדויקים.

כלומר - לא אצל כולן ולא תמיד זה בול שבועיים.

../images/Emo31.gif מייבי בייבי

ניסיתי אותו במשך קרוב לשנה. בזמן שזיהיתי היטב ביוצים ע"י שמ"פ, לא הצלחתי לראות שום "שרכים" או "פתיתי שלג" או כל תיאור אחר יחודי לימי הביוץ במכשיר הזה, גם בימים שזיהיתי בוודאות ביוץ. הרבה יותר זול ויעיל ללמוד את סימני הגוף.

ו שתי

New member
מזל טוב!

שנתיים וארבעה חודשים אחרי הלידה או מאז הכניסה להריון? אפשר לשאול אילו בדיקות הורמונליות עשית?

kestrel

New member
מאז הלידה..

בדקתי TSH ן-FSH הרופא טען שאין טעם לבדוק פרולקטין מפני שבהנקה שהרמות שלו משתנות מאוד לאורך היממה.

הפסקת הנקה והורמונים

שלום הפסקתי להניק את ביתי בת שנה ו10 חודשים. היא ינקה טוב וכיום היא גמולה. ואצלי כניראה משהו השתבש מבחינת ההורמונים. שיעור יתר בפנים , מחזור משובש, וכו.. מתי זה מסתדר ? אם בכלל? אני לא לוקחת גלולות ולא רוצה לקחת הורמונים למינהם. האם יש דרך להקל על הסימפטומים האלו? תודה

She Dolphin

New member
אולי זה לא קשור להפסקת ההנקה?

אני מציעה לך לפנות לרופא הנשים שלך ולשאול אותו מה יכול להיות מקור הבעיה ואיך ניתן לטפל בה.

T noki

New member
השאלה מה היה לפני כן

האם לפני הכניסה להריון וההנקה היה מחזור סדיר ולא היתה בעיה של שיעור יתר בפנים? האם סבלת משחלות פוליציסטיות או בעיות הורמונליות אחרות? אם כן, אז יכול להיות שההריון וההנקה גרמו לאיזון של המערכת ההורמונלית ועכשיו לאחר סיום ההריון וההנקה יש חזרה לדפוס ההורמונלי הקודם. אם לא - לכי להתיעץ עם רופא הנשים שלך, יתכן שיש בעיה הורמונלית. בכל אופן כדאי להתיעץ עם רופא הנשים, גם אם זו בעיה ישנה. אגב, מתי גמלת סופית? לציר ההורמונלי לוקח זמן לחזור לעצמו, לפעמים אפילו כמה חודשים.

כתומה30

New member
וואי, הזכרתן לי../images/Emo13.gif

היום, ממש היום, אני חוגגת שנתיים בלי מחזור. זה התאריך של הו.א. שהיה צריך למלא בכל הטפסים של ההריון... ת'אמת? אני כבר די מחכה לו. בעיקר כי נמאסו עלי התקפי החרדה שאני בהריון כל חודש וחצי. בפעם האחרונה שביקשתי מבעלי לקנות מקלון בדיקה הוא כבר הציע לקנות קרטון שלם...

תקע שקע

New member
ולי בעלי אומר שתמיד אני חייבת

להוציא כסף סביב נושא ההריון: קודם לקחתי גלולות כשהפסקתי , עברתי לשתי בדיקות הריון כל חודש... (אולי ההיא לא גילתה...)

למעלה