שרשור אקדמאי יום שני

hedva8

New member
אני מחפש פונקציה חח"ע בכל R

שבחלק מהתחום היא עולה ממש ובחלק מהתחום היא יורדת ממש קיימת כזו?

hedva8

New member
זאת אומרת

שבחלק מהתחום היא יורדת ממש ובשאר התחום היא עולה ממש

liavt

New member
תשובה

if x<=0 then f(x)=-x if x>0 then f(x)=1/x היא אפילו על

liavt

New member
התפלק לי מינוס

הכוונה היא: ZZZ f(x)=x ZZZ לכל x קטן שווה לאפס

Fingertip

New member
תורת הגרפים -- גרפים מישוריים

האם קיים גרף 2-קשיר מישורי פשוט שעבורו:
3v ≥ 13α​
כאשר v הוא מספר הקדקדים בגרף ו-α הוא מספר האי-תלות (גודל הקבוצה הלא תלויה הגדולה ביותר)? לדעתי לא קיים, ואני מרגיש שכדאי להשתמש במשפט קורטובסקי (גרף הוא מישורי אם ורק אם הוא לא מכיל תת-חלוקה של K3,3 או K5), אבל לא מוצא את הקשר... יש למישהו כיוון? אהד.

Fingertip

New member
מצאתי הוכחה בעזרת השערת 4 הצבעים...

מעניין אם מותר להשתמש בה? הנה ההוכחה: אנו יודעים של-G יש צביעה בארבעה צבעים (X1,...,X4). לכן מתקיים:
v = |X1| + ... + |X4| ≤ 4α ≤ 4·3/13 v < v​
וסתירה. חבל שזה לא עובד לחמישה צבעים (כי את המשפט הזה יש בספר). אהד.

Fingertip

New member
אז... יש למישהו רעיון שלא מערב את ההשערה?

או לחילופין, כיצד ניתן להוכיח שהגרף 4 צביע? אהד.

Fingertip

New member
צב"ר

דיברתי עם מחבר השאלה, ואכן יש צורך להשתמש ב"לא". זו הסיבה שלא נכתב בניסוח השאלה "הוכח/הפרך", אלא "האם", כך שהתשובה הנכונה היא פשוט "לא".
. אהד.

Fingertip

New member
../images/Emo26.gif

עד שלא יוכיחו נכונות מלאה של המימוש של האלגוריתם, זו לא הוכחה... ומכיוון שעדיין לא בדיוק מצליחים להוכיח נכונות מלאה של מימושי אלגוריתמים (תמיד ייתכן באג), זה עדיין לא תקף מבחינתי... אין לי בעיה עם הוכחה באמצעות מחשב, אבל היא צריכה לעמוד בקריטריונים של הוכחה. (לכן, למשל, אני מאוד שונא הוכחות מסובכות. לדעתי עדיף להשקיע עוד קצת זמן ולהגדיר דברים באופן מדוייק בשביל שההוכחות יהיו פשוטות יותר) אהד.

yuvalmadar

New member
גם בדיקה רגילה של הוכחות נתקלת בבאגים

במוחם של הבודקים. למעשה, שמתי לב שהמוח שלי מבצע הרבה יותר באגים מהמחשב שלי בד"כ.
(אלמלא כאן, דיבוג היה קל בהרבה) אני לא יודע אם יש סיבה לסמוך על אדם שבודק הוכחה (במיוחד כשהיא טכנית וארוכה להפליא) שיבדוק היטב יותר מאשר שניתן יהיה לסמוך עליו שיתכנת תוכנית חסרת באגים. (או לכל הפחות יהיה מסוגל לזהות ולנפות את כולם)

Fingertip

New member
נכון מאוד

בגלל זה אני מתעב הוכחות טכניות ארוכות, אלא אם יש להן איזשהו קו מנחה שמקל על הבדיקה. ושוב -- אינני פוסל תכנית בתור כלי הוכחה. אבל יש להעמיד את קוד המקור של התכנית לבחינה מדוקדקת אף הוא, כחלק בלתי נפרד מההוכחה. (בתקווה שבמהדר/מפרש/מערכת הפעלה אין באגים שמשפיעים על התוצאה) אהד.

נצחיהTT

New member
אתה צודק שזאת הוכחה בעייתית

ושהמשפט הזה ראוי להוכחה הרבה יותר יפה ואלגנטית. אבל עדין זה משפט וההוכחה שלו תקפה, ואפשר להשתמש בו.

buzle

New member
שאלה על תלות לינארית ומרוכבים..

יש לי שאלה שהטכניקה של הפתרון קצת פחות משמעותית: נתונים הווקטורים בC^3 v1=(1-i, 1, 2-i) v2=(-1, 1+i, i) v3=(2-i, 2i, 2+i) zz 1. האם הווקטורים האלה תלויים לינארית כשמסתכלים על C^3 כמרחב לינארי מעל C 2. האם הווקטורים האלה תלויים לינארית כאשר מסתכלים על C^3 כמרחב לינארית מעל R? ושאלה נוספת, למה המימד של הבסיס של C^2 כמרחב לינארי מעל R הוא 4? תודה מראש!

Fingertip

New member
בקשר לשאלה הנוספת...

שיחקת פעם "כן/לא/שחור/לבן/אני"? אהד.

למעלה