שרלוק הולמס חלק ד'

subatoi

New member
שרלוק הולמס חלק ד'

ראיתי שכבר פורסם בפורום על יציאת חלק ד'. מוזר שזה הגיע בכזה שו-שו, כי מאז ומתמיד דיברו רק על שלושה חלקים. טוב שיצא הרביעי, השאלה היא מה יש בו. שניים מהרומנים והשניים האחרונים ימתינו לחלק החמישי?
מהקישור הזה ניתן לראות שיש בו את "חקירה בשני". מי כבר יודע מה עוד יש שם?

Arana

Active member
מנהל
אמור לצאת חלק חמישי?

מצויין, כנראה החליטו להוציא גם את הרומנים.

subatoi

New member
לא יודע.

החמישי היה ניחוש שלי. אני מניח שברביעי דחפו שניים ועוד שניים ימתינו לחמישי.
אין מצב שדחפו את ארבעת הרומנים לכרך אחד... או שכן?

subatoi

New member
פתרון לתעלומה:

היום ראיתי אותו בחנות, הצצתי בו ויש בו שני רומנים - "חקירה בשני" ו"חותם הארבעה". כלומר, יהיה עוד אחד (חמישי!) ל"כלבם של בני בסקרוויל" ו"עמק הפחד".
עוד לא נרגעתי מזה ששרלוק שוב בחנויות, אחרי 20 שנה. כ"כ לא מובן מאליו.

אה, וזה כחול כהה. מעניין איזה צבע יהיה לחמישי. אולי חום?

subatoi

New member
כל חמשת הכרכים אוספים את הקיים. זה לא שיש

סיפורים של הולמס שלא תורגמו.

Arana

Active member
מנהל
התרגום של הסיפורים הוא מחודש

אני מניחה שיחדשו גם את התרגום של הרומנים. מבחינתי, אוסף מסודר כזה הוא בהחלט מבורך, במקום לחפש קבצי סיפורים אקראיים שיצאו בכל מיני הוצאות בכל מיני זמנים, ולא בטוח שכוללים את כל הסיפורים.
אילו רומנים יש לשרלוק הולמס שלא תורגמו? יש בסה"כ ארבעה, היתר סיפורים (ואאל"ט המטרה של ההוצאה החדשה היא באמת לאסוף את כל הסיפורים).

ג רפאל

New member
כל כתבי שרלוק הולמס יצאו בזמנו ב8 כרכים

בהוצאת זב"מ\מרגנית

Y. Welis

New member
ההמשך, שבו דויל החזיר את הולמס

בגלל דרישת הקהל - תורגם?

subatoi

New member
זה אחד הסיפורים הקצרים והוא אכן מתורגם.

"תעלומת הבית הריק".

להולמס יש 56 סיפורים קצרים ו-4 רומנים. כולם הופיעו בשנות ה-80 בזמ"ב בשמונה כרכים. ארבעת הרומנים בכרכים משלהם, וארבעת הכרכים האחרים כוללים את כל 56 הסיפורים מסודרים כרונולוגית.
עכשיו יצאו שלושה כרכים של 56 הסיפורים (לפי הסדר המקורי בו יצאו), ומסתבר שעכשיו יוצאים שני כרכים נוספים, כל אחד מהם כולל שני רומנים.

מלבד כל אלה היו כל מיני הוצאות במשך השנים, חלקן מאוד ישנות, חלקן חדשות וכוללות סיפורים בודדים. באלה אני לא מאוד בקיא אבל הצצות באתרי יד שניה יגלה את חלקם.

ג רפאל

New member
יש לי באמת כל מיני ההדורות מהוצאות שונות

כמו לדורי.
למדף ספרי המורמונים שלי צירפתי גם את חקירה בשני במהדורת כיס של ספרית-מעריב.

subatoi

New member
יש (יחסית) הרבה הוצאות ישנות,

שלפחות חלקן כללו את אחד ממקבצי הסיפורים כפי שפורסמו במקור. לפני כמה שנים יצאה מהדורה גדולה יחסית שכללה 2-3 סיפורים, שלפחות לפי הכריכה הצבעונית פנתה בעיקר לילדים.
"כלבם של" הופיע בחנויות הספרים גם ב-20 השנים האחרונות, בגרסה שמנותקת מהסדרה הכרונולוגית, ונשאר בחנויות הרבה אחרי שהיא התאדתה לגמרי. מן הסתם בגלל שהוא הכי מפורסם.

subatoi

New member
נ.ב. את הערך המוסף שם נותן שמעון אדף,

שכותב מעין "אחרית דבר", מין בונוס כזה. בכל הכרכים האחרים היה כזה. לא הספקתי לבדוק מה הנושא.

BloodyRose

New member
טיפה מוזר שזה סדר ההוצאה לאור

אחרי הכל, 'חקירה בשני' היה הסיפור הראשון, בו מכירים את שרלוק...
רצו לראות עד כמה הסיפורים הקצרים יהיו פופולריים ואחרי שראו כי טוב החליטו להמשיך לרומנים?

נו טוב, סביר להניח שגם אותם נקנה, נקרא ונאהב
(וזה המקום להזכיר שאני ממש מתגעגעת לסדרה הבריטית... מישהו יודע מתי חוזרת העונה השלישית?)

ג רפאל

New member
אגב כך במהדורות אנגליות ואמריקאיות

'הצליחו' להכניס את כל שרלוק לספר עבה אחד. המהדורה שלי היא של בארנס.
וישנה גם מהדורה ב3 כרכים בכריכת עור מוזהב. מבית היוצר של מייסי

למעלה