שריף, אריאל ואחרים- בואו הנה

שריף, אריאל ואחרים- בואו הנה

אולי זה לא ממש קשור לפורום בני- עקיבא אבל היות וקיבלתי אישור מהשריף לעלות עוד נושאים תרשו לי לשאול משהו- כל דעה תתקבל האם קיימת הצדקה מוסרית הלכתית אנושית או כדומה למנוע ממישהו להתפלל במנין???? מאוד מאוד חשוב לי הפתעות בהמשך.........

אליגטור

New member
אז ככה

א. זוהי שאלה המתאימה יותר לפורום דתיים בעיקר בגלל שהאנשים שם קצת יותר מבינים מכמה ילדים בבני עקיבא- תנועה עם ערכים (לא תמיד). ב. אני אישית לא מסכים בכלל לחרם הזה ולפחות ללא קשר להלכה אני לא חושב שמוסרי לעשות זאת. וכאן אנחנו חוזרים לימים בהם המתנגדים (מית´נוגדים) קבעו שאין להתפלל במניין עם חסידים. אני מבין לליבם של האנשים אבל לדעתי אין הצדקה, הוא לא עבר על כלום, הוא ממלא את תפקידו כנבחר ציבור ומה שהוא אמר נשאר במילים ונשאיר את זה לו ולקב"ה. ג. היו מקרים של חרם בעבר על אנשים שחטאו או שעשו מעשה נורא חמור בעיקר בקהילות עתיקות שם החרם היה משמעותי. כאן לעניות דעתי אין בסיס הלכתי לחרם הזה גם אם רב (!) קבע זאת. גם הרב הזה מצפת, שלא שמעתי עליו עד עכשיו, הוא לא בדיוק הדמות הרוחנית של עם ישראל שיפסוק הלכה ואינני יודע אם יש לו סמכות להיות פוסק. חרם יותר מתאים למגזר החרדי, שם יש הרבה חרמים על נשים וגברים בעניינים רבים וביניהם בעיקר חטאים חמורים. מסופקני אם אותו אדם היה זוכה לקבל גם שם חרם.

אליגטור היקר!!! וכן תשובה לחיפוש..

בס"ד השאלה גם מתאימה לפורם שלנו! וכן איננו סתם כמה ילדים אם כל הכבוד לך אני בטוח שיש פה מספיק אנשים אינטלגנטים חכמים וכן יראי שמיים לא פחות מפורם דתיים... שאגב אני גם חבר בו! ובקשר לשאלתה של חיפוש עצמי: אני עונה ישירות לשאלה אין הצדקה למנוע בכוח מאדם להתפלל במניין אלא אם כן מדובר בדבר חשוב יותר לדוגמא : פיקוח נפש!

ליאור,

תן דוג´ לפיקוח נפש- או סיטואציה כ"כ חמורה שבגללה מותר לציבור להלבין פני אדם ולמנוע ממנו להתפלל ולבקש מאבא ביחד עם כל הציבור.

נקמת וכל השאר...

בס"ד לא הבנתי באיזה הקשר אתם מדברים אני מדבר בכלליות שאין למנוע מאדם להתפלל בציבור ובעצם אני חוזר בי מכל מה שאמרתי על הקטע של פיקוח נפש כי לא מצאתי סיטואציה שמונעים אדם להתפלל בציבור בגלל פיקוח נפש... ושוב אני לא יודע על מה אתם מדברים אבל נראה לי שאתם יודעים משהו שאני לא יודע אם כן אני מבקש מחיפוש עצמי להעלות את כל המקרה שנבין על מה מדובר... תודה,

למעלה