שקשוקה פיוז'ן - ביצים על עגבניות ודלעת

baronm10

New member
שקשוקה פיוז'ן - ביצים על עגבניות ודלעת

שקשוקה פיוז'ן - ביצים על עגבניות ודלעת צלויים אל תסקלו אותי שקראתי לביצים האלה שקשוקה ...אם אתם מעדיפים אז שיהיה ביצים על מצע עגבניות דלעת ופלפלים צלויים בתנור . הרעיון כאן הוא לאכול את הביצים על עגבניות צלויות ולא על הרוטב הקלאסי. העדפתי הפעם להרגיש את טעם העגבניות הצלויות ואם כבר אז למה לא להוסיף גם דלעת ? או פלפלים ? וגם שום ..וגם שמן זית . דמיינו את הטעם של חלמון הביצה נוזל בפה עם טעם הירקות הצלויים ...השילוב בין מתיקות הדלעת לחריפות הפלפל אחלה פיוז'ן לשקשוקה חומרים 8-10 עגבניות אדומות חתוכות לרבעים ללא הגרעינים והמיץ 2-3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות 1 פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות ללא הגרעינים חתיכת דלעת נדיבה חתוכה לקוביות לא גדולות צרור פטרוזיליה קצוץ דק 6-8 שיני שום פרוסות דק מלח פלפל שחור גרוס 1 כף דבש לנטרול חומציות העגבניות ,גם עושה טוב לדלעת שמן זית הכנה להכניס את כל הירקות החתוכים לקערה גדולה , לתבל במלח , פלפל שחור ,דבש ופטרוזיליה . לצקת מעל שמן זית בנדיבות לערבב היטב ולהעביר למחבת או סיר שטוח שמתאים לתנור. להכניס לתנור בחום של 200 מעלות ל 40-50 דקות ,לערבב פעם פעמיים במהלך הצלייה בזהירות מבלי למעוך את הירקות . להוסיף את הביצים ולהחזיר לתנור לפי מידת העשייה האהובה עליכם ( חלמון נוזלי או נוזלי למחצה ) .
 

סמד13

New member
כזה אני מכינה היום

אהבתי את הרעיון מתה על דלעת תבורך יקירי סמדי
 
למעלה