"שקר לבן"

לחש האש

New member
"שקר לבן"

"מדבר שקר תרחק" כשנח הכניס לתיבה זוגות זוגות... בא השקר ורצה להיכנס. אמר לו נח אתה לא יכול להיכנס כי, אין לך בת זוג הסתובב השקר בראש חפוי. ראתה אותו הקללה ושאלה למה ומדוע נפלו פניך? סיפר לה את שאמר נח... אמרה לו: אני מוכנה להיות בת זוגך, בתנאי שכל מה שאתה מצליח... אני שותפה... אמר לה בסדר. ועלו לתיבה. וכך ניצלו. ומאז בכל שקר יש קללה. אני יודע ששקר לבן קיים, למען שלום בית... למען הטוב... למען יישר ההדורים... אני ניסיתי למצוא אם קיים שקר לבן בין זוג אוהב. ולא מצאתי. אולי יש... אשמח אם תעזרו לי... האם אתם חושבים שקיים שקר לבן בין זוג אוהב באמת? ואם אפשר לקבל דוגמא.

dardara

New member
לחש האש ../images/Emo140.gif

ראשית אומר שנתת הקדמה מאוד יפה אני בהחלט מסכימה ,ששקר הולך עם קללה וכעת אגיב לשאלתך בן זוג אוהב באמת כמו שאתה אומר (מה זה אוהב באמת ?או אוהב או שאינו אוהב כלומר חיים ביחד למען..............אבל לא האהבה ) ובכן בן זוג אוהב אין שקר לבן הכל צריך להיות כנה ויש לומר אחד לשני את הכל גם אם זה לא נראה לצד השני אבל בגלל האבה הא ידע לקבל בהבה שקר לבן לדעתי הוא פשרה

jozefin3

New member
../images/Emo25.gif../images/Emo6.gifלחש...שקר לבן קיים..

ולמעשה, הוא לומר את הדברים קרובים לאמת...כי לפעמים צריך, כדי לומר משהו...בדרך קצת יותר מעודנת, כאילו לעקוף את האמת! הלבן מסמל ,טוהר...ואם זה היה שקר חזק, אמיתי , ומכוער ,אז שמו לא היה שקר לבן! ושקר כזה , במערכת זוגית אכן קיימת , כי שם האהבה כבר עמוקה ושונה האהבה נטועה שנים...לכן זה שונה מזוג מאוהב..שעדיין הפרפרים מרחפים מעל ראשם! שם אין מקום עדיין לשקר לבן...כי זוג כזה נמצא במקום שונה ואחר..הם עדיין דביקים אחד לשני,ולא מחפשים את ה"לבן"הזה! הכל יכול להיות בעצם, כי זה גם תלוי באופיו של האדם! מקווה שסיפקתי לך תשובה חלקית לפחות!

star43

New member
מצטרפת למילותייך ג'וז../images/Emo45.gif

ומחזקת את דבריה של דרדרה אכן שקר לבן=פשרה לא חושבת שיש הבדל למי היא נאמרת..לבן זוג לחבר לילד או לאחר השקר הלבן מטרתו טוהר כצבע הלבן
שבוע טוב לחש
שבוע מבורך

or1

New member
לחש האש ../images/Emo141.gif

האהבה היא זכה וטהורה וככזו, הכנות היא חלק בלתי נפרד ממנה. במקום בו יש כנות אין מקום לשקר ואף לא למיני שקר או מה שמוגדר כשקר לבן. היתכן שקר לבן בין בני זוג ? כן לחש, קיימים שקרים לבנים אך לטעמי לא יהיו אלה שקרים שיש בהם לפגוע בבן/בת הזוג אלא כדי לרכך ולמנוע פגיעה. שבוע טוב לך

לחש האש

New member
אני יודע ששקר לבן קיים... ../images/Emo13.gif

לצערי גם השתמשתי בו לעיתים. שאלתי האם אתם חושבים שקיים שקר לבן, בין זוג אוהב באמת? ואם אפשר לקבל דוגמא. הדוגמא היא החשובה יותר... מהשאלה אם קיים... היו לי דוגמאות של שקר לבן בין זוג שאוהב, שבעצם עם ניתוח השקר הלבן, יצא שהשקר הלבן בין הזוג התחיל משקר שחור... בין שניים שאוהבים באמת בין שלושה, אפילו שהם אוהבים באמת, קיים שקר לבן. של אחד מהם למען פשרה לשניים... אני לא מצאתי שקיים בין זוג שאוהב, שקר לבן. לכן אני מבקש את עזרתכן... וזה בגלל שאני כותב על הנושא, ונתקעתי בפרשת דרכים!! ועד שלא אדע בודאות... אני לא יכול להמשיך לכתוב... תודה ושבוע טוב לכולם

jozefin3

New member
../images/Emo25.gif../images/Emo20.gifלחש, אני יודעת שאתה יודע

ולכן אומר לך , שדוגמאות מוחשיות מהחיים אין לי...
כי פשוט, "שקר לבן" יכול להיות גם אצל זוג אוהב...ואוהב באמת!! ורק בגלל שהוא לבן, ואפשר להחליק אותו בעדינות שכזו,ולפעמים הוא בא כדי ליפות דברים
,גם אצל זוג אוהב!!ואם אתה נמצא על פרשת דרכים בעקבות כתיבה, אולי במקורות אחרים תמצא את התשובה האמיתית! בהצלחה
בוקר נהדר לך

לחש האש

New member
בגלל שאין דוגמא מהחיים ../images/Emo25.gif

זה מה שמראה לי שלא קיים בין זוג אוהב שקר לבן... ואם הם אוהבים באמת. אין סיבה לשקר הלבן... הכל גלוי באומץ ובביטחון... רק כשהאהבה לא כל כך אהבה אמיתית, מתחיל להיות שקר לבן. ואפילו כשמתחילים והאהבה עושה פרפרים...

jozefin3

New member
../images/Emo25.gif../images/Emo25.gifדוקא שאוהבים ויש

פרפריםםם, ועדיין דביקים ,רוצים להוכיח אחד לשני את האהבה באמת אין שקר לבן ,הכל גלוי באמת....באומץ וביטחון!! אך כאשר הפרפרים מתעופפים , ונשארת אהבה ...אז מגיע זמנו של השקר הלבן!! שהוא נועד להחליק....כבר אמרתי וזו היתה כוונתי!וזה לא אומר שאני מצדדת בזה , ואומרת שזה חיוני וחשוב...אך בחיים הכל יכול לקרות! ערב קסום לך לחש

גל ים..

New member
בוקר טוב אש..../images/Emo13.gif

בכל שקר לא קיימת קללה,כי כך לדוגמא שהילד אומר בבוקר אמא אני הולך לבית הספר אך מגיע בכלל לחברה שלו.. או כשאתה בא לבוס שלך ואומר לו שאתה לא מרגיש טוב ונוסע לים.. אז היכן הקללה פה? אך אם אני יורדת לסוף דעתך אז אני יכולה לומר לך ששקר הוא אנרגיה שלילית חזקה ביותר,וכשאתה משקר ביודעין בנושא מחלה ואינך חולה,או משקר בנושא שאתה עני בעודך עשיר,אתה יכול להביא על עצמך את האסון הזה.. והרי שנינו יודעים שלמילה יש כוח והרי פרק שלם בקבלה מלמד אותנו רק על סוד האותיות.. ומה המשמעות של כל אות וכל תו,ולכן יש להיזהר במחשבות שלנו ובמילים שלנו,וכמו שנאמר ויבוא בלעם לקלל ויצא מברך,ומי ייתן ותמיד נברך איש את רעהו במילים טובות,ובתקוות טובות ולא יצא משפתנו קללה כי לעולם אינך יודע את מי אתה מקלל ואת מי אתה משפיל ובמי אתה פוגע.. והרי לכל אדם יש נשמה והנשמה שומרת על ההילה שלו,ויכולה לפגוע בקלות בצד האחר גם ללא יודעין. תורת הרייקי גם אומרת במפורש גם את האויב הגדול שלך תברך,כי משמיים ורק משם תבוא עליו מכה ולא משפתיך ומדבר שקר תרחק.. שבוע נפלא

גל ים..

New member
ולגביי בני זוג אז ככה..

בכל יום אנחנו משקרים לבני הזוג שלנו בכל תחום מכספים,ועד בכלל.. לפעמים אתה נכנס לרופא ושואל נו אז מה יש לו??ואתה שומע שהמצב לא הכי טוב,ואתה צריך לצאת החוצה ובוחר לא לספר את האמת כדי לא לפגוע אלא להעניק תקווה.. אז האם זה שקר??חלק יגידו שכן כי אתה חייב ומחוייב להגיד את המצב האמיתי לבן הזוג שלך,אך מאידך איך תגיד לו ואתה לא רוצה לצער אותו. או אם אישה הולכת לקנות שמלה באלף שקל,וכשהיא מגיעה הביתה היא יודעת שהמצב לא הכי טוב,והבעל אם ידע שהיא רכשה באלף שקל שמלה הוא יצטער ויתאכזב ממנה,אז לספר או לא לספר?? השקרים הם חלק מעולמנו והם נולדו ממצבים בהם האדם פוחד,או להפך לא רוצה לגרום צער וכאב לצד השני,כי לא תמיד כשאתה כנה עם הצד השני זה מצב טוב..למרות שאומרים שלשקר יש רגליים והוא מתגלה בסופו של דבר,אך כל עוד הוא לא מתגלה מייד לפעמים זה לא רע ואם תשים לב תמיד יש יד מכוונת מתיי שהשקר יתגלה ומתיי שלא יתגלה בכלל..

לחש האש

New member
בכל יום אנחנו משקרים

לבני הזוג שלנו... בקשר לרופא קיים אדם שלישי. ובשלושה יש שקר לבן. הולכת לקנות שמלה באלף שקל... הוא יצטער ויתאכזב ממנה... אז לספר או לא לספר?? אם המצב קשה. למה היא קונה??? לא לקנות. אם המצב לא קשה. למה שהוא יתאכזב ויצטער? במה שאת אומרת אין בכלל אהבה. גם הקב"ה שיקר לאברהם אבינו, כשצחקה שרה ואמרה ועוד אדוני זקן... והקב"ה שינה את הדברים לאברהם אבינו.

לחש האש

New member
ילדים הם טהורים.... ../images/Emo140.gif

הם לא מבינים בשקרים... כמו תינוק, ילד שאוהב, ולא יודע ולא מבין מהיא אהבה... אך אם הוא הולך לחברתו ומשקר להוריו, זה אומר דרשני להורים... ועל איזה אסון את מדברת??? ואסון זה לא קללה!!!
לברך אוייב! את צדיקה!

גל ים..

New member
עם אויבים עושים שלום ../images/Emo24.gif

וזה נקרא שלום של אמיצים,כי מתוך השלום הזה תמיד צומחת ידידות מופלאה. ערב טוב

בוקר טוב לחש ../images/Emo140.gif

בהחלט קיימים שקרים לבנים וכאלו שמועילים אפילו. לא דוגמאות מהחיים אבל סתם רעיון: נניח שבת הזוג שלך אמורה להשיל למעליה איזה 30 ק"ע, ובנתיים הצליחה להוריד רק 2. היא שואלת אותך אם רואים ירידה משמעותית ובעיניך 2 ק"ג ממש לא נחשבים לעומת "הסמע המפרך" שהיא אמורה לעבור. אז פה אפילו נכון להכניס שקר לבן קטן שאומר "כן בטח - כל הכבוד! רואים שירדת מלא!" בשביל שלא להרוס לה את המוטיבציה. אפשר לשקר ולהחמיא לבן זוג שהוא נראה מעולה (כשהוא מדוכא) או שהוא מפרנס יפה (גם כשהוא לא מאוד!) בשביל לעשות לו את היום.

dardara

New member
צהרים טובים ../images/Emo140.gif

מה שאתם קוריאם לו ,שקר לבן אני רואה כתרוצים כלומר סוג של התחמקות ממשהו מסוים ,כמו לומר את האמת ולכן המילה שקר ,בשבילי הינה דבר שלילי ולכן לא אוכל לקרוא לשקר שקר לבן או שאתה אומר את האמת או שאתה מתחמק ומתרץ בשקר ,נכון שהשקר במקרה של התחמקות לא אמור להזיק או לפגוע . אבל שקר במובן האמיתי שאני רואה אותו ,בעבורי הנינו מיילה שלילית לחלוטין

לחש האש

New member
דרדרה ../images/Emo140.gif

אני לא מצאתי שקר לבן בין זוג אוהבים, כשהאהבה אמיתית וטהורה. אין סיבה לשקר הלבן... הכל גלוי... אף אחד לא חושש מהשני... ואין סיבה לחשוש... את השקר הלבן אנו יצרנו משקר אמיתי. אפילו שהשקר בטל בשישים, אבל הוא נבע משקר שלילי... האי רצון שלנו לשקר והאין ברירה שכבר עשינו משהו... אפילו קטן ביותר... מונע מאיתנו לראות... או גורם לנו לתרץ לעצמנו שזה שקר לבן. לדעתי השקר הלבן קיים כאשר אדם שלישי עושה פשרה בין שני אנשים או זוג...

למעלה