שקר במשרד הפנים, זקוק לעזרה מיידית

אלעזר26

New member
שקר במשרד הפנים, זקוק לעזרה מיידית

אני ובת זוגתי גרים בתל אביב כבר מספר חודשים, הלכנו למשרד הפנים בתל אביב בניסיון להוציא ויזה ב1, אך אני עדיין הייתי רשום בתור תושב רחובות ולכן אמרו לי שאני צריך לשנות את זה.
לאחר שראינו את התור שם החלתנו פשוט לטעון שאנחנו גרים יחדיו בבית הורי וברחובות ולעשות שם את התהליך בתקווה שיהיה פשוט ומהיר יותר.
היינו שם כבר מספר פעמים והגשנו את כל המסמכים והצהרה חתומה על ידי הוריי שאנחנו גרים איתם.
עכשיו הפקידה ביקשה שאספק לה תשלומים על חשמל ומים למרות שאינם רשומים על שמי ולמרות שטענתי שאיני משלם אותם אלא הוריי, אני חושב שהיא חושדת בזה.. מה עלי לעשות?
יש לנו פגישה נוספת בעוד כחודש שאמורה להיות הפגישה הסופית עם ה"ראיון".. האם עלינו להודיע להם שעברנו לתל אביב, או להמשיך שם עם ההצגה? אני מפחד שיקלטו את זה.. האם היא יכולה לראות שאני משלם ארנונה לעיריית תל אביב..?

stkachov

New member
אתה לא חכם במיוחד

אם אתה מעלה כאן בפורום את העובדה שאתה ובת זוגתך משקרים ביודעין ובכוונה את משרד הפנים... המעשה הטיפשי הזה יכול לעלות לשניכם ביוקר.

לגופו של עניין - אין בבקשה של הפקידה שום דבר חריג. זה חלק מהמסמכים שצריך להביא. אם אכן הייתם גרים אצל ההורים, הם צריכים לכתוב עוד מכתב הבהרה שכל התשלומים רשומים על שמם בלבד, וזה אמור לספק את משרד הפנים.

Commander Bauer

New member
זה לא משנה

יש לך את כל הזכות לשלם ארנונה ולהחזיק בדירה נוספת (ת"א), אבל רשמית "לגור" אצל ההורים שלך.
כמובן לא כדאי לספר את זה למשרד הפנים.

במילים אחרות - אפילו אם הם יכולים לראות שאתה משלם ארנונה, זה לבד לא סותר את טענת המגורים שלך - אולי אתה שם רק בסופי שבוע? או חצי שבוע? לא עניינה, אתה גר אצל ההורים שלך, ולמה יש לך דירה נוספת זה לא מעניינו של משרד הפנים כל עוד תציג כאילו אתה גר באמת ברחובות.

לשקר למשרד הפנים זו טעות חמורה

לספק לה את התשלומים של המים או הארנונה,היא מבקשת לכל אחד,ולא בגלל שהיא חושדת במשהו

אני גר עם אשתי בבית של אימי,אבל אני משלם גז,טלפון וכבלים,אז אני מגיש את זה למשרד הפנים וזה מספק אותם,

תעבור את הראיון ונקווה בהצלחה ולאחר מכן תעבור לתל אביב להמשך התהליך

nok13

New member
תמיד יש פתרונות

אני גרה בקיבוץ חברת משק ובעלי לא חבר משק בגלל כל מני סיבות של הקיבוץ ושל הבעל שלי -אין לי ארנונה או גז או חשמל אז המשרד מבקש אישורים אחרים שמוכיחים שבאמת אנחנו גרים שם (ושאני חברת משק והוא משלם עבור תחזוקת דיור כזה)... זה בקשה סטנדרטית אבל חבל לשקר כי מסתבכים בסוף. עדיף לתת להם תשובה ולנסות לראות מה כן אפשר לתת עבור הדרישות... שקיפות ויצירתיות כי יש עוד הרבה כמוכם...

Jvert

New member
לשקר זה רע, אבל אני לא מסכים עם חברי הפורום

נכון, לשקר למשרד הפנים זה רע. הרי כל התהליך בנוי ככזה שנועד למצוא את האמת, לחפור לחפור גם בדברים הקטנים (והמעצבנים) ביותר כדי שלזוג שמשקר ומנצל את התהליך למטרות זדון כמו אזרחות מבלי שהם באמת ביחד, לא יהיו חיים קלים ויתפסו אותם.

אבל זה לא המקרה שלכם. אתם כן ביחד, אתם כן זוג אמיתי, אתם משקרים רק בגלל שמשרד הפנים עובד בצורה עקומה ושערורייתית, ונותן תורים לשלושה, ארבעה וחמישה חודשים קדימה.

אני לא מסכים שכל אחד שמשקר למשרד הפנים צריכים לקפוץ עליו כאן בטירוף. אני יכול להבין למה אתם משקרים, אתם רוצים לזרז את התהליך, מה יותר טבעי מזה לזוג מאוהב?

אבל, סיכון וסיכוי. לכל קיצור דרך בחיים יש מחיר. וגם כאן. קחו בחשבון שלקיצור הדרך הזה עלול להיות מחיר מאד גבוה - איבוד התהליך, סיום מערכת היחסים וגירוש בן הזוג מהארץ.

האם שווה להסתכן בקיצור התור כשהמחיר כל כך גבוה? זאת כבר החלטה שלכם, לא העסק שלי - אתם ילדים גדולים. מעבר לליידע אתכם מה המחיר שאתם עלולים לשלם, אין לי מה לעשות.

הרבה בהצלחה.

למעלה