שקיפות וסקירה מוקדמת

שקיפות וסקירה מוקדמת

היי בנות, אנידוגמת את הפורום מידי פעם... אני בשבוע 11. קבעתי תור לשקיפות עורפית ותור לסקירה מוקדמת. בחצי אוזן שמעתי שאפשר לעשות את שתי הבדיקות ביחד - מישהי מכירה?? וגם, הייתי שמחה לשמוע - אני חברה בכללית וקיבלתי הפנייה מ"כללית מושלם" לרופאים שנמצאים בהסדר ועושים סקירה שעלותה עבורי ממש נמוכה (משהו כמו 150 ש"ח). לשונות מסביב אמרו לי שזו בטח לא סקירה מקיפה ובטח לא אקבל את אותה אינפורמציה. אשמח לשמוע ממי שמכירה ועשתה וחוותה, האם יש הבדל ואם-כן, מהו, והאם משתלם לשלם 2000 ש"ח במקום 150 ש"ח לצורך הבדיקה. אגב, הרופא שקבעתי איתו שמו ד"ר וקסמן, במרכז לבריאות האישה ברמת-אביב. מישהי מכירה? תודה מראש על כל התשובות, מירהלה.

1תוליק

New member
לא לעשות שקיפות וסקירה ביחד

שקיפות עושים עד שבוע 12+ כי רק עד אז רואים את העורף ואת הנוזל שבו. לאחר שבוע זה - הוא נעלם. לעומת זאת את הסקירה המוקדמת עושים בשבוע 15 כי אז האיברים כבר הספיקו להתפתח שלא כמו בשבוע 12 שעדיין לא הספיקו להתפתח עד אז. אל תתפתי לכל מני "יועצים" שימליצו לך לאחד את הבדיקות - כי זה אסור ולא שווה את החיסכון הכספי.

מאז

New member
לגבי שקיפות וסקירה ביחד

יש רופאים - גם טובים - שעושים את שתי הבדיקות יחד. הייתרון הוא כמובן החסכון הכספי וגם החסכון ב"טרטור". החסרון - אומנם בדר"כ גם בסקירה (אם היא תוכננה להיות עם שקיפות, כך שעושים אותה מספיק מוקדם) יראו את עובי העורף, אבל את בדיקת הדם כבר לא יוכלו לעשות. בדיקת הדם היא תוספת לשקיפות שמעלה את האמינות של הבדיקה. אנחנו בחרנו לא לעשות אותה (כי התוצאות של השקיפות יצאו ב"ה טובות והרופא אמר שזה מיותר) אבל רצינו לשמור לעצמנו את האופציה לפני הבדיקה ולכן עשינו שקיפות בנפרד. לגבי הרופא של הסקירה. אני לא מכירה אותו אבל נדמה לי שאמרו עליו כאן דברים טובים. תעשי חיפוש. בכל מקרה נראה לי שאם תעשי את הסקירה ותרגישי מאוכזבת, מקסימום אז תעשי פרטי, לא?

הסקירה של הכללית

זה פרטי, רק בגלל שיש לרופא הסדר איתם זה עולה ככה. זו לא הסקירה של הקופה שהיא בחינם ונמשכת 20 דקות.... אני עושה אצל תדמור, כמו כולן, וזה עולה 114 ש"ח...

למעלה