שעת הפסקה במשמרת

מצב
הנושא נעול.

yoni37

New member
שעת הפסקה במשמרת

שעת הפסקה במשמרת
שלום לכולם, אני עובד כמאבטח באחד מבתי המלון באילת, בהסבר שניתן לי על העבודה נאמר שאני מקבל הפסקה של שעה בכל משמרת ואינני מקבל עליה תשלום. בדקתי קצת באינטרנט וגיליתי שכיוון אינני יכול לעזוב את המלון בזמן ההפסקה אני צריך לקבלת משכורת גם על השעה הזאת. אני הבנתי נכון את החוק? או שיש איזשהו סעיף עלום שהעורכי דין יכולים לשלוף נגדי? וגם אם אני מתכוון לתבוע, איפה התביעה תתבצע באילת? ואם אני מפסיד, הם יכולים לגלגל עלי את שכר הטרחה של עורכי הדין שלהם? סה'כ הסכום אינו גדול, מדובר על בערך 800 שקל. תודה לכל המגיבים.

תשובות

שעת הפסקה במשמרת
שלום לכולם, אני עובד כמאבטח באחד מבתי המלון באילת, בהסבר שניתן לי על העבודה נאמר שאני מקבל הפסקה של שעה בכל משמרת ואינני מקבל עליה תשלום. בדקתי קצת באינטרנט וגיליתי שכיוון אינני יכול לעזוב את המלון בזמן ההפסקה אני צריך לקבלת משכורת גם על השעה הזאת. אני הבנתי נכון את החוק? או שיש איזשהו סעיף עלום שהעורכי דין יכולים לשלוף נגדי? וגם אם אני מתכוון לתבוע, איפה התביעה תתבצע באילת? ואם אני מפסיד, הם יכולים לגלגל עלי את שכר הטרחה של עורכי הדין שלהם? סה'כ הסכום אינו גדול, מדובר על בערך 800 שקל. תודה לכל המגיבים.
תשובות
1. אם לא מדובר בעבודת כפיים, המעסיק כלל אינו חייב לתת לך הפסקה במשך 9 שעות של עבודה. שנית, אם אתה יכול להסתובב בשטח המלון ולא חייב להשאר בצמוד לחדר מסויים, יתכן שבית המשפט לא יענה לתביעתך. כעיקרון, אסור לקזז הפסקה רק כאשר העובד נדרש לפקח על משהו בזמן ההפסקה, לדוגמא, פיקוח על מכונה שעובדת תוך כדי ההפסקה. אם אתה רשאי להסתובב בחופשיות רק צריך להשאר באזור למקרה של הקפצה, זה כבר מצב אפור וזה מאוד תלוי מי יהיה השופט שידון בתיק. לסיכום: הקייס שלך בעייתי ביותר. 2. עליך להגיש את התביעה בבית הדין לעבודה בבאר שבע. אינך יכול להגיש תביעה כזו בבית משפט רגיל מאחר והסמכות לנושאי יחסי עובד מעביד נתונה רק לבית הדין לעבודה וכאמור, זה שבסמכותו לדון ביחסי עובד מעביד שהתקיימו באילת, מצוי בבאר שבע. את פרטי בית הדין תוכל למצוא בקישורי הפורום. 3. כן, בית הדין יכול לחייב אותך בהוצאות. זה נתון לשיקול דעתו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה