שעת הנקה

מצב
הנושא נעול.

gruthi

New member
שעת הנקה

שעת הנקה
אני מוגדרת כעובדת 8 שעות ביום ל-5 ימים בשבוע. ילדתי בינואר ולפני הלידה עבדתי בממוצע 9-9.5 שעות ביום. חזרתי לעבודה ל-8 עד 8.5 שעות. אך כיון שאני לא מוגדרת כמשרה מלאה (43 שעות) אלא 92% (40 שעות) המעסיק שלי לא רוצה לשלם לי שעת הנקה. מה באמת מגיעה ואיך אוכל להשיג זאת? (היחסים שלי עם המעביד טובים אבל כשזה מגיעה לענין כספי... ) תודה רבה מראש, רות

שיר ורד

New member
המעסיק צודק.

שעת הנקה
אני מוגדרת כעובדת 8 שעות ביום ל-5 ימים בשבוע. ילדתי בינואר ולפני הלידה עבדתי בממוצע 9-9.5 שעות ביום. חזרתי לעבודה ל-8 עד 8.5 שעות. אך כיון שאני לא מוגדרת כמשרה מלאה (43 שעות) אלא 92% (40 שעות) המעסיק שלי לא רוצה לשלם לי שעת הנקה. מה באמת מגיעה ואיך אוכל להשיג זאת? (היחסים שלי עם המעביד טובים אבל כשזה מגיעה לענין כספי... ) תודה רבה מראש, רות
המעסיק צודק.
הזכות לשעת הנקה מוקנית לעובדת במשרה מלאה בלבד. תנסי להגיע לפשרה עם המעסיק שתעבדי משרה מלאה פחות שעות ההנקה (כלומר 38 שעות בשבוע) ותקבלי את השכר לפי היקף המשרה שנקבע לך (כלומר לפי 40 שעות). זו נראית לי פשרה הוגנת. המעסיק לא צריך לשלם יותר משכר של המשרה שנקבעה לך ואת אינך צריכה לעבוד יותר מהשעות שהיית עובדת לו היית מוגדרת במשרה מלאה. יתכן שאפשר לתבוע ולקבל גם את שעת ההנקה על סמך עבודתך בעבר, אך צריך לדעת כיצד שולמו לך בעבר השעות הנוספות, מעבר למשרה המוגדרת לך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה