שעת הנקה לעובדת גלובלית

מצב
הנושא נעול.

זמניתוש

New member
שעת הנקה לעובדת גלובלית

שעת הנקה לעובדת גלובלית
שלום רב. לפני הלידה עבדתי בתפקיד ניהולי , 10 שעות ביום, וגם ימי שישי. כעת משאני חוזרת מחופשת הלידה , המעסיק דורש ממני לעבוד 9 שעות ביום , כלומר 10 פחות שעת הנקה. האם זה כך? האם לא בודקים מול משרה מלאה רגילה, כלומר 9 שעות , ואז עליי לעבוד כעת 8 שעות ,כלומר 9 פחות שעת הנקה ? אשמח לתשובה מקצועית. תודה מראש ובידידות, שלי.

ככלל, משרה מלאה היא 8 שעות עבודה

שעת הנקה לעובדת גלובלית
שלום רב. לפני הלידה עבדתי בתפקיד ניהולי , 10 שעות ביום, וגם ימי שישי. כעת משאני חוזרת מחופשת הלידה , המעסיק דורש ממני לעבוד 9 שעות ביום , כלומר 10 פחות שעת הנקה. האם זה כך? האם לא בודקים מול משרה מלאה רגילה, כלומר 9 שעות , ואז עליי לעבוד כעת 8 שעות ,כלומר 9 פחות שעת הנקה ? אשמח לתשובה מקצועית. תודה מראש ובידידות, שלי.
ככלל, משרה מלאה היא 8 שעות עבודה
ביום + 30 דקות הפסקה. היינו, את זכאית לצאת מהעבודה במהלך 4 חודשים, אחרי 7.5 שעות עבודה. אם את לא מנצלת את זכותך, את לא זכאית לתשלום נוסף.

שיר ורד

New member
לפי מה שאת מתארת משרתך

שעת הנקה לעובדת גלובלית
לפי מה שאת מתארת משרתך
מוגדרת כמשרה בהיקף גבוה ממשרה מלאה רגילה. במקרה כזה, הסכם העבודה ביניכם אמור לפצות אותך על השעות נוספות שאת מבצעת (כנראה שעתיים כל יום) בתוספת שכר גלובאלית, או פרטנית לפי שעות העבודה בפועל. החוק אכן מקנה לעובדת במשרה מלאה את הזכות לשעת הנקה בכל יום (כולל יום ו) עד ל 7 חודשים מהלידה. אך החוק הנ"ל לא בה להשפיע על היקף המשרה המלאה, ואם ההסכמה בין העובדת למעביד היא שעל העובדת לעבוד 2 שעות נוספות בכל יום, סעיף זה איננו מתבטל והעובדת צריכה להמשיך לקיימו. בהתחשב בקושי הרב של אם לתינוק לעבוד מכסת שעות כזו, יש לך שתי חלופות נוספות, והן יציאה לחל"ת (בהתקיים התנאים המוגדרים בחוק) או התפטרות וקבלת פצויים. יש לציין שבמדה ותתפטרי לצורך טיפול בילד, תוכלי לקבל דמי אבטלה ללא המתנה של 90 יום, אם תצליחי להוכיח שהיקף משרתך היה כ 56 שעות בשבוע, והמעביד לא היה מוכן להפחיתה לאחר חופשת הלידה. (תלוי בסניף הביטוח הלאומי, יתכן והם יקבלו את טענתך ללא בעיות ויתכן ותאלצי לתבוע אותם בבית הדין לעבודה).

מצב
הנושא נעול.
למעלה