שעשועון יום ג'
: קולאז'

• פותח הנושא Arana
  • פורסם בתאריך

Arana

Active member
מנהל
שעשועון יום ג'
: קולאז'

בוקר טוב, יום שלישי פעמיים כי טוב
היום יש לנו קולאז' ובו פרטים מ-15 כריכות של ספרים.נסו לזהות את הספרים, וכמו כן למצוא מה המכנה המשותף להם
תזכורת: נא לא לכתוב תשובות בכותרת
ולמי שהתעניין בפתרונות מחידת השבוע שעבר, הנה הם.

1Reebok

New member
זיהיתי את ההכי בנאלי,

העץ הנדיב.. אני משער שזה קשור לט"ו בשבט

Kiku

New member
זיהיתי רק 2

העץ הנדיב וסוסעץ אני מניחה שהמכנה המשותף הוא עצים

מרקש7

New member
קראתי ספר מלחמתי מטריד שתי שנים מוראביה

בילדותי ראיתי סרט בשם שתי נשים עם סופיה לורן. החלטתי בכל זאת לקרוא את הספר: אם ובתה, שלמדו בצורה טראגית ואכזרית את מוראות המלחמה. מסתבר לנשים האיטלקיות שהאויב האמיתי שלהן הוא לא רק הגרמני אלא השכן או חייל איטלקי שעבר בעירן. הן נמלטות לדרום והדרומיים ברחו לצפון. בתיהם נהרסו. המדים הוחלפו. של הפשיסטים במדים הנאציים. ואז מגיעים האמריקאים, אחריהם הבריטים וכל צבא משאיר את חותמו לטוב ולרע על המקומיים ועל שתי הנשים. האם ובתה. מסעות הפליטים התרחשו בעיקר ברכבות. רכבות לצפון ורכבות לדרום. אם נערה צעירה עלתה לרכבת ולא היה בידה 'רישיון לנסוע צפונה או דרומה' היתה מורדת מהרכבת ונותרת לבדה בתחנה, ללא הגנה. וכך, במקרה אחד, מציע חייל ארצישראלי לנערה בודדה מחסה בבית מלון ולהכין לה 'רישון לנסיעה' בעוד יום או מיומיים. הפליטות חסרות ישע וכל אחד מהפליטות בילו כל אחת בתורה במיטתו של החייל. למחרת, היה מוסר לפליטה נייר עם כל מיני חותמות ואפילו בעברית והיא ידעה היטב כי בתחנה הבאה עליה להתייצב אצל המפקח הראשי-צבאי שהוא בעצם חבר של אותו חייל ולהציג בפניו את 'הרישיון' ושוב עליה לעבור במיטה של אחר. פליטה שיצאה מנאפולי למילאנו יכלה לאסוף, בדרך זו, המלצות אנאטומיות הכתובות על הרישון שלו ידעה מה כתוב שם היתה מתעלפת מבושה או שחוצה את איטליה ברגל. כדברי מוראביה עצמו:"מלחמה היא מלחמה, מה לעשות.."231 עמודים מצמררים. "יום אחד שב והופיע אצלנו הקברן שהביא, בשעתו, את טומאסינו לקבורה. סובב היה בהרים וסוחר במצרכי מזון. בחור זה הביא לנו ידיעות חדשות על המלחמה. הוא סיפר, שבעיר אחת ברוסיה, סטאלינגראד, נחלו הגרמנים מפלה איומה. הרוסים לקחו בשבי ארמיה שלמה עם כל הגנרלים והיטלר פקד על נסיגה. לדבריו, ...המלחמה היא שאלה של כמה ימים..ידיעה זו הפיחה שמחה בקרב הפליטים אבל לא בין האיכרים. חלק גדול של הגברים תושבי סנטה אופמיה אשר גוייסו לצבא, נמצאו באותה סטאלינגראד, ואף שלחו מכתבים משם. רבות מהנשים חרדו עכשיו לחיי בעליהן ואחיהן ובצדק!משום שכפי שנודע לאחר מכן, איש מהם לא ניצל." עמוד 166

Y. Welis

New member
היו איטלקים באיזור, מצפון לאיזור סטלינגראד

רובם נלקחו בשבי בהתקפה הסובייטית; אלה שנותרו כנראה חזרו לאיטליה, ובכך הסתיימה ה'הרפתקה' האיטלקית שם. לא זוכר אם היו להם תנאים שונים בשבי מאשר לגרמנים. אולי. זכור לי אגב ספר (שאני מחפש כבר שנים) - של סופר איטלקי ששירת בחזית הזו וכתב על נסיונו שם - על יחס הגרמנים לרוסים ועוד. מאוד מרתק. מצאתי סיפור אחד שלו באנתולוגיה של סיפורים בספריה האוניב', אבל לרוע המזל לא תיעדתי את הקריאה (יצריך מתישהו מעבר על הספרים באיזור מסויים שם - ספר אחר ספר).

ג רפאל

New member
מאלאפארטה = החלק הרע.

על משקל הפוך מזה של נפוליון בונאפארטה.

מרקש7

New member
מאלאפארטה בשבי ב-1943 בספר העור עד כמה שאני

זוכר. בדוק באתר בשם ספרי מלחמה ושלום

Y. Welis

New member
ועוד איטלקיים ממלחמת העולם השניה

'המנדולינה של קפטן קורלי', על מקרה אמיתי - הטבח בחיילים איטלקים באחד מאיי יוון (אחד מתוך כמה). וכן סרט שכנראה עדיין לא ראיתי - Massacre in Rome (1973), עם ריצ'רד ברטון (כגרמני) ומרצ'לו מסטרויאני (ככומר איטלקי). - http://www.imdb.com/title/tt0070592/ זה אגב אירוני, כי ברטון גילם בסרט מלחמה מוקדם יותר ('הנשרים פשטו עם שחר', אאל"ט) מרגל בריטי באותה שנה ואותו מקום.

moastar

New member
את המנדולינה קראתי..מעניין מאוד

אגב יש לך עוד המלצות על הצד האיטלקי במלחמה ?

Y. Welis

New member
אני לא מכיר מקרוב, אבל בטוח שיש. זו היתה

טראומה אדירה - גם ההפסד במלחמה; גם הדחת הדוצ'ה והכניעה (מפקד חיל המצב באותו אי, קיבל פקודה עם 3 אפשרויות - להיצטרף לגרמנים; להילחם בהם, או להיכנע להם...), הפיכתם ברגע לאויבי הגרמנים (רק אחרי הקמת משטר הבובות - חזרו להיות בעלי ברית, אבל חשודים תמיד), וכמובן הפצצות בעלות הברית שהחריבו לא מעט ערים ומינזרים (כמו מונטה קאסינו). פלא שיצירות האומנות שרדו.

ג רפאל

New member
יש הרבה.

חביב עלי הספר סודה של סנטה וןקטוריה [על מיליון בקבוקי היין] הספר ניתן במתנה בזמנו עי אגודת הכורמים לא בטוח שהיה למכירה בשוק החופשי היה גם סרט. .איטלו קלוינו כתב. בעיקר מרשים והספר החזק גנבי האופניים שמדבר על התקופה הקרובה שלאחר המלחמה. אגב החנות שבפתחה נגנבו האופנים. נמצאת בסימטה הקטנה המובילה לקמפו די פיורי, יש שם היו ם חנות קטנה למתנות חפצי חן ומזכרות.SIC TRANSIT

מרקש7

New member
ספרי מלחמה איטלקים: העור, קאפוט ועוד

העור של קורציו מאלאפרטה: קאפוט של מאלאפרטה: שתי נשים של אלברט מוראביה (אם ובתה במלחמה), הפלישה לאדאנו.

Y. Welis

New member
עושה רושם טוב בינתיים. תרגום אגב מ-95'

30 שנה ומשהו אחרי המקור. דעותיו על הגרמנים אגב מזכירות את גולדהאגן - ה'חסלנות' המובנית בהם (eliminatism).

Philosopher

New member
גם אני רק אותם

אגב, יצא למי מכם לראות את גב הכריכה של הגרסה באנגלית?!

למעלה