תנסה כיוונים שונים
בעיקרון אני לא ממליץ ללמוד קבלה בלי הדרכה כלל, כי קרוב לוודאי שאו שלא תבין כלום או שתשגה לחלוטין בהבנה , מה שעלול לגרום לך לדחייה ולריחוק מהנושא. יש כל מיני מרכזים ללימוד קבלה, חלקם בצורה וירטואלית שבהם מרוכזים ספרים, מאמרים, הרצאות ושיעורים רבים המרוכזים במקום אחד וישנם מרכזים שבהם אתה יכול להיות נוכח פיסית תחליט מה נכון עבורך. אתה יכול להתחיל סתם מכניסה לאחד מהאתרים הללו ולראות מה תופס אותך ומה מדבר אליך...ככה אני בעיקרון אני התחלתי. רק תיקח בחשבון שכל מרכז שכזה מחזיק במונופול על "האמת" הקבלית כביכול ורואה את עצמו כאוטוריטה בנושא ( אני אישית נגד זה, כי אני מאמין שיש כמה מקומות ללימוד הקבלה). ישנם זרמים שיותר נגישים וקרובים לחבר'ה חילונים וישנם לכאלה שיותר קרובים לחבר'ה דתיים ושומרי מצוות. איני יודע מה הקירבה שלך מבין שני הזרמים הללו ולכן איני רוצה לכוון אותך מראש לכיוון מסויים. ממליץ לך בחום לנסות את שתיהם ( במידה ותוכל לעשות זאת). לטעמי האישית בכל מקרה, כבחור חילוני, אמליץ לך להיזהר מהתלות או מהאילוץ המחייב אותך כבר בהתחלה לחזור בתשובה כתנאי ללימוד הקבלה. כי לפחות להבנתי הזיקה הזו נראית לי שגויה ועלולה להרחיק אנשים שבאמת מחפשים את התשובות לשאלות שמתעוררות בהם. זאת כמובן רק דעתי האישית ( כחילוני), אם בהמשך הדרך תראה לנכון שזאת התשובה שחיפשת אז זאת תהיה התשובה הנכונה עבורך... רק אל פי דבריך אתה מעוניין ללמוד קבלה ולא לחזור בתשובה ולכן אני מסיק שכבר עברת כבר כמה מקומות של מחזירים בתשובה ולא מצאת שם את התשובות ולכן פנית לקבלה...בכל מקרה בהצלחה בחיפוש ותתחיל מחיפוש באינטרנט, זאת גם התחלה...