שעות עבודה בערבי חג

מצב
הנושא נעול.
שעות עבודה בערבי חג

שעות עבודה בערבי חג
שלום רב. הייתי מעוניין לברר מה החוק אומר לגבי שעות העבודה? בעיקר אני מתייחס לשעות עבודה בערבי חג. יש לציין כי התשלום על העבודה (משרה מלאה) הינו גלובאלי לחודש ואינו לפי שעות נוספות. תודה רבה

שיר ורד

New member
על פי החוק

שעות עבודה בערבי חג
שלום רב. הייתי מעוניין לברר מה החוק אומר לגבי שעות העבודה? בעיקר אני מתייחס לשעות עבודה בערבי חג. יש לציין כי התשלום על העבודה (משרה מלאה) הינו גלובאלי לחודש ואינו לפי שעות נוספות. תודה רבה
על פי החוק
בערב חג יש לעבוד שעה פחות ולקבל שכר רגיל.

שיר ורד

New member
כן ולא

שעה פחות?
שעה פחות מיום עבודה רגיל? כלומר אם אני עובד מ 8 בבוקר עד 7 בערב, המעביד יכול להגיע לי להגיע בערב חג בשמונה בבוקר וללכת בשש בערב?
כן ולא
מדובר על היקף המשרה הרגילה ולא על שעות נוספות. אם למעסיק אין היתר העסקה בשבת, הוא צריך לתת לך מנוחה של 36 שעות , הכוללת את כל שעות החג (על פי ההלכה). אם אתה אדם דתי או זקוק לתחבורה ציבורית להגיע לביתך, עליו לכלול במסגרת אותן 36 שעות , גם חלק משעות אחה"צ של ערב החג, כך שתוכל להגיע לביתך ולהתכונן לחג בזמן סביר. (זה לא מופיע בחוק, אך כל שופט סביר יקבל טענה כזו). אם למעסיק יש היתר העסקה בשבתות וחגים ואינך אדם דתי, אזי המעסיק רשאי לדרוש ממך לעבוד שעות נוספות גם בערב החג ובחג עצמו, תוך תשלום מתאים, תוספת של לפחות 50% על השכר הרגיל.

מצב
הנושא נעול.
למעלה