שעות נוספות ושעות חסרות בחוזה גלובלי

שוובלה

New member
שעות נוספות ושעות חסרות בחוזה גלובלי

שלום, התחלתי לעבוד בחודש שעבר בחברת היי-טק בינונית. התשלום הוא חודשי, כשכ-10% מוגדרים כתוספת גלובלית עבור שעות נוספות. כמו-כן, בחוזה מוגדר שבוע עבודה בן 5 ימים, ויום עבודה בן 9 שעות. המשרה מוגדרת כמשרת אמון - "התפקיד מחייב מידה מיוחדת של אמון אישי, ולכן לא יחולו הוראות חוק שעות עבודה ומנוחה...". עד כאן אלו דברים שכבר הופיעו בחוזים קודמים עליהם הייתי חתום. מה שכאן יוצא דופן, הוא שיש לי כרטיס עובד שעליי להחתים בתחילת וסוף יום העבודה. בחודש האחרון, כמעט ולא הייתה לי תעסוקה (בסוף אוגוסט גם ראש הצוות וגם מנהל המחלקה שלי היו בחופשה), לכן במרבית מן הימים לא הגעתי ל-9 שעות עבודה (בימים בהן כן הייתה לי תעסוקה, עבדתי גם מעבר ל-9 שעות). היום, כראש הצוות שלי ראה את דו"ח הנוכחות שלי מהחודש האחרון, הוא אמר שעקרונית על החוסרים האלה מורידים במשכורת. האם ע"פ תנאי החוזה שלי הדבר מותר? מדוע על שעות נוספות אני לא מקבל תוספת (כאמור - תוספת השעות הגלובלית היא חלק אינטגרלי מן המשכורת) אך על חוסרים עליי לשלם? אשמח לקבל תשובה מקצועית. תודה מראש, ארז

מדון

New member
עובד בעל מישרת אמון

ימחתים שעון? שיש לו שני תנהלים ? שמשלמים שלו 10 שעות גלובליות לך תקרא בפסיקה ומעורכי דין מה היא מישרת אמון

Molly123

New member
גם אני קראתי את האתר של עו"ד הילה פורת

יש פערים מאוד גדולים בין החוק והפסיקה לבין המציאות היומיומית בשטח. ובזמן שחשוב לדעת את החוק ואת הזכויות, חשוב גם לדעת איך להתנהל בשוק העבודה בצורה חכמה, ולהלחם את המלחמות הנכונות.

Molly123

New member
קצת הסברים על משכורת חודשית ושעות חסרות

הנושא של משרת אמון מופיע היום כמעט בכל חוזה סטנדרטי. הוא חסר משמעות מבחינה משפטית, משום שרוב העובדים לא נכנסים תחת הגדרה של משרת אמון וחוק שעות עבודה ומנוחה חל עליהם ועוד איך, ואם תהיה בעיה בעניין הזה בית המשפט יפסוק לטובת העובד. נכון שעדיף לא לחתום על חוזים שיש בהם סעיפים שלא מסכימים אליהם, אבל הקשקוש הזה נהיה כל כך סטנדרטי שאפילו לא שווה להתווכח עליו כל עוד הזכויות נשמרות. בעניין משכורת חודשית (מה שאנשים לעתים טועים ומכנים גלובלי), העובדה שהעובד הוא עובד בשכר חודשי קבוע (בניגוד לשכר שעתי) אין פירושה שגם אם יבוא רק יומיים במהלך החודש יקבל משכורת כאילו עבד 22 ימים. בכל חודש מוגדר מספר ימי ושעות העבודה הנדרשים (בהתאם לכל מיני חגים, שבתות, היקף המשרה וכדומה). אם העובד עבד פחות ממספר השעות הנדרש בהחלט יורידו לו במשכורת את החלק היחסי של החוסר. הנושא של שעות נוספות גלובליות גם היא עניין מקובל, במיוחד בהייטק. חלק מהשכר שסוכם עליו מהווה פיצוי קבוע עבור שעות נוספות. ברוב המקרים לא נדרשות שעות נוספות, וכל עוד החלק הניתן עבור שעות נוספות עומד בקריטריונים של תשלום על שעות נוספות (מה שבד"כ לאור המשכורות בהייטק קורה בלי יותר מדי בעיות) לא סביר שיתייחסו לזה כהפרת זכויות העובד. כל הדברים נקבעו כך בחוזה והיו נתונים למו"מ אין עם זה בעיה אמיתית. בסופו של דבר אתה יודע מה השכר שלך כל חודש, וכל עוד לא נדרשות ממך הרבה שעות נוספות באופן קבוע אז זה ממילא לא משפיע עליך יותר מדי (יותר עניין פסיכולוגי מאשר כלכלי)

למעלה