שנת שירות

Liricooli

New member
שנת שירות

חשבתי על זה הרבה זמן, והגעתי למסקנה שעוד כמה שנים אני רוצה לעשות שנת שירות. אני לא בצופי ים, ככה שההגיון אומר ללכת לעשות שנת שירות בצופי ים, אבל אני חושב על הצופים הערביים\הדתיים. להיפתח במשך שנה למשהו אחר. מישהו ניסה כזה דבר? האם יש סיכוי בכלל? מה הם תנאי הקבלה לשנת שירות? ובכלל, אשמח לדעת כמה שיותר על זה. לירי.

בלללעעע

New member
לא הבנתי את הקטע על הצופי ים ותגובה

לפי דעתי ש"ש זה אחלה דבר. צופים ערביים- אין לי מושג. אבל צופים דתיים לא נראה לי שייתנו לך- הם צריכים מדריכים ומרכזים וכו' רק דתיים.... אם אתה רוצה לשאול- אז אתה יכול החל מיום ראשון (כרגע הם במחנ"ק...) לשאול בפורום העדה. תיכנס ל: www.zofim.co.il לחדרי שיחות ודיונים- עדת הצופים ושם תכתוב הודעה ותשאל. הם יידעו יותר טוב. בקשר לצופים ערביים- אני מקווה שמישהו אחר ידע יותר בשביל לעזור לך. מקווה שעזרתי. ואם לא, לא נורא! בכל אופן- כשתהיה שמיניסט יסבירו לכם על זה הכל...

נועה00

New member
בן כמה אתה עכשיו?

כי דברים מישתנים... ביכלל לא הבנתי אם אתה בצופים... אבל בכל מיקרה, ש"ש לדעתי זה אחלה דבר ואני בטח יעשה את זה גם... צופי ים נישמע מאוד מעניין ולא רגיל אבל השאלה היא אם הם מקבלים אנשים שלא מישם. בקשר לצופים הדתיים, לא ניראה לי שתהיה בעיה אם תקפיד על הדת - ללכת עם כיפה לשמור שבת וכו´ ובקשר לערבים, זה קשה! תחשוב שאתה צריך ללמוד ערבית בישביל זה, ללמוד את המינהגים שלהם ועוד הרבה... זה דבר שבחיים לא הייתי עושה... אבל כל אחד ומה שבא לו...

Liricooli

New member
עולה לי'.

אני בצופי ים. אני חושב על הצופי הדתיים כאתגר. הרי אם אעשה שם שנת שירות אז אני אשמור שבת ואת כל מה שצריך. הרי אין לי סיבה להיות מצד אחד בשנת שירות שם, ומצד שני להיות "גוי". בעניין של הצופי הערביים, ערבית אני מתכנן לעשות חמש יחידות, רובם המוחץ מדברים גם עברית. לירי.

בלללעעע

New member
אני לא בטוחה שיקבלו אותך גם אם

תשמור מצוות וכאלה- אבל שוב, תשאל בפורום שלהם.

Liricooli

New member
העניין של צופי ים הוא

שבהתחלה חשבתי ששנת שירות בצופי ים זה הכי טוב, אבל עכשיו אני כבר לא בטוח במיוחד. עד שאני אהיה שמיניסט יש המון זמן:) תודה בכלזאת. לירי

נועה00

New member
יש לך עוד 100 שנה...

תהיה שנה בשכבג ואז תדע יותר טוב מה אתה רוצה מעצמך...

MajorGad

New member
תשובה

ישנם כמה גרעינים שניתן לצאת אליהם במהלך ש"ש מטעם הצופים, חלק מהגרעינים מסננים וחלקם לא. גרעין אתגר - צופי ים. גרעין מרל"ץ - צופיות...גרעין שיושב בחוות הצופים והם מרימים את כל המפעלים ההנהגתיים. גרעין רעים - הגרעין של הצופים. עיירות פיתוח יחד עם עשייה צופית (לרכז שבט קטן, להיות שם ראשג"ד, להקים שבט באיזור וכו') גרעין תמורה - כמו רעים, רק שחצי יום עובדים. גרעין נח"ל - שנה התנדבות בקיבוץ ואז מתגייסים כולם לנח"ל ועוברים פעולות ביחד במשך 3-4 שנים ככה. גרעין קיבוץ צעיר - כמו גרעין נח"ל רק שיושבים בקיבוץ שקם לא ממזמן ולא מתגייסים אח"כ ביחד לצבא. גרעין אלון - גרעין שלא מסנן. הם יושבים באזורים בדואים שלא מוכרים ע"י המדינה ובנוסף בעיירות פיתוח, בשכונות מצוקה ובנוסף, עוזרים לילדי משת"פים וילדי עובדים זרים. הם אחראים על שבט הצופים הבדואי בארץ. גרעין עתיד - 6 ש"שינים מכל הארץ...מכירים לבני נוער יהודיים מהעולם את הארץ וזה במהלך שנת השירות, בנוסף הם יוצאים לטיולים בחו"ל וכאלה דברים. לגבי השאלות שלך..אני בהנהגת י-ם, השבטים הדתיים הקטנים שצריכים עזרה חוץ-שבטית בהנהגה שלנו לרוב מקבלים אותה מהשבטים הדתיים הגדולים.. לגבי צופים ערביים לא יצא לי להכיר אותם לכן אני לא יכול לענות לך תנאי קבלה לשנת שירות...כל גרעין מסנן לפי הדרך שלו, רעים לדוגמא, בוחרים כמעט את כולם למעט אנשים שהמרכז הבוגר של השבט "התריע" שלא לקבל אותם או אם ממש יש לך בעיות באישיות. גרעין אלון לא מסנן. גרעין עתיד וקיבוץ צעיר מסננים הכי הרבה..גרעין עתיד זה 6 ש"שינים צופים מכל הארץ וגרעין קיבוץ צעיר זה 10 ש"שינים מכלל התנועות בכל הארץ (כלומר, הם מקבלים 10 ש"שינים בסך הכל מהצופים, בני עקיבא, תק"מ, שמו"צ ונוע"ל) גרעין תמורה מסננים על סמך אותם קריטריונים של רעים. גרעין נח"ל לא מסננים הערה לגבי הסינון: על איך שהם מסננים אני יודע על סמך השיחות שעשיתי עם אנשים מהגדוד שלי שיוצאים לשנת שירות ושיחות עם ש"שינים המייצגים את הגרעינים. קח את זה בערבון מוגבל. אם יש לך עוד שאלות תרגיש חופשי לשאול פה או לפנות אלי באייסיקיו: 19731725

בלללעעע

New member
גד...

ממתי אתגר זה גרעין לצופי ים?........ מרל"ץ- התכוונת מפעלים תנועתיים..... אבל אפשר לפנות אליהם גם לדברים הנהגתיים או שבטיים- אבל זה עולה כסף... נח"ל- זה מחולק לכמה פרקים, בהתחלה הבנים הם קרביים והבנות מתנדבות בקיבוץ ואח"כ הם הולכים להתנדב איפושהו- להיות מורים חיילים (או מורות חיילות) לרכז שבטים וכו'..... בקשר למה שאמרת על העדה- שאלתי אנשים משם לגבי למה הם לא שולחים מדריכי חוץ לשבטים רגילים ולמה אנחנו לא יכולים להדריך חוץ אצלהם- הם צריכים רק מדריכים דתיים ולכן הם מביאים חוץ רק בעדה. ומה שעוד- ההדרכה שם שונה לגמרי מההדרכה בשבט חילוני רגיל- בנוסף לערכים רגילים של הצופים יש להם ערכים של העדה וכל מיני דברים נוספים- צריך ללמוד מחדש את הכל...

בלללעעע

New member
אמרתי לך- אני לא הבנאדם לשאול

אני אומרת מידע כללי שלי- אבל תנסה ותשאל. ובכל אופן- אולי הדעה שלך תשתנה עד אז?... מי יודע?... אני חושבת שזה ממש אדיר שאתה כן רוצה ש"ש וכן רוצה לעשות בה משהו שונה- אבל יש עוד זמן ויש המון פרטים שלא אני ולא אתה יודעים. ומי יודע? אולי זה ישתנה עד אז. בהצלחה

MajorGad

New member
בלעעע...

רוב העשייה הצופית באתגר זה צופי ים. מרל"ץ - מפעלים תנועתיים, הנהגתיים לכל ההנהגות, די להתווכח על קטנות. נח"ל לא פירטתי לעומק ואני שמח שכן פירטת. ועדה מן הסתם יקחו מדריכים דתיים

בלללעעע

New member
אתגר- לא ידעתי את זה...

מרל"ץ- אתה אמרת רק מפעלים הנהגתיים למרות שהמטרה העיקרית שלהם זה מפעלים תנועתיים..... ונח"ל- זה רק בגלל שאני המון בקשר עם אנשים מהנח"ל... ועדה- זה היה תגובה ללירי.....

MajorGad

New member
מפעלים הנהגתיים..

כשאני לא מציין איזו הנהגה? אז למה אני מתכוון?

בלללעעע

New member
שהם הולכים לכל הנהגה שקוראת להם....

אבל בגלל שעולה כסף להזמין אותם (עוד דבר שבאמת לא הזכרנו...) יש ממש קצת הנהגות שקוראות להם והם פועלים בעיקר במפעלים תנועתיים- כמו הקורסים התנועתים... עקרונית הם יכולים גם לבוא למפעלים שבטיים- אבל לאיזה שבט יש מספיק כסף להזמין אותם?... תראה לי משהו למשל שההנהגה שלנו הזמינה אותם.

בלללעעע

New member
הכסף לא הולך אליהם.....

זה בטוח... אבל בטוח משלמים על זה... אמרו לי פעם שכן...

למעלה