תשובה
ישנם כמה גרעינים שניתן לצאת אליהם במהלך ש"ש מטעם הצופים, חלק מהגרעינים מסננים וחלקם לא. גרעין אתגר - צופי ים. גרעין מרל"ץ - צופיות...גרעין שיושב בחוות הצופים והם מרימים את כל המפעלים ההנהגתיים. גרעין רעים - הגרעין של הצופים. עיירות פיתוח יחד עם עשייה צופית (לרכז שבט קטן, להיות שם ראשג"ד, להקים שבט באיזור וכו') גרעין תמורה - כמו רעים, רק שחצי יום עובדים. גרעין נח"ל - שנה התנדבות בקיבוץ ואז מתגייסים כולם לנח"ל ועוברים פעולות ביחד במשך 3-4 שנים ככה. גרעין קיבוץ צעיר - כמו גרעין נח"ל רק שיושבים בקיבוץ שקם לא ממזמן ולא מתגייסים אח"כ ביחד לצבא. גרעין אלון - גרעין שלא מסנן. הם יושבים באזורים בדואים שלא מוכרים ע"י המדינה ובנוסף בעיירות פיתוח, בשכונות מצוקה ובנוסף, עוזרים לילדי משת"פים וילדי עובדים זרים. הם אחראים על שבט הצופים הבדואי בארץ. גרעין עתיד - 6 ש"שינים מכל הארץ...מכירים לבני נוער יהודיים מהעולם את הארץ וזה במהלך שנת השירות, בנוסף הם יוצאים לטיולים בחו"ל וכאלה דברים. לגבי השאלות שלך..אני בהנהגת י-ם, השבטים הדתיים הקטנים שצריכים עזרה חוץ-שבטית בהנהגה שלנו לרוב מקבלים אותה מהשבטים הדתיים הגדולים.. לגבי צופים ערביים לא יצא לי להכיר אותם לכן אני לא יכול לענות לך תנאי קבלה לשנת שירות...כל גרעין מסנן לפי הדרך שלו, רעים לדוגמא, בוחרים כמעט את כולם למעט אנשים שהמרכז הבוגר של השבט "התריע" שלא לקבל אותם או אם ממש יש לך בעיות באישיות. גרעין אלון לא מסנן. גרעין עתיד וקיבוץ צעיר מסננים הכי הרבה..גרעין עתיד זה 6 ש"שינים צופים מכל הארץ וגרעין קיבוץ צעיר זה 10 ש"שינים מכלל התנועות בכל הארץ (כלומר, הם מקבלים 10 ש"שינים בסך הכל מהצופים, בני עקיבא, תק"מ, שמו"צ ונוע"ל) גרעין תמורה מסננים על סמך אותם קריטריונים של רעים. גרעין נח"ל לא מסננים הערה לגבי הסינון: על איך שהם מסננים אני יודע על סמך השיחות שעשיתי עם אנשים מהגדוד שלי שיוצאים לשנת שירות ושיחות עם ש"שינים המייצגים את הגרעינים. קח את זה בערבון מוגבל. אם יש לך עוד שאלות תרגיש חופשי לשאול פה או לפנות אלי באייסיקיו: 19731725