שנת אבטלה

מצב
הנושא נעול.

yoavs1

New member
שנת אבטלה

שנת אבטלה
אני מובטל, ברצוני לדעת מתי מתחילה " שנת האבטלה" שמשעה שאני חותם ומקבל דמי אבטלה, ויכול אף לעבוד במהלך השנה ואם אני מפסיק לעבוד אני לא צריך להציג שוב מכתב פיטורים האם שנת האבטלה מתחילה מתחילת ההליכה ללשכת התעסוקה או כאשר תובעים דמי אבטלה מביטוח לאומי? ז"א האם אני יכול ללכת ללשכה, ולא לתבוע דמי אבטלה וזו תחשב שנת אבטלה?

שיר ורד

New member
שנת האבטלה מתחילה

שנת אבטלה
אני מובטל, ברצוני לדעת מתי מתחילה " שנת האבטלה" שמשעה שאני חותם ומקבל דמי אבטלה, ויכול אף לעבוד במהלך השנה ואם אני מפסיק לעבוד אני לא צריך להציג שוב מכתב פיטורים האם שנת האבטלה מתחילה מתחילת ההליכה ללשכת התעסוקה או כאשר תובעים דמי אבטלה מביטוח לאומי? ז"א האם אני יכול ללכת ללשכה, ולא לתבוע דמי אבטלה וזו תחשב שנת אבטלה?
שנת האבטלה מתחילה
מתחילת חודש ההתיצבות לראשונה בשלכה לאחר סיום יחסי עוב דמעביד. תקופת האכשרה, גובה דמי הלידה גם הם מחושבים על פי מועד ההתיצבות לראשונה בלשכה. אבל, נראה לי שאם התיצבת בלשכה ומצאת עבודה תוך זמן קצר, אך פוטרת לאחר מכן (או התפטרת) ולא הגשת בקשה לדמי אבטלה בביטוח הלאומי, תוכל להגיש בקשה בהתאם למכתב הפיטורים האחרון ואז לא יכירו בתקופת ההתיצבות הראשונה שלך כתקופת אבטלה, ולכן שנת האבטלה תתחיל ממועד ההתיצבות לאחר הפיטורים השניים. אם אינך מגיש את התביעה בזמן (תוך 12 חודש מיום הזכאות לקבל דמי אבטלה) אתה עשוי להפסיד לגמרי את דמי האבטלה המגיעים לך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה