שני נוסעים...

VOODOO17

New member
שני נוסעים...

תגידו אתם מכירים או שמעתם אל מישהו שנתפס אים יותר מי שני נוסעים?מה עשו לו?

Reign Of Chaos

New member
אשמח לשמוע על מישהו שנתפס כאשר

הוא עבר על החוק הזה (הסיע מעל ל-2 נוסעים) ונשלל לו הרישיון\עלה למשפט\ זכה להערה מצד השוטר.

אני יודע שזאת הפעם המיליון שבטח

שאלו את זה, והדיון הזה התקיים כאן מלא פעם על בטוח.. אבל חייב לוודא: לא יעשו לי כלום אם יש לי באוטו יותר מ-2 נוסעים. אבל במקרה של תאונה חברת הביטוח לא תכסה את התאונה??? זהו?

Reign Of Chaos

New member
לא מדוייק. בוא נשים דברים על מקומם:

אמנם לנסוע בלי מלווה זו עבירה על החוק, ולהסיע יותר מהמותר זו עבירה על החוק. אבל במידה ושוטר יתפוס אותך (נכון להיום) כאשר אתה מבצע את שתיי העבירות האלה (כל אחת בנפרד, כמובן) מצופה שהסנקציות יהיו שונות. עאל נסיעה ללא מלווה אם אני לא טועה גזר הדין הוא משפט שבסופו ככל הנראה ישלל הרישיון (ממה שהבנתי). בניגוד לכך- את חבריי תפסו מספר פעמים מסיעים יותר מהמותר והשוטרים פשוט התעלמו. בנוסף לכך עד היום לא היה פסק דין בעניין ככה שנכון להיום אין ממש מה להשוות (מבחינת הסנקציות המוטלות על העבריין) בין נסיעה ללא מלווה לבין נסיעה של "נוהג חדש מתחת לגיל 21" עם יותר מ-2 נוסעים באוטו.

8-AN

New member
אם כבר דיוק...

גם ליסוע 51 קמש בעיר זו עבירה אבל אין ביניהן כמעט כל קשר חוץ מהעובדה ששתיהן עבירות. ההבדל הוא שהעבירות שאתה הבאת הן תנאי לרישיון והוא לא תקף אם עוברים עליהם. ובתוקף הרישיון שלך "מותר" לך לבחור אם ליסוע 51 קמש בעיר או 120 באיילון אך ניתן לצפות לעונש.

Reign Of Chaos

New member
זה לא דיוק, זו קטנוניות.

אם היית מבקש הייתי מביא לך ציטוט מדוייק מהחוק, אבל אני מאמין שרוב חבריי הפורום הבינו את כוונתי.

8-AN

New member
../images/Emo26.gif

עזוב אותך...יכול להיות שיש כאלה שלא הבינו ויכול להיות שכן.... בכל מקרה..יש הבדל ביניהם והיה מקום להסביר את עצמך....

השאלה שלי היא: זה פשוט מזל שלא עשו

כלום? או שפשוט אין עונש שצריך לקבל על העבירה הזאת?

zilber z

New member
משהו מוזר בחוק הזה

בתאוריה של 2005 שעברתי לימדו אותי שמותר לנהג חדש לרכב מסחרי עד 4 טון מותר להסיע עד 7 נוסעים בהתאם לגודל הרכב ... בביטוח של הרכב מצוין שמותר לי להסיע ברכב 4 אנשים ברישיון שלי לא מצוין שום הגבלה של 2 נוסעים והרישיון זהה לרישיון של חברים שלי שעברו לפני ה 1.11 שאלתי שוטר על העונש של החוק הוא עשה חיפוש בספר החוקים מול העינים שלי ולא מצא שום עונש ושום דבר לגבי החוק ... קיצור סתם חארטה נשבר כבר להסיע רק 2 ולדפוק חברים מאחור בלי טרמפ כשלי יש אוטו חצי ריק ..... חוק חארטה שאפילו המשטרה לא יודעת עליו כלום ...

NewUser4

New member
נעשה קצת סדר

לגבי עניין המלווה: אדם הנוסע ללא מלווה כחוק, יקבל הזמנה לדין, בו השופט יקבע את העונש. יש אי אילו פסקי וגזרי דין בעניין. הדבר תלוי מאוד בשופט, ייצוג על ידי עורך דין, נסיבות המקרה, ועוד. לגבי הגבלת הנוסעים: שלא כאמור כאן בנבכי השרשור, קיים עונש לעובר עבירה זו, והיא הזמנה לדין. ובו, כאמור, יגזור השופט את הדין. מכיוון שעדיין אין שום פסק דין בעניין קשה לומר מהי מידת הענישה. בכל מקרה, המלצה שלי, סעו כחוק ובכך המנעו מזימונים לדין ואי נעימויות למיניהן.

למעלה