שנה (!) של הנקת תאומים
|מאוה

שנה (!) של הנקת תאומים ../images/Emo99.gif|מאוה

בערב ראש השנה שעבר ילדתי את שני המקסימים שלי. כמה נפלא היה להתחיל כך את השנה כל ראש השנה שעבר חוויתי את קשיי ההנקה הראשונים בבית החולים, את הדמעות, את הסדקים בפטמות ואת הרצון והעקשנות הכי גדולה להצליח, להילחם בכל פעם שניסיתי להניק אותם. לא האמנתי אז שאניק כל כך הרבה זמן והיום אחרי שנה זה נראה לי הכי טבעי בעולם עד כדי כך שאני לא מסוגלת להפסיק. התמכרתי קשות ! וגם... אני מאוהבת קשות בקטנים שלי, שהופכים מיום ליום לילדים שובבים, סקרנים ומצחיקים עברנו שנה לא קלה, במיוחד חצי השנה הראשונה. רציתי לעודד את כל אלו שנמצאות בתחילת הדרך עם הנקת תאומים שזה אפשרי למרות הרבה קשיים ומלחמות שעשיתי בדרך, כולל בעיות של אי עליה במשקל של הקטנים שלי והתעקשות שלי מול כל העולם לתת מנות זעומות של תחליפים בהתחלה. גם היום הילדים שלי לא מהשמנמנים (7 קילו כ"א) אבל הם ילדים מפותחים, חיוניים ושמחים והם ניזונים ממגוון מזונות, כך שכבר אי אפשר "להאשים" רק את ההנקה במשקל שלהם... רציתי להגיד גם תודה לפורום הנפלא הזה, שאמנם לא היה מההתחלה, אבל מהרגע שהוקם מצאתי כאן אוזן קשבת והמון תמיכה. אני מגלה בורות שיש בעולם לנושא ההנקה בכלל והנקת תאומים בפרט. בשנה האחרונה זכיתי לשמוע משפטים על הנקה שפשוט גרמו לי לגחך בכל פעם ששמעתי אותם (וגם לפגוע בי במקומות הכי רגישים) אבל הם רק מוכיחים שהידע שיש לי בזכות האינטרנט הוא ממש כוח וזה הכוח שהוביל אותי קדימה עם ההנקה. ותודה לסובבים אותי שעזרו לי להצליח- לבעלי (שהיום הוא אחד התומכים הכי גדולים בהנקה), להורים שלי שעודדו גם במעשה וגם בתמיכה רגשית וולכל מי ששלח לנו אוכל בתחילת הדרך כדי שיהיה לי את הכוח והזמן להצליח לתת לילדים שלי את נוזל הזהב. וגם תודה לבן הגדול/ קטן שלי על הסבלנות ועל זה ששרד את התקופה הקשה בהתחלה והיום הוא מספר שיש לו בובת תינוק ושהוא מאכיל אותה מהציצי (ואפילו מדגים לא פעם) ושיודע שהנקה היא חלק בלתי נפרד מגידול תינוקות ותודה גדולה לשני הקטנים והמדהימים שלי שההציצי שלי הוא מעבר לאוכל- הוא מקור לנחמה ושההנאה שלהם מלינוק גדלה מיום ליום.

מרגש...

כתבת כל כך יפה... אני עוד בתחילת הדרך, אבל מקווה לסגור לפחות שנה כמוך. רק ארבעה שבועות עברו אבל הם היו נפלאים ואני מאוהבת קשות ושני האפרוחים מדהימים
שתהיה באמת שנה מקסימה ונפלאה. ועוד פנינה לסיום - בכורתי המקסימה והחכמה טוענת שזו לא בעיה להניק תאומים, כי למה יש שני ציצים אם לא בשביל שני ילדים??
(שלא לדבר על זה שנולד לילד מהגן שלה אח קטן, אז היא ציינה בפניי שזה ממש מוזר שנולד לה רק אח אחד...).

מוכר

הבן שלי גאה תמיד לומר שלחבר ההוא מהגן יש רק אח אחד קטן ולא יש שניים ...שהם שלו

שירלי34

New member
כל הכבוד!!!

ריגשת אותי מאד וגם גרמת לי להרגיש גאוה בעצמי (טוב שישר אפשר להשליך על עצמינו ואפילו לטובה!). כל הכבוד לך , נשמע שבאמת לא היה פשוט במיוחד הההחלטה להמשיך למרות הבעיה בעליה במשקל. אני יודעת על עצמי כמה חששות היו לי שאולי הם לא יונקים כמו שצריך ומה שהכי הרגיע אותי היה שהם עלו יפה במשקל, אלמלא זה, אני לא בטוחה שהייתי שורדת, כך שאני מצדיעה לך!!!

ממה מיה

New member
נשמע כמו מכתב פרידה או שנדמה לי?

מרגש ביותר, באמת כל הכבוד שהגעת עד הלום. גם אני רוצה כבר להיות שם, זו נקודת ציון חשובה, הגיל שבו אפשר להתחיל לתת לאכול הכל !!! איתן גמל עצמו בגיל הזה, אני תוהה איך יהיה עם הקטנטנים, דורון מכור קשות לציצי ולא מוכן להחליפו באף מזון... אוי ושכחתי לומר - מזל טוב ענקי ליום הולדת שנה !!!

ממש לא פרידה...

למרות שכאב הנשיכה שקיבלתי הלילה מהג'ונייר גרם לי כמעט להגיד לו שזה פעם אחרונה שהוא יונק ותודה על הברכות ! החגיגות בדרך

אם אור

New member
ברכותי

התרגשתי ממכתבך... אני חדשה כאן (בני 6 שבועות ) אצלי עליה לא משהו לשבוע (100 גרם בערך) והציעו לי כבר לתת תוספות, ואני לא רוצה (כבר כתבתי אפילו שאלה בפורום בנושא אך נראה ממכתבך שניתקלת במצב דומה ואין חכם כבעל נסיון...) האם אצלך היה המצב דומה?

אצלי היו עליות יפות עד גיל חודשיים

לא מדהימות אבל הכל יחסית ... ומאז הם עלו עליות ממש זעומות (לפעמים 100 גרם בשבועיים) תמיד הם היו באחוזונים מאוד נמוכים. נתתי תוספת בערך 3-4 פעמים בשבוע של מנה אחת בכל יום לכל אחד מהם, בעיקר כדי להיות עם הגדול אבל לא ראינו מזה עליות במשקל. היינו אפילו אצל דיאטנית שאמרה שהם נראים בסדר גמור ושהיא לא מודאגת מהם. לקטנה שפלטה המון נתנו אינפמיל כתוספת וגם זה לא עזר. כל הסביבה הלחיצה (כולל להגיד לי בטיפת חלב שהמוח שלה עלול לא לגדול
) והייתי צריכה להיות חזקה מול כל העולם ואחותו. ברגע שעברנו למוצקים החלו עליות יותר יפות ובדיעבד חשבתי שאולי הייתי צריכה להתחיל עם המוצקים לפני גיל חצי שנה. מצד שני אני לא בטוחה שהיתה להם מוכנות למוצקים לפני כן

ריגשת אותי, אלמוגית../images/Emo25.gif

כתבת כל כך יפה. נעים לקרוא את החלוצות של הפורום שכבר חוגגות שנה והילדים עדיין על הזהב הטהור. תודה לך שאת פה איתנו. המשיכי לרגש ולעזור. מזל טוב ליומולדת שנה!

מזל טוב לכם!

ממש מרגש לקרוא את מה שכתבת! אני מזדהה כל כך עם כל מילה. זה לא פשוט בכלל אבל זה אפשרי ובאמת כל הכבוד לכם שהגעתם עד הלום. המון נחת מכל השלושה שלך!

דבורה1

New member
כמה מרגש../images/Emo24.gif

קראתי כבר מזמן, אפילו הגבתי- לא מוצאת את התגובה שלי עכשיו. תפוז גרררר....
אז עכשיו בקצרה- שנה? כבר שנה? את בטוחה? לא יאמן כמה מהר הזמן עובר. מזל טוב על כניסתך לעולם המניקות תאומים- פעוטות (בקרוב הספר
) ושמחה לקרוא שלקטנה את כבר קוראת "מדהימה" ולא "הקלאפטה". סוף סוף נעשה צדק בעולם, או לפחות בפורום. מאחלת לך המשך נעים. מקווה לראות אתכם בהמשך (אולי מפגש שנועה מתכננת?)

אמרת "הנקת פעוטות"?

היום ממש הרגשתי את זה בפעם הראשונה. ישבתי בסלון על הרצפה והקונדסון (שמו החדש . הוא מתגלה כשובב אמיתי) הגיע אלי והראה סימנים של רוצה לינוק. ואז הרים את החולצה וינק כמו פעוט ולא כמו תינוק. הוא ישב על הברכיים וינק. אח"כ אחותו עשתה אותו דבר עם הציצ השני ואז הם רבו על אותו ציצ ואני הצטערתי שאין מי שיצלם באותו רגע... דרך אגב היא עדיין קלפטה אמיתית. אפילו אבא שלה קורא לה MISS K

למעלה