שמ"פ לעצמאיים

• פותח הנושא ccm
  • פורסם בתאריך

ccm

New member
שמ"פ לעצמאיים

הנני יזם צעיר, ברשותי חברה אשר החלה את פעילותה הממשית בתחילת אוגוסט, לאחר פיתוח ארוך שארך כמעט כשנתיים, ופיילוטים מוצלחים אצל לקוחות בחודשים האחרונים. עד כה, ההצלחה עולה מעל ומעבר על הציפיות המוקדמות. אבל.. זומנתי לשירות מילואים למשך של 26 יום, לאחר ראש השנה. לא מוכנים לדחות או לבטל את השמ"פ בטענה כי צרכי היחדיה אינם מאפשרים זאת. גם בלי להסביר, ברור כי איני יכול להיעדר ל 26 יום, וגם לו ליום אחד. העובדים חדשים, המשרדים נמצאים בבניה, ועוד. כמו כן, אקבל תגמול מילואים על סכום מינמלי בסך 108 ש"ח ליום, היות ואיני מושך כסף מן החברה. לעומת זאת שעת עבודה שלי מתומחרת בסך של 220-400 ש"ח, כך שהנזקים גדולים מאוד. מה לעשות? אודה על כל עיצה. בנוסף, פניתי היום בפקס לשר התמ"ת, אהוד אולמרט. ברצוני לפנות לתקשורת, ע"מ להעלות נושא זה לדיון ציבורי. למשהוא יש פרטים של כתבים / עיתונאים וכד'?

תרכז מאמץ מרוכז במדיוניות הפנים...

...פלוגתית, תעזוב אותך מהרמה ה"פדרלית", כלל ארצית... עד שמשהו בכלל ואם בכלל ייתיחס אלייך... אני לא יודע בן כמה אתה, נניח בן 28, זאת אומרת שעשית כמה פעמים מילואים, מכיר את המפקדים, רק לדבר אל ליבם יעזור לך... אם אתה מרוויח כה יפה, תציע להם לממן מסיבת סוף קו על חשבונך
, תיתן להם את ה 4X4 שלך לטובת הרס"פיה
... תבוא רק בסופ"שים, זה כמו מסחר, תן להם משהו, יתנו לך משהו... זה נשמע כמו שוחד?... אבל זה לא - כל אחד תורם לפלוגה לפי יכולתו בזמן המסויים הזה... פעם אחרת משהו אחר ידרש לטובות מהפלוגה ואילו אתה תעשה את הקו... את עוד תתייצב ותראה שיש פיצול, שיש קומבינות בין החבר'ה, זה בא, זה הולך...תחנת רכבת...

KKnDoIt

New member
מי שלא תומך בהשתמטות שלא יקרא

ראה, אני נותן פה עצה בדברים שאני לא מבין בהם מנסיון אישי, אבל בכל זאת: נסה לדבם עם חברים שלך, גם שכירים ועם עצמאיים. תוכל למצוא כמה מהם שהצליחו לצאת משירות המילואים. נסה לבדוק מה אתה יכול לעשות כדי להשתחרר. קח בחשבון שכעצמאי, יתכן שיש דברים נוספים שאתה יכול להרשות לעצמך והם לא : קב"ן למשל. יתכן שתוכל להוציא אישורים מתאימים בגלל הלחץ שאתה נתון בו, הן באופן כללי והן בגלל העסק. לדעתי רצוי לקבל קודם חוות דעת מרופא פרטי, ואח"כ לפנות לצבא. אם אתה הולך לכיוון כזה, אתה צריך לבדוק היטב את ההחלטות של מה שאתה עושה. דבר נוסף: נסה לפנות אל ארגונים שמסייעים לעסקים קטנים (שכתי את השם, יש אחד כזה שהוא ממשלתי או נתמך ע"י הממשלה). בדוק מה הם יכולים להציע לך. בכל אופן, תעשה בשכל אם תצליח להשתחרר לגמרי מהמילואים, במקום להכנס עם הצבא לעימותים שבסופו של דבר עלולים להרוס לך את העסק: בכל הנוגע למילואים, הצבא לא חייב לך כלום. לצבא אין שום אחריות על מה שיקרה לעסק שלך בעקבות השירות שאותו הם כופים, וזו בעיני הנקודה המרכזית.

vinney

Well-known member
כשאתה אומר "קבן למשל", למה הכוונה?

ללכת לקב"ן עם קופסה מלאה בנמלים? לבכות לקב"ן שאתה הומו ומפחד ממקלחות? להגיד שאתה קלסטרופובי ולדפוק את הראש בקיר? למה לשלוח לקב"ן בן אדם שאין לו שום בעיה נפשית? ובכל הפסקה הענקית הזאת לא הזכרת את ולת"מ אפילו פעם אחת, וזה הרי בדיוק תפקידה!!!!!!!

KKnDoIt

New member
לגבי ולת"ם: צודק, -->

לגבי קב"ן: זה נועד לאפשר לו לפתור את בעית המילואים באופן גורף. גם אם ולת"ם תעזור לו במקרה הזה -- וזה לא כל כך סביר, מי יכול להבטיח לו שהוא יסתדר בפעם הבאה ? אשר למה לספר לקב"ן: אני מניח שכדאי להיות כנה ככל האפשר, והצבא מעמיד אנשים כמהוהו בנקודה מאוד קשה. מאחר ובאופן כללי קב"ן של הצבא לא רגיש לצורכי הפרט (הרי מה הצבא עושה עם לא מנצל אזרחים כדי לבצע עבודה של סדירים ואנשי קבע), ומצד שני כן מפחד מתביעות והעמדה לדין על רשלנות, אני חושב שכדאי לו לפנות לפסיכולוג פרטי כדי לקבל מכתב המלצה, ועם זה ללכת לקב"ן. בכול אופן אני בטוח שהוא ימצא אנשים שמכירים את הנושא באופן אישי.

gadget

New member
לך לקב''ן

הקב''ן נועד לטפל בקשיים נפשיים המתעוררים כתוצאה משירות צבאי, ולא לפגועי (חולי) נפש. אגב, רוב הקב''נים הם עובדים סוציאליים, הם ממלא לא מוכשרים לטפל בחולים פסיכיאטריים. תספר לקב''ן על הלחצים, החרדות מכישלון כתוצאה משירות מילואים, על סימפטומים גופניים כגון כאבי ראש, נדודי שינה (אם קיימים). אל תשכח שאתה צריך לשכנע את הקב''ן שאתה באמת במצוקה (נראה לישאכן זהו המצב). הפנייה לקב''ן צריכה להיות במקביל למאמציך להשיג ביטול/דחייה בדרכים שציינת.

fighter21

New member
עצוב שהדרך היחידה לדחות או לבטל

את השמ"פ זה דרך הקב"ן כמו שאומרים פה. הולת"ם זה בכלל עובד הדבר הזה? בכלל עצוב שבן אדם ששירת בתוך לוחם וכעת הוא יזם צעיר צריך להתעסק בכל השיט הזה של הצגות לקב"ן, ואם הוא הולך למילואים הוא מקבל 108 ש"ח על פעילות של 18 שעות ביממה, שזה 6 ש"ח לשעה, פחות ממה שהרווחתי שעבדתי בגיל 10.. עצוב מאוד.. בקשר לשאלתך, תנסה לפנות לתחקירנים של התוכנית מבט שני של הערוץ השני, את כתובתם תמצא באתר של הערוץ הראשון. התוכנית עסקה ועוסקת הרבה בנושאי שירות המילואימניקים, סרבנות בצבא, פיציפיזים ועוד שלל נושאים קרובים, כדאי לך לפנות אליהם, בשם כולנו, כל ה-2% שעושים מילואים!

fighter21

New member
תיקון

התוכנית כמובן היא של הערוץ הראשון ולא השני כמו שנכתב

vinney

Well-known member
דווקא כן

הולת"מ (וכבר דיברנו על זה) בד"כ אוהד יותר את החיילים, אלא אם כן ברור שמדובר בהצגה. אם יש לו מסמכים לעניין, אין סיבה שהולת"מ יתעלם ממנו, מה שכן, צריך לעשות את זה מהר, עד 40 יום לפני הגיוס

פלסטיק

New member
אתנה עושה טעות

ככל שתעשה יותר גלים (פניה לתקשורת וכו') צה"ל יתעקש יותר לגייס אותך. ואם צה"ל יתעקש הוא ינצח. אתה אולי תועיל למאבק הציבורי ותעלה את הנושא על סדר היום של כולם אבל תפגע בעצמך.

fighter21

New member
וואלה צודק פלסטיק

אם תעשה מזה נושא ציבורי, צה"ל יהיה חייב להפוך אותך לשעיר לעזאזל ולהראות לכולם שהוא העליון כאן.. מצד שני כולנו נקבל פרסום, האם אתה מוכן להקריב את עצמך למען השאר?

vinney

Well-known member
חבל על המאמץ

אפשר לעשות דיון ציבורי בלי להקריב עסקים של אנשים. אני גם חושב שאסקלציות לשרים מיותרות ורק מושכות אש, אם השרים היו מטפלים בזה מלכתחילה לא היינו מגיעים למצב בו אנחנו נמצאים.

למעלה