שמעתם שמסתמנת ממשלת ימין צרה?

• פותח הנושא dr s
  • פורסם בתאריך
לא יצא מזה שום דבר. אני לא רואה את

אריק אסון מקים ממשלת אחדות חילונית. זה ברור שבסוף תהייה ממשלת ימין צרה, האופוזיציה תפיל אותה והופ! אנחנו שוב בבחירות.

yakul

New member
אבדת את התקווה? העבודה כבר לא תרכיב

קואליציה זה בטוח. אז עדיף להאחז בתקווה ולא לייחל חורבן למדינת ישראל. אם תצביע לשינוי, תגדיל את הסיכויים של ממשלת ליכוד+שינוי+עבודה+מפד"ל רחבה.

אתם "מסכימים" לשבת עם המפד"ל??

הרי אתם שונאים דתיים! הא, שכחתי. שינוי היא מפלגה ימנית קיצונית.

בואנה, כמה שקרים אפשר לדחוף בשורה?

א) אנחנו לא שונאים דתיים ב) אנחנו לא ימניים קיצוניים לכן: א) לא נתנגד לשבת עם המפד"ל בממשלת אחדות. ב) אבל כן נדרוש שיתפשרו קצת... זה הרעיון של מרכז, וזה הרעיון של ממשלת אחדות - פשרה בין ימין לשמאל.

מטרניך

New member
לנעמן סער

נעמן, אתה בחור צעיר מאוד ונמרץ. כשהייתי בגילך הייתי גם כזה. אני לא מעז אפילו להגיד לך באיזה שטויות האמנתי אז. אתה מכיר את האימרה: מי שלא היה קומוניסט בגיל 20 אין לו לב, מי שעדיין קומוניסט בגיל 40 אין לו שכל? אני בטוח שבעוד כמה שנים תראה את העולם אחרת. והטמפרמנט? נו... א-פרופו מפד"ל. אינני יודע אם ´שינוי´ תשב עם המפד"ל או לא. אבל ´מרצ´ כבר ישבה, אפילו די הרבה זמן - ודווקא לא מזמן, רק לפני 3 שנים (אני יודע, היית אז בן 11, וגם אני בגיל הזה עוד שיחקתי כדורגל ובטח הייתי מתבלבל בין מפד"ל לנבדל). ולא רק עם המפד"ל ישבה ´מרצ´, אלא גם עם ש"ס ועם שרנסקי הימני, יריבו המר של ברונפמן, ותמכה בתקציב ההתנחלויות של ברק, ובכספי הישיבות ובעוד כל מיני שרצים, ולכל דבר המציאה אלף תירוצים ותירוצי תירוצים. הקיצר: יש מצבים שבהם צריך להוריד את הנבל אפילו מעמוד התלייה (אל תיקח את זה מילה במילה). וכשם ששולמית אלוני הכריזה ש´למען השלום´ היא תהיה מוכנה לחבוש שטריימל, כך גם מותר ל´שינוי´ להכריז שאם יכלו כל הקיצין ולא תהיה ברירה אלא לשבת עם המפד"ל כדי למנוע ממשלת ימין צרה וכדי להגשים לפחות כמה רפורמות חשובות, אז היא תעשה זאת. אתה יכול לקלל את טומי לפיד כמה שתרצה, אבל טומי לא יגיד לך כמו שריד read my lips שהוא לא ישב עם ש"ס ואח"כ יעשה את ההיפך. אם טומי ינהג כשריד אז הוא מחוסל. אמינות היא שם המשחק. כשאתה בוחר ב´שינוי´ אתה יודע במה אתה בוחר גם אם זה לא מוצא חן בעיניך. כשאתה בוחר בשריד - אללה עארף.

זכרון קצר

האם במרצ שכחו את הישיבה עם המפדל בממשלת ברק? כנארה שמרצ מפלגת ימין קיצונית, ידוע שבתקופת ברק הבנייה בהתנחליות ביש"ע היתה מן הגבוהות בממשלות ישראל.

תחלום

הרי מי שינצח בבחירות זה הליכוד והליכוד בחיים לא ילך בלי החרדים כך שבטוח החבר שלך טומי יהיה באופוזיציה. חוץ מזה שהעבודה כזאת חלשה אתה קורא לזה ממשלת אחדות זה בדיחה. תקום ממשלת ימין של ליכוד,ש"ס,יהדות התורה,מפד"ל,איחוד לאומי,ישראל בעליה וחבר שלך טומי יהיה בחוץ.

חמיצנע

New member
לא נכון..

הקואליציה שאתה בנית, תהיה של 67 מנדטים לפי הסקר האחרון, וזאת תהיה קואליציה בלתי יציבה ובלתי אחראית ששרון יצטרך לתפקד בה כסממן שמאלי ואני דיי משוכנע שהוא לא רוצה זאת. מצד שני, הוא יכול להקים קואליציה של הליכוד+עבודה+שינוי+מפדל, שתהיה הרבה יותר יציבה ואחראית, לא נסחטת על ידי הרבה מפלגות קטנות. ממשלה כזאת תהיה של 71-74 מנדטים לפי הסקר האחרון. אם תקרא ידיעות אחרונות של לפני יומיים, תוכל לקרוא ש"הליכוד מעדיף להקים ממשלה עם שינוי על האפשרות של ממשלה עם תנועת שס" וגם "ממשלה עם מפלגתו של טומי לפיד תהיה רחבה ויציבה יותר". ואם תראה את הסקר של גאוקטוגרפיה תראה ש"מעניין כי מבין מצביעי העבודה, הרוב סבורים כי דווקא ממשלת אחדות חילונית תוכל לשפר את המצב ולא ממשלת שמאל בראשות העבודה." עד היום הליכוד לא הלך בלי החרדים מכיוון שלא הייתה לא אלטרנטיבה עם מספיק כח. אם שינוי תהיה מספיק גדולה, לא תהיה ברירה למי שירכיב את הממשלה הבאה, והוא יאלץ להרכיב ממשלת אחדות חילונית כפי ש70 אחוז מהעם רוצה.

gershon17

New member
יש את האופציה הכי סבירה

אותה אופציה שהיתה עד לא מזמן - ליכוד, עבודה, ש"ס ולווינים. עדיף על ממשלת ימין צרה.

חמיצנע

New member
לא כלכך סביר

הסיבה היחידה שלקחו את החרדים עד עכשיו היא בגלל שלא הייתה אלטרנטיבה מספיק גדולה. אני מאמין שאם שינוי תהיה גדולה מספיק (יותר מהחרדים), לא יהיה תירוץ לאף ראש ממשלה והוא יהיה חייב לקחת אותה. אחרת, הוא יצטרך לתת דין וחשבון ל70 אחוז מהעם שרוצה ממשלת אחדות חילונית.

חמיצנע

New member
וכמובן טומי לפיד

הספיק לכתוב על זה כבר. מתוך האתר של שינוי: -- למתלבטים שלום מאת:ח"כ יוסף טומי לפיד אני מבין שאתם מתלבטים אם לנטוש את הליכוד או לנטוש את העבודה, כדי להצביע "שינוי". מה שכדאי לזכור הוא, שמנדט נוסף לליכוד או לעבודה לא ישנה מאומה. הליכוד כבר ניצח, העבודה כבר הפסידה. אך מנדט נוסף ל"שינוי" עשוי לשנות את המציאות הפוליטית. כי רק אם "שינוי" תשמש אלטרנטיבה מספרית למפלגות החרדים, נוכל לאלץ את הליכוד להעדיף אותנו על פני ש"ס ויהדות התורה כשותפים בממשלת אחדות. העבודה, בניגוד להצהרותיה, תצטרף (עם או בלי מצנע), כדי לא להשאיר את גורל המדינה בידי הימין. אנחנו ביחד עם הליכוד והעבודה, נקים ממשלת אחדות חילונית, שתשנה את פני החברה הישראלית. נשים קץ לסחטנות החרדית ונבטיח שוויון בגיוס. ננקה את השלטון מהשחיתות. נדאג לזכויות של מעמד הביניים. ננהיג ממשל יעיל ונגשר בין הימין והשמאל כדי ליצור קונסנזוס לאומי בשאלות של שלום וביטחון. לשם כך אנו זקוקים לקולך. ---

מטרניך

New member
להתחיל להמר על איזו ממשלה תקום

לכל בעלי הספקולציות ´עם מי הליכוד ילך´, ייפרד / לא ייפרד מהחרדים וכו´ וכו´ אני ממליץ לקרוא את הניתוח שלי בעמוד זה ´בליכוד דואגים ל´אבודה´´. היות שהבחירות פחות או יותר הוכרעו (אלא אם כן צפוייה לנו הפתעה ענקית, אבל המומחה לכך הוא פרס, מלך הסקרים, שהוא כניראה קורא בקפה ו´יודע´ שבמוצאי יום הבחירות הכל יהיה אחרת) - אפשר לפתוח בהימורים על הרכב הממשלה הבאה.

למעלה