שמעתי שמועה...

לודנסיה

New member
שמעתי שמועה...

שלום לכם! זו פעם ראשונה שלי בפורום, ורציתי להציג את עצמי. שמי עדי, וההורים שלי גרושים ורק לאבא שלי יש אינטרנט, אז יכול להיות (סביר להניח...) שיקח לי די הרבה זמן לענות על תגובות. מתנצלת מראש. חוץ מזה, יש לי שאלה: ידיד שלי אמר לי שטולקין היה מן משוגע, או מוזר, או שלא יודעת מה. לא הבנתי ממש. אז אם מישהו יוכל לומר לי מה כן הוא היה, אני אשמח מאוד, כי אני לא רוצה להסיק עליו מסקנות שגויות חלילה... נ.ב. קראתי את ההוביט ומאוד נהנתי (את שר הטבעות עדיין לא), אז לא משנה אם הוא היה משוגע או לא - הבנאדם ג-א-ו-ן!!!

thorondor

New member
טולקין בפירוש לא היה משוגע

אני אגיד מה הוא כן היה, פרפקציוניסט וגאון. אמרו שהוא היה משוגע כי היו שמועות שלקראת סוף חייו הוא התחיל להאמין שכל הדברים שהוא כתב התרחשו באמת (למרות שאני לא מבין למה, מותר להאמין במה שרוצים ויש כאלה גם היום שמאמינים שזה קרה.

Justa girl

New member
מה רע בלהאמין שכל זה התרחש באמת?

הוא הקדיש את כל החיים שלו לארץ התיכונה שהוא יצר, הוא חי את זה! הפרפקציוניזם שלו בא לידי ביטוי בכך שאי אפשר למצוא שום פיקשוש בספר(במובן של דברים שסותרים אחד את השני, או דברים לא ממש הגיוניים) דווקא הייתי מתפלא אם הוא לא היה מאמין במה שהוא יצר.

Justa girl

New member
טולקין לא רק גאון, הוא אליל!!!

אם אני אתחיל אני אמלא דף וחצי על גאוניותו, אז אני פשוט אגיד לך שאם נהינת מההוביט שלדעתי הוא נחמד קליל אבל הוא רק התחלה אז בטוח תיהני משר הטבעות.

Hermione HP

New member
כל הגאונים היו משוגעים בדרכם...../images/Emo20.gif

למשל היה משוגע אחד, שהאמין שהעולם הוא עגול, למרות שכ-ו-ל-ם אמרו שהוא שטוח. משוגע, נכון? מה רע בלהאמין בדברים, אפילו שאת יודעת שהם לא היו קיימים? למשל אני, מאמינה בהארי פוטר. אבל אני יודעת שהוא סתם יציר דמיונה של רולינג! אבל אני פשוט אוהבת "להעמיד פנים" שהוא קיים... זה כייף. ואם הוא התנהג ככה אז אי אפשר להאשים אותו... (למרות שאני לא חושבת שהוא התנהג ככה)

קוכולין

New member
טולקין לא היה משוגע ולא מוזר כלל

וזאת בניגוד לרוב הגאונים. הוא היה פרופסור לפילולוגיה ובלשנות באוקספורד, ואנשים שהכירו אותו אמרו שהוא היה בן אדם נחמד, אבהי, מסור לדתו הקתולית ואדיב מאד. סטודנט אחד אמר עליו שהוא "פרופסור כמו שפרופסור צריך להיות". הוא היה מלומד ואינטלקטואל, אך לא מנותק מהחברה ולא מתנזר מהנאות החיים. מלבד דיונים אינטלקטואליים עם חבריו הסופרים והמלומדים (חוג ה-Inklings), הוא אהב לעשן מקטרת ולשתות בירה משובחת, בדיוק כמו ההוביטים בספריו. טולקין היה איש משפחה מושבע, אבא טוב לילדיו ובעל טוב לאשתו אדית. מדובר, אם כן, באדם נורמלי וטוב לב, ביחד עם כל חוכמתו וגאוניותו היוצאות מגדר הרגיל. התכונה הקיצונית העיקרית שמאפיינת אותו היא פרפקציוניזם קנאי. מי שרוצה עוד פרטים, יותר ממוזמן לקרוא את הביוגרפיה המעולה של טולקין מאת ג´וזף פירס (מצוייה רק באנגלית): Tolkien- Man and Myth.

YaLdoNet 4 EveR

New member
*קלאפ קלאפ* GO סמדר GO

אני מאמינה בהארי פוטר ב-
שלם. אפשר להודות לרולינג שיצרה כזה עולם מושלם, שכל כך תואם לעולם המוגלגים וגם לתקופה שלנו. חבל רק שהארי גדל בקצב כפול

Y. Welis

New member
אולי זו תחילתה של דת ה. הפוטר??

שבניגוד לזו של מאמיני טולקין, תהיה מוגבלת *עד* גיל 18...

למעלה