שמעתי כמה גירסאות: אנרגיה/חומר-מה זה אש??

yaakii

New member
שמעתי כמה גירסאות: אנרגיה/חומר-מה זה אש??../images/Emo16.gif

tweeg

New member
תהליך כימי../images/Emo3.gif (זהירות חפירה)

*אש היא תוצר של תהליך אקסוטרמי שתרחש ברגע שחומר המגיבףמקבל מספיק אנרגיה ועובר את אנרגיית השפעול של התהליך,האנרגיה שמתחררת כתוצאה מהתהליך מעלה את האלקטרונים לרמות אנרגיה מעוררות(אורביטלים גבוהים יותר) כאשר האלקטרונים חוזרים למצבם המקורי הם פולטים אור (כמות אנרגיה שמתרגמת בנוסחאות שונות לאורך גל,תלות במרחק האנרגטי בין האוריבטלים) וחום אני לא יודע כ"כ למה(אףחד לא עונה לי) במקרה הפרטי של אש מדובר על התרכבות של חומרים עם חמצן בד"כ מדובר על גזים *במילים לא מדעיות:תהליך של התרכבות חומרים עם חמצן,מכיוון שאנרגיית המגיבים גדולה מאנרגיית התוצרים (אנרגייה כימית פוטנציאלית) אז האנרגיה נפלטת בצורת חום ואור אש היא שילוב של אנרגיה וחומר,או בקיצור תהליך אני זוכר ששאלתי את זה בכיתה ח-י את המורה שלי למדעים והיא לא ענתה עד היום אני שוקל עם לא היה לה כוח להסביר לי או שהיא באמת לא ידעה

Snir2121

New member
אש היא אנרגיה, בצורת אור וחום.

כשמתרחשת בעירה = תהליך אקסותרמי, כלומר כזה שבשורה התחתונה פולט אנרגיה לסביבה (בשריפה זו תגובת שרשרת) - נפלטת אנרגיה בצורת אור וחום. בנוסף, לאחר הפירוק - נפלטים גזים מלובנים (עקב החום). וכל אלו זו האש. גם חומר, אבל בסה"כ מקורה באנרגיה.

yaakii

New member
../images/Emo6.gifתודה לשניכם!../images/Emo140.gif

tweeg-הצחקת שאמרת "ועכשיו במילים לא מדעיות" וחצי מהפיסקה לא הבנתי...
....אבל פסדר-בסוף הבנתי משהו...מקווה...

למעלה