שמנת לבישול

שמנת לבישול

הי אני מחפשת שמנת לבישול ללא המרכיב E407
הוא מופיע בהרבה ממוצרי השמנת. שמעתי על המרכיב הזה E407 כלמיני דברים ואני מעדיפה שזה יהיה בלי המרכיב והחומר המשמר הזה.
נתקלתי במוצר של אלפרו לבישול alpro soya מישהו מכיר? האם ניתן להשתמש בו כשמנת לבישול?
והאם זה נכון שבמקום שמנת לבישול אפשר פשוט להוסיף לתבשיל רוטב בשמל שהכנתי ?
 

bali

New member
מנהל
לא ניסיתי את השמנת של אלפרו

אבל הבנתי שהיא משמשת כמו שמנת לבישול. הבעיה היא רק שהיא 5%שומן, מה שאומר שהיא דלילה יותר משמנת לבישול ואולי יהיהי צריך לעבות אותה עם מעט קורנפלור מומס בנוזל קר. את הקורנפלור המדולל מוסיפים כשהנוזל שרוצים לעבות רותח, ומערבבים עד שמסמיך.

אפשר בהחלט להכין רוטב בשאמל יחסית נוזלי ולהשתמש בו במקום בשמנת לבישול. זה בעצם חלב שמעובה ברביכה של קמח וחמאה.
 
תודה על התשובות

אני יחסית חדשה בעניין הבישולים אז יש לי עוד כמה שאלות


אחרי שהכנתי את הרוטב בשאמל, לתת לו להתקרר לפני שאני מוסיפה אותו לפסטה או שזה לא משנה ואשפר לשים אותו כשהוא חם?

ומה בקשר לשמנת מתוקה לעוגות, איך ניתן ליצור שמנת כזו בעצמי?
 

bali

New member
מנהל
תשובות

כשמכינים רוטב חם לפסטה אין בעיה להוסיף את הבשאמל ישר מהסיר, ואפילו עדיף כי הוא מסמיך כשהוא מתקרר. לבשאמל את יכולה להוסיף טעמים ע"י תיבול וע"י הוספה של ירקות וכיו"ב.

לגבי הכנה של שמנת מתוקה לבד בבית -

לכמות של בערך 350 מ"ל שמנת מתוקה צריך

200 מ"ל חלב
150 גרם חמאה.

(אם רוצים פחות - שמים 150 מ"ל חלב ו 100 גרם חמאה שיתנו 250 מ"ל שמנת בערך)

מרתיחים את החלב.
חותכים את החמאה לקוביות ושמים בבלנדר (או בכוס עמוקה של בלנדר מוט). מוזגים על החמאה את החלב הרותח ומערבלים ל 2 דקות עד שכל החמאה נמסה ויש נוזל אחיד יחסית.

זו השמנת המתוקה, אבל כדי שתוכלי להקציף אותה, חייבים לקרר אותה בכלי סגור למשך 12 שעות לפחות, רצוי יממה שלמה.

אם רוצים להשתמש בה לבישול לא חייבים לקרר אותה כל כך הרבה זמן, רק טיפה כדי שתסמיך קצת.
 

shron17

New member
שמנת מתוקה ביתית ,מישהי פעם כתבה לי כך,,,

להכנת שמנת מתוקה בבית:
לערבל במיקסר כוס חלב רותח ,
עם חבילת חמאה רכה. עד לקבלת לקצפת,
לצנן ולהכניס לפריזר ליממה.

לרוטב שמנת לפסטה - השתמשו מייד.
 

bali

New member
מנהל
לא מקפיאים את השמנת ליממה אלא מקררים במקרר

ומנסיוני, היחסים של 200 מ"ל חלב עם 100 גרם חמאה נותנים קצפת אוורירית וחלשה מדיי, חסר שומן ביחס לשמנת מתוקה קנויה. לכן אני מוסיפה עוד 50 גרם חמאה או גורעת מהחלב 50 מ"ל.
 

bali

New member
מנהל
שמחה לעזור


הטעם בול כמו של שמנת מתוקה קנויה. המחיר יותר זול בכמה שקלים, אם כי עכשיו עם עליית מחירי החלב והחמאה, הפעם מצטמצם.
 

revavonet

New member
השמנת של אלפרו מצויינת

אני השתמשתי בה לפשטידות ולא הייתי צריכהלהוסיף קורנפלור.
התנהגה כמו שמנת רגילה.
 
למעלה