שמן מנוע מומלץ - 4 פעימות.

holy crap man

New member
שמן מנוע מומלץ - 4 פעימות.

אני לפני טיפול ורציתי לדעת איזה שמן כדאי לשים. מחליפים פעם ב-12 אלף ק"מ אז רציתי לשמוע על שמן שיוכל להחזיק מעמד עם התכונות שלו לפחות עד 10K. עד 100$.

bulb

New member
יש פרס למי שמנחש באיזה אופנוע מדובר?

אני משתמש במוטול 300V סינטטי מלא. גלון עולה כ-350 שקלים.

holy crap man

New member
../images/Emo163.gif לא ידעתי שדגם האופנוע משנה.

כמו שאמר מישה, הונדה הורנט.

holy crap man

New member
למה הרפסול ולא המוטול?

יש גם אלף וגם סילקוליין... לפי מה מחליטים?

Pumi

New member
לפי מה שעולה פחות

אתה, לא תרגיש באמת את ההבדל בין הסוגים השונים. לא שאני אומר שתקנה שמן פאכר מתחנת דלק, אבל לכל החברות הגדולות השמן מספיק טוב בשבילך.

holy crap man

New member
גם אם אני מאמץ את המנוע עד הסוף כל נסיעה?

כל השמנים הטובים יחזיקו אותו הדבר למשך אותו פרק זמן? הבדל של 50 שקל לפה או לשם, עבור גלון מחברה אחרת, לתקופה של שנה, לא אמור להיכלל בחישוב.

Pumi

New member
סינטטי מלא מאחד החברות הגדולות, די והותר

באופנועים מקוררי אוויר/שמן

יש בעיה מובנית של טולרנסים כדי לאפשר למתכת להתנפח ולהכווץ בהתאם לחום. לפיכך מנועים כאלו ייבנו בטולרנסים כאלו שלעולם לא תהיה אטימה מוחלטת ולכן תהיה בהכרח גם "אכילת" שמן מסויימת. באופנועי במוו עם מנועי בוקסר מקוררי אוויר/שמן כאלו היצרן מנחה את הרוכב לבדוק כל הזמן שמן כי גם מנוע חדש כזה שורף קצת שמן. מדובר על משהו בסיסי כמו 50-60 סמ"ק לכל 1000 ק"מ כלומר עד קילו (בהגזמה) בין טיפולים. האם זה דבר טוב? יכול להיות שכן, כי זה מחייב אותי באופן ממוצע להחליף רבע מהשמן בין הטיפולים, כך שאני יכול להשתמש בשמן מינרלי 'כבד' 20W50 (שימלא לי את המרווחים ...של הטולרנסים) או אם אני ממש בחורף קר ונסיעותי קצרות יחסית, 15W40 באיכות שהיא החל מתקני SG (כיום כבר יש SL) ואין באמת סיבה אמיתית להשקיע בשמנים סינטטיים או אפילו בתרכובות סינטטיות. להבנתי, כלל האצבע במנועים מקוררי אוויר, עתירי סל"ד שעובדים הרבה על הקצה, במזג אוויר חם, לכו על השמן הכי איכותי שאפשר, הכי סינטטי והכי מתוסף והכי יקר ובתקן הכי גבוה שיש. מצד שני זכרו שככל שהזמן יותר "דק" למשל 0W30 או שטויות כאלו, השמן ידע למצוא ולפרוץ כל אטם וכל מחזיר שמן לא מושלם. ראו את המאמר להלן, הוא לכאורה אובייקטיבי (אבל זכרו תמיד שהוא נוצר על ידי חברה מסויימת) ובכל מקרה הוא מעניין מאד. חבל רק שלא מביאים את השמן שלהם לארץ. (יש צורך באקרובט כדי לפתוח קבצי PDF כאלו) http://www.amsoil.com/lit/g2156.pdf לבימר שלי אגב, בחרתי בשמן הזה: שלדעתי מתאים לכל מקוררי האוויר בישראל. מחירו נוח, כ- 35 ש"ח לליטר, (המחיר אחיד ומוכתב על ידי מדבקה של היבואן על המיכל ולא מדבקה של החנות) http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produktdb.nsf/id/e_1500.html ככל הנראה זה די והותר למנוע שלי והוא בוודאי תואם להמלצות היצרן. ובכל מקרה, אני ממליץ לכולם לקרוא היטב את המלצות היצרן ולייחס להן חשיבות רבה. שנה טובה

מנועים מקוררי נוזל עתירי סל"ד שעובדים הרבה

בשורה הראשונה של הפסקה השלישית כתבתי בטעות: "להבנתי, כלל האצבע במנועים מקוררי אוויר, עתירי סל"ד שעובדים הרבה על הקצה" וזאת טעות. צ"ל: "להבנתי, כלל האצבע במנועים מקוררי נוזל, עתירי סל"ד שעובדים הרבה על הקצה". טעות טועים תוקן סליחה.

הבנתך לוקה בחסר, וכלל האצבע שלך לא נכון

כלל האצבע הנכון הוא שיצרן האופנוע שלך יודע הכי טוב מהו השמן המתאים למנוע ולכן יש לבחור שמן לפי המלצות היצרן. והעובדה היא שאף יצרן אופנועים לא ממליץ בספר הרכב על שימוש בשמן סינטטי, או סינטטי למחצה, אלא רק על שמנים מינרליים. (ואם יש איזה מקרה שאני לא מכיר שיצרן אופנועים כן ממליץ על שמן סינטטי - זה משהו יוצא דופן, מיעוט מבוטל). אם לשמן סינטטי (על אחת כמה וכמה "הכי סינטטי") יש יתרון לאפליקציה של מנועי האופנועים - זה עניין שנוי מאוד במחלוקת, ובטח ש"הכי יקר" אינו אינדיקציה לכלום. בכל מקרה, כמעט כולם מסכימים שהיתרון העיקרי (אם לא הבלעדי) שלו, הוא בהארכת משך הזמן בין החלפות, כך שאם אתה מחליף על פי הוראות היצרן אין שום סיבה להשתמש בכזה על פני שמן שמומלץ על ידי היצרן. מה זה "הכי מתוסף"? כל שמן מתוסף. איך אתה יודע במה וכמה? ו"ובתקן הכי גבוה שיש" זו עוד טעות נפוצה של הדיוטות. הסברתי פה בעבר כמה וכמה פעמים למה זה לא נכון כשמדובר באופנועים, ולמה יש לדבוק בהנחיות יצרן האופנוע. אם יצרן האופנוע אומר, למשל, שמן מדרגות API SF, SG (ולא SF ומעלה), אז שמנים מדרגות גבוהות יותר מ-SG עלולים להיות לא מתאימים ולגרום נזק. אני לא חושב שיש אופנועים שמומלץ להם שמן מדרגות SM או SL, ואפילו SJ יש מעט אופנועים שמומלץ להם על פי הנחיות היצרן שלהם. ויש לזה סיבות "קשות", שכבר הסברתי בעבר (ואין לי כח שוב. אתה יכול לעשות חיפוש אם זה מעניין). והשיקולים בקביעת הצמיגות הנדרשת הם "קצת" יותר מורכבים מפריצת אטמים. השמן שבחרת (שהוא מינרלי, אגב) הוא טוב, כנראה, אבל באותה מידה הוא טוב למקוררי נוזל, והשמן המקביל שלהם שלא מצויר אופנוע על המדבקה שלו כנראה טוב באותה מידה, רק במחיר יותר זול.

jony stekino

New member
אז איך אתה מסביר את זה

שלקטנוע שלי לפי היצרן מתאים שמן 10-40 בדיוק כמו 20-50 לפי הטמ"פ בארץ ולעומת זאת בהונדה אמרו לי ש 10-40 בכלל לא מתאים לקטנוע שלי רק 20-50 מינרלי

הי היי, גם אני יודע לקרוא

וכלל האצבע שלי מבוסס טיפה ובינתיים להתנשא זה התחום שלי פה, אז אל תידחף לי גם אתה פתאום.. גם אני לא רוצה לפתוח את הדיון לעומק הטכני, אני מסכים לגמרי ששמנים מעבר ל SG עלולים אולי לגרום נזק למנועים ישנים, יחסית, כי חסרים בהם כמה רכיבים, או לפחות יש פחות מהם. (כדי לעמוד בתקני זיהום) יש בוליטין טכני של במוו, מלפני כעשור, בעניין הזה, אם כי ואני לא בטוח שהוא תקף עדיין למנועים חדישים מקוררי נוזל. שמן סינטטי לאופנועים, שעומד בתקני Jaso (בלי להיכנס ל-MA MB ודרגות הביניים שלהם, ומה מתאים לקלאצ' רטוב או לא) יהיה כנראה נכון יותר משמן מינרלי תואם בתקן SG. גם אם אתה מחליף לפי הוראות יצרן ובזמן. מדוע? משום שאם תביט היטב בקובץ שצרפתי תראה ששמנים של אופנועים הם שמנים אחרים משל מכוניות. נדרשות מהם כמה תכונות שונות משל שמן למכוניות. אתה מבין לבד מדוע, אבל, בעיקר משתי סיבות: אופנועים בדרך כלל חזקים יותר לנפח ממכוניות ויחסי הדחיסה שלהם גבוהים משל מכוניות, ובמקרים רבים, לא תמיד, אופנועים הם לא כלי תחבורה יומי. לכן הם חונים יותר ומשתמשים בהם פחות. למשל בחורף או בנסיעות עם המשפחה.. כמו כן, יש גם אופנועים ללא ג'ק אמצע שנוטים על הצד והשמן נוזל ומתנקז לצד אחד.... ועוד וכו'. עדיין, אם האופנוע שלך לא מאבד או אוכל שמן, טבעי או בגלל בלאי, השמן הסינטטי שמתאים הכי טוב לאופנוע שלך, מבחינת תקן וצמיגות יהיה, כנראה, טוב יותר לאורך זמן, וקרוב לוודאי יספק גם הגנה טובה יותר וקונסיסטנטית יותר מכל שמן מינרלי תואם. יתכן אפילו שתוכל להאריך את הזמן בין החלפות, אז אפילו לא יצא לך יותר יקר בחישוב כללי. אפשר עוד ועוד אבל זה הופך להתנצחות על משהו טכני שאין שום סיבה להתנצח עליו. רק בקטנה - שמנים זאת סוגיה ענקית וכלכלה ענקית עוד יותר שמגלגלת הרבה כסף ועוד יותר דעות. יש כמוך, שטוענים יאללה מינרלי - מה היצרן אומר וחלאס. יש אחרים שאומרים: יש יותר טוב מזה מבחינת עמידה בעומס וקנוסיסטנטיות כאמור לאורך זמן, התחמצנות פחותה, תוספים מונעי שחיקה וכאמור כלכלה שלמה .. שכל אחד יקח מה שנכון עבורו. בגדול? זהו דיון בין גישה שמרנית מול גישה המעודדת חדשנות, אם כי נכון שבקצה הפירמידה עדיין החדשנות עדיין צריכה להוכיח את עצמה. שנה טובה גם לך.

לא מצאתי קובץ שצירפת.

אם זה נכון - למה יצרני האופנועים לא אומרים את זה? אני לא מסכים, וגם כאן כתבת כמה דברים לא רלבנטיים (חוזק לנפח, יחסי דחיסה, שימוש פחות, זה שהשמן מתנקז לצד אחד בחניה(?!). דווקא את התירוץ הכי נפוץ שכחת - הגיר שנמצא באותה תיבה וחולק אותו שמן עם המנוע). אבל איש באמונתו יחיה. רק אל תציג את זה כאיזה כלל אצבע אוניברסלי, או כזה שמקובל על כולם. שנה טובה, ואפילו גמר חתימה טובה

לא כתבתי גיר כי שלי לא חולק

אז אני לא אופנוע?

אצלך גם יש, אני מניח, ג'ק אמצע, ובכל זאת

הזכרת את הנימוק ההזוי הזה. בכל מקרה, לא מדברים על האופנוע שלך, שהוא היוצא דופן, ובטח שאינו דומה לאופנוע של פותח השרשור.

זה נעשה טרחני

הזוי? שמע, אינני רוצה לכתוב דברים שאחרי היום אצטרך להמתין שנה כדי להתנצל על סיגנונם. אבל, לרוב האופנועים יש רק ג'ק צד. ולכן יש ריכוז של שמן בוצה וזבלים אחרים רק בצד אחד של המנוע. לא כדאי, אם כן, שזה יילקח בחשבון על ידי יצרני השמנים ומתכנני המנוע. לא?

7 0 7

New member
מה שהזוי זה שהמפליץ מתלונן שמסריח

איזה דגם של במוו יש לך? גמר חתימה טובה

סליחה, אבל הנה הקובץ

http://www.amsoil.com/lit/g2156.pdf אני מקווה שזה יעלה בקישור ישיר ואם לא הכנסו לאתר של Amsoil ומשם חפשו את שמני האופנועים. עברו לשמן 20W50 סינטטי מלא ושם תמצאו את ה white paper בעניין השמנים.

למעלה