שמן ב ER5 שלי

aloner5

New member
שמן ב ER5 שלי

היום שאני בודק שמן אחרי עמידה של לילה השמן מגיע בערך לרבע מדיד (אתם יודעים העיגול הזה) היום האופנוע עומד על 4500 ק'מ. ומילאו לי שמן בטיפול של ההרצה (600). נראה לכם תקין ?

6טוס

New member
דבר ראשון , חמם את המנוע בערך 5 -10

דקות , ורק אחרי זה תבדוק , דבר שני תוודא שהמשטח שעליו אתה מעמיד את הג'ק אמצע הוא מאוזן . רוב הסיכויים שאחרי שתוודא את שני אלו תקבל תוצאה שונה אלא אם יש לך בעיה בכלי .

C O L T

New member
ככה בודקים שמן?

דווקא נראה שהיו צריכים להוסיף. הבדיקה היומית צריכה להיות אחרי רכיבה קצרה, אז נותנים 10 דקות לשמן לשקוע ובודקים בחלונית, כאשר האופנוע ישר - לא על הרגלית (אלא אם שמים משהו מתחת לרגלית ליישרו). על החלונית יש סימנים של מינימום ומקסימום, צריך להיות בערך 2/3 חלונית. קריאה "קרה" לרוב תביא תוצאות לא נכונות - כאילו יש יותר שמן מהקיים.

aloner5

New member
אז זהו

ברור שהייתי על רגלית אמצא על משטח ישר. ובכוונה בדקתי אחרי לילה כי רציתי לראות "בהגזמה". אני גם חושב שאני צריך להוסיף.. השאלה עם זה נראה לכם תקין ? באופנוע שעשה 4000 ק'מ. והוא חדש לחלוטין !!!!

C O L T

New member
הגיוני

מנוע חדש בו עדיין החלקים לא התאימו עצמם אחד לשני באופן מושלם יכול לאכול קצת שמן, ויחד עם זה שאולי מילאו קצת פחות בהתחלה... זה יעבור, ואם לא - אז הוא באחריות, לא?

למעלה