שמירת השבת של מי שחשב כמה חשוב שנדע,

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
כל פעם מתלבשת על קורבן אחר. פשוט להתעלם. אין עליך. תמשיך בדיוק כפי שאתה.

boriska1

Well-known member
לפני 30- 40 שנה, זה היה מובן מאליו שמפרסמים זמני שבת. זה הופיע בכל עתון יום ו". מאז שה"דוסים", בעזרת הפוליטיקאים היהודים, ניכסו לעצמם את היהדות, בהחלט מתקבל אחרת. ובצדק. בעוד 10 שנים לא תכתבי פוסטים כאלה.
א. הוא יצונזר
ב. משמרות המוסר יחנכו אותך

Harrington

Well-known member
מנהל
1. מעניין את הסבתא הצולעת שלי.
2. מנהל פורום שבאדיקות פרסם לא מעט זמן מועדי כניסת/יציאת שבת, למרות התנגדויות,
ואינו שומר בעצמו?
3. בעיה סבוכה, בפני מי הוא עושה הצגות? ולמה?הדברים כתובים בצורה ברורה, העתקתי וזו לא הפעם הראשונה, לא עניתי ולא מענין כנראה אף אחד, אל תציג עצמך כצדיק ותבנה על זה כמו על כל דבריך האחרים. (אולי לפעם אחרת).
שבת שלום.
שבוע טוב.
א. רפואה שלמה לסבתך.
ב. לא יודע על מי את מדברת, אבל אישית לא פרסמתי כאן מעולם זמני כניסת שבת או יציאתה (אולי פעם או פעמיים וגם זה לא זכור לי). זאת המצאה חביבה שאת חוזרת עליה מעת לעת, אבל אין לה כל אחיזה במציאות. עם זאת, גם אם כן הייתי נוהג לעשות כן (כפי שאני נוהג מעת לעת להעלות דברים ביהדות או בהלכה), זה כמובן היה לגיטימי לחלוטין.
ג. לא מכיר "התנגדויות" כאן לפרסום זמני כניסת/יציאת שבת. התחילה עם זה בזמנו גולשת שלמרבה הצער כבר לא איתנו. אם מישהי/ו רוצה להמשיך עם זה, את ברכתי יש לה. השאלה אם אני אישית כן או לא שומר שבת, חסרת כל קשר לכך.
ד. למקרה שמישהו סבר עד היום אחרת, הריני להכריז בזאת שאינני צדיק.
ה. התשובה לשאלת הכותרת שלך 'מדוע שמירת השבת של הרינגטון מעניינת אותי' או משהו כזה (מתווסף בעריכה לאור מיזוג השרשורים) היא:
1. זה לא.
2. אם זה בכל זאת, אז כנראה שמאוד משעמם לך בחיים. כל הסבר אחר פחות מכובד, כך שאמנע מלציינו.
ו. תודה על העלאת החיוך מיד עם צאת השבת :).

נערך לאחרונה ב:

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
ואינו שומר בעצמו?
3. בעיה סבוכה, בפני מי הוא עושה הצגות? ולמה?הדברים כתובים בצורה ברורה, העתקתי וזו לא הפעם הראשונה, לא עניתי ולא מענין כנראה אף אחד, אל תציג עצמך כצדיק ותבנה על זה כמו על כל דבריך האחרים. (אולי לפעם אחרת).
שבת שלום.
חיזור גורלי שבוע טוב ומבורך.

Harrington

Well-known member
מנהל
כל פעם מתלבשת על קורבן אחר. פשוט להתעלם. אין עליך. תמשיך בדיוק כפי שאתה.
השאלה המעניינת באמת, לעניות דעתי, היא לא של הגב' פותחת השרשורים בעניין בשבת. השאלה היא מדוע אנשים בכלל (וזהותם חסרת כל משמעות) מתעניינים כל כך ועסוקים כל כך בחייהם/אופיים/תרבותם/מנהגיהם של אחרים (וגם זהותם של אלה חסרת כל משמעות לעניין). האם זה שעמום? האם זה אופי? אני לא חושב שבכל שנותי בתפוז או במה שהיה בעבר קומונת חורזים וכותבים והיום פורום פתוח, יצא לי לחשוב יותר מ22 שניות במצטבר על גולש/ת אחר במובנים האלה. אני מתעניין במה שאנשים כותבים, כי מה לעשות, בזה עסקינן כאן. אבל באופיים? במה שהם כן או לא עושים בזמנם הפנוי כשהם לא כאן? למה שזה יעניין אותי בדרך כלשהי?

רואים את זה לא מעט. זכיתי לראות עשרות פעמים כיצד כמה חברה', בין אם זה בפורום הזה ובין אם בפורום אחר בתפוז, מתכנסים לדיון בשאלות האלה עלי. זה מעלה בי חיוך ברוב המוחלט של המקרים, במיוחד בהתחשב בדברי ההבל והשטות שנכתבים ב'דיונים' כאלה (שמשתתפים בהם גם חברות וחברים מהפורום הזה, גם אם זה נעשה הלכה למעשה במקומות אחרים), אבל אני כל פעם תמה מחדש, עד כמה בן אדם צריך להיות חסר חיים כדי שזה יהיה מה שהוא בוחר לעסוק בו..

או שיש הסבר אחר ואני פשוט לא מכיר ולא מבין אותו מספיק טוב. מי כמו מומחה גדול לפסיכולוגיה כדי לנתח את הסוגיה :).

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
השאלה המעניינת באמת, לעניות דעתי, היא לא של הגב' פותחת השרשורים בעניין בשבת. השאלה היא מדוע אנשים בכלל (וזהותם חסרת כל משמעות) מתעניינים כל כך ועסוקים כל כך בחייהם/אופיים/תרבותם/מנהגיהם של אחרים (וגם זהותם של אלה חסרת כל משמעות לעניין). האם זה שעמום? האם זה אופי? אני לא חושב שבכל שנותי בתפוז או במה שהיה בעבר קומונת חורזים וכותבים והיום פורום פתוח, יצא לי לחשוב יותר מ22 שניות במצטבר על גולש/ת אחר במובנים האלה. אני מתעניין במה שאנשים כותבים, כי מה לעשות, בזה עסקינן כאן. אבל באופיים? במה שהם כן או לא עושים בזמנם הפנוי כשהם לא כאן? למה שזה יעניין אותי בדרך כלשהי?

רואים את זה לא מעט. זכיתי לראות עשרות פעמים כיצד כמה חברה', בין אם זה בפורום הזה ובין אם בפורום אחר בתפוז, מתכנסים לדיון בשאלות האלה עלי. זה מעלה בי חיוך ברוב המוחלט של המקרים, במיוחד בהתחשב בדברי ההבל והשטות שנכתבים ב'דיונים' כאלה (שמשתתפים בהם גם חברות וחברים מהפורום הזה, גם אם זה נעשה הלכה למעשה במקומות אחרים), אבל אני כל פעם תמה מחדש, עד כמה בן אדם צריך להיות חסר חיים כדי שזה יהיה מה שהוא בוחר לעסוק בו..

או שיש הסבר אחר ואני פשוט לא מכיר ולא מבין אותו מספיק טוב. מי כמו מומחה גדול לפסיכולוגיה כדי לנתח את הסוגיה .
חיזור גורלי.

mיטלמן

Well-known member
שבוע טוב.
א. רפואה שלמה לסבתך.
ב. לא יודע על מי את מדברת, אבל אישית לא פרסמתי כאן מעולם זמני כניסת שבת או יציאתה (אולי פעם או פעמיים וגם זה לא זכור לי). זאת המצאה חביבה שאת חוזרת עליה מעת לעת, אבל אין לה כל אחיזה במציאות. עם זאת, גם אם כן הייתי נוהג לעשות כן (כפי שאני נוהג מעת לעת להעלות דברים ביהדות או בהלכה), זה כמובן היה לגיטימי לחלוטין.
ג. לא מכיר "התנגדויות" כאן לפרסום זמני כניסת/יציאת שבת. התחילה עם זה בזמנו גולשת שלמרבה הצער כבר לא איתנו. אם מישהי/ו רוצה להמשיך עם זה, את ברכתי יש לה. השאלה אם אני אישית כן או לא שומר שבת, חסרת כל קשר לכך.
ד. למקרה שמישהו סבר עד היום אחרת, הריני להכריז בזאת שאינני צדיק.
ה. התשובה לשאלת הכותרת שלך 'מדוע שמירת השבת של הרינגטון מעניינת אותי' או משהו כזה (מתווסף בעריכה לאור מיזוג השרשורים) היא:
1. זה לא.
2. אם זה בכל זאת, אז כנראה שמאוד משעמם לך בחיים. כל הסבר אחר פחות מכובד, כך שאמנע מלציינו.
ו. תודה על העלאת החיוך מיד עם צאת השבת :).

תודה על ברכות הרפואה לסבתי.
אין ולא היתה לי סבתא מעולם, לצערי הרב.

mיטלמן

Well-known member
את השעות בכל מקום, זוכרים?
1000031747.jpg

ואינו שומר בעצמו?
שבת שלום.

פיקוח נפש דוחה שבת.
היידה שרה

משתפרת1

Well-known member
את השעות בכל מקום, זוכרים?
צפה בקובץ המצורף 122407

ואינו שומר בעצמו?
שבת שלום.

פיקוח נפש דוחה שבת.
היידה שרה
כדאי לדעת שברוב המקומות זמן הדלקת הנרות הוא 20 דקות לפני השקיעה וכניסת השבת. יש מקומות שהרבנות שלהם קובעת מרווח גדול יותר מ-20 דקות. אישה שלא מספיקה להדליק נרות בזמן הנקוב- יש לה עוד כ-15 דקות בהן היא יכולה להספיק ולעשות זאת לפני כניסת השבת. 16:35 עדיין כלול בזמן של לפני שקיעת השמש בכל מקום בישראלץ
מצחיק שדווקא אני מביאה את המידע הזה. בשנים האחרונות אני מדליקה נרות שבת לבקשתו המנומקת היטב של בני ולכן מכירה את ההבדלץ
הרינגטון, סלח לי שהסברתי את המובן מאליו.

Harrington

Well-known member
מנהל
כדאי לדעת שברוב המקומות זמן הדלקת הנרות הוא 20 דקות לפני השקיעה וכניסת השבת. יש מקומות שהרבנות שלהם קובעת מרווח גדול יותר מ-20 דקות. אישה שלא מספיקה להדליק נרות בזמן הנקוב- יש לה עוד כ-15 דקות בהן היא יכולה להספיק ולעשות זאת לפני כניסת השבת. 16:35 עדיין כלול בזמן של לפני שקיעת השמש בכל מקום בישראלץ
מצחיק שדווקא אני מביאה את המידע הזה. בשנים האחרונות אני מדליקה נרות שבת לבקשתו המנומקת היטב של בני ולכן מכירה את ההבדלץ
בניגוד למה שיש שאוהבים לטעון, אין לאף אחד מונופול על הדת וגם לא על לימוד התורה, כך שבהתנצלות לא רק שאין צורך, היא גם לא רלוונטית :).

בכל מקרה, הבאתי כאן בעבר, כמדומני במסגרת אחת מ'פינות ההלכה היומיות' כביכול, את (כל) המידע על חישוב זמני השבת. אמנם יתכן שלא כולם קראו הכל כמובן, אבל בתכל'ס, מה זה בכלל משנה? כך שמחתי לקרוא שאת מדליקה נרות שבת, אבל בסופו של דבר זה עניין אישי שלך והחלטה שלך אם לשתף בו את הציבור אם לאו. אותו כנ"ל בשאלה מי כן או לא שומר שבת וכו'. אני בכלל לא מבין את הדיון הזה מבחינה זו. זה נכון לדיון הנוכחי בדיוק כמו שזה נכון ביחס לכל הפעמים הקודמות שמאן דהוא פרץ כאן בדיון השאלה אם כתבתי או לא כתבתי בשבת, אם אני כן או לא שומר שבת, ושאר עניינים שמאן דהוא החליט(ו) שהם עניינים ברומו של עולם שצריכים לעניין את כלל הציבור :).

ובכן, צר לי באמת לאכזב, אך על אף שיכולתי בקלות רבה מאוד להפריך את טענות הכותבת (במקרה דנן), אין לי כל כוונה לעשות זאת. לא מרגיש צורך בכך וזאת מהטעם הפשוט שאני כלל לא רואה זאת כעניינה אם אני כן או לא שומר שבת, כן או לא מקפיד על זמני כניסת השבת כפי שהיא מכירה אותם, או כל דבר אחר בחיי האישיים מבחינה זו. אם ארצה לשתף אדע לעשות זאת. כך אגב גם אם תחשוק נפשי להפוך את עצמי לנושא לדיון :cool:.

מבחינתי, אולי דווקא בגלל שניתן בקלות כה רבה להפריך את טענות התוקפת (אם בדרך שלך ואם בדרכים נוספות שאולי לא חשבת עליהן כרגע אך בהחלט קיימות), הגב' פשוט עשתה צחוק מעצמה. זכותה המלאה לעשות כן כמובן, אבל קורה שאני מנסה לצאת נגד זה ולמנוע מאנשים מלעשות זאת, על-ידי כתיבת האמת ובאמצעותה הפרכת הדמיונות שנכתבים לכתחילה. אולם יש מקרים שאני משאיר לאנשים את זכותם לעשות צחוק מעצמם. אם זה כל כך חשוב להם, כנראה שזאת הדרך הנכונה :).

דיברגנט חדש

Well-known member
בניגוד למה שיש שאוהבים לטעון, אין לאף אחד מונופול על הדת וגם לא על לימוד התורה, כך שבהתנצלות לא רק שאין צורך, היא גם לא רלוונטית :).

בכל מקרה, הבאתי כאן בעבר, כמדומני במסגרת אחת מ'פינות ההלכה היומיות' כביכול, את (כל) המידע על חישוב זמני השבת. אמנם יתכן שלא כולם קראו הכל כמובן, אבל בתכל'ס, מה זה בכלל משנה? כך שמחתי לקרוא שאת מדליקה נרות שבת, אבל בסופו של דבר זה עניין אישי שלך והחלטה שלך אם לשתף בו את הציבור אם לאו. אותו כנ"ל בשאלה מי כן או לא שומר שבת וכו'. אני בכלל לא מבין את הדיון הזה מבחינה זו. זה נכון לדיון הנוכחי בדיוק כמו שזה נכון ביחס לכל הפעמים הקודמות שמאן דהוא פרץ כאן בדיון השאלה אם כתבתי או לא כתבתי בשבת, אם אני כן או לא שומר שבת, ושאר עניינים שמאן דהוא החליט(ו) שהם עניינים ברומו של עולם שצריכים לעניין את כלל הציבור :).
התבקשת להביא, שוב, מס' פעמים וטרם הבאת,
סיבותך עמך.
ובכן, צר לי באמת לאכזב, אך על אף שיכולתי בקלות רבה מאוד להפריך את טענות הכותבת (במקרה דנן), אין לי כל כוונה לעשות זאת. לא מרגיש צורך בכך וזאת מהטעם הפשוט שאני כלל לא רואה זאת כעניינה אם אני כן או לא שומר שבת, כן או לא מקפיד על זמני כניסת השבת כפי שהיא מכירה אותם, או כל דבר אחר בחיי האישיים מבחינה זו. אם ארצה לשתף אדע לעשות זאת. כך אגב גם אם תחשוק נפשי להפוך את עצמי לנושא לדיון :cool:.
אין צורך, היה מקרה אחד ברור שבו נאלצת לבסוף להודות בכך שזה היה רגע של חולשה שלך כשהיית בבי"ח.
מבחינתי, אולי דווקא בגלל שניתן בקלות כה רבה להפריך את טענות התוקפת (אם בדרך שלך ואם בדרכים נוספות שאולי לא חשבת עליהן כרגע אך בהחלט קיימות), הגב' פשוט עשתה צחוק מעצמה. זכותה המלאה לעשות כן כמובן, אבל קורה שאני מנסה לצאת נגד זה ולמנוע מאנשים מלעשות זאת, על-ידי כתיבת האמת ובאמצעותה הפרכת הדמיונות שנכתבים לכתחילה. אולם יש מקרים שאני משאיר לאנשים את זכותם לעשות צחוק מעצמם. אם זה כל כך חשוב להם, כנראה שזאת הדרך הנכונה :).
מי שעושה צחוק מעצמו זה מי שלא מוכן להודות אף פעם בטעות.

Harrington

Well-known member
מנהל
התבקשת להביא, שוב, מס' פעמים וטרם הבאת,
אין לי מושג על מה זה מדובר. ככל שכוונתך לחישוב זמני השבת, הבאתי כאן מאמר בעניין זה מכבר ואף יותר מפעם אחת.
סיבותך עמך.
סיבותי בדרך כלל לא חסויות :). אני נוהג לכתוב בדיוק מדוע אני כן או לא מביא משהו, ככל שהדבר רלוונטי כשהוא עולה. אכן, ככל שמדובר בסתם הקנטות של אנשים משועממים או תוקפנים פבלוביים, אני פחות נוהג לשתף פעולה. זה נכון בענייני דת כמו שזה נכון בכל עניין אחר.
אין צורך, היה מקרה אחד ברור שבו נאלצת לבסוף להודות בכך שזה היה רגע של חולשה שלך כשהיית בבי"ח.
למעשה "הודאתי" בכך מהרגע הראשון אז :). זה שאתה הרגשת צורך להתעלם מכך ולהמציא לי שלל תירוצים חסרי כל רלוונטיות (על אף שאמרתי לך שוב ושוב שאינם רלוונטיים), זה בינך לבין עצמך יקירי. אני יכול רק לכתוב את האמת. לא יכול להכריח אנשים לקבל אותה.
מי שעושה צחוק מעצמו זה מי שלא מוכן להודות אף פעם בטעות.
אשריך על בחירתך לדחוף עוד אמירה חסרת כל רלוונטיות לדיון.

בזאת ברשותך, מיצינו כבר עכשיו. גם בגלל שכפי שכבר כתבתי, בעיני זה נון-אישיו אחד גדול, גם בגלל שבמקרה שלך, העניין הוא הרי לא בירור האמת או דיון ענייני, אלא התקפה והשמצה בלבד, גם בגלל שאת כל הדיון הזה במקרה שלך, ניהלנו כבר מספיק פעמים והוא לא מעניין איש זולתך.

שבוע טוב.

mיטלמן

Well-known member

החיים האישיים שלך לא מענייני אם אתה לא כופה עלי אובססיה של פרסום תוקפני של זמני כניסת שבת.
בפורום זה או אחר, זה מה שמשנה?
וההליכה במעגלים ארוכים ומייגעים, שלך, אשריך.
מיציתי.

Harrington

Well-known member
מנהל
החיים האישיים שלך לא מענייני
ואללה, אז את כן מודעת לעובדה זו :). יפה, מתקדמים.
אם אתה לא כופה עלי אובססיה של פרסום תוקפני של זמני כניסת שבת.
מזלי שכאמור מעלה, אני כלל לא עושה זאת. היתכן שיש לך בעיית ראיה קלילה?
בכל אופן, יש אכן מי שעושה זאת וזה בסדר גמור, מקובל ומבורך בפורום שלנו. מי שיש לו בעיה עם זה, יכול לעשות כמה דברים:
- להתעלם.
- להעלות את זה כנושא ענייני, בצורה מכובדת ומנומסת ולפתח דיון ענייני בסוגיה.
- להעלות את זה בצורת התקפה והשמצה (כפי שאת חווה דברים כאלה בכל אופן), תוך סדרת שקרים והמצאות ובעיקר, עשיית צחוק מעצמך.

אולי יש אפשרויות נוספות שלא חשבתי עליהן (אודה על האמת, לא הייתי חושב גם על האחרונה אלמלא לימדת אותי היום את האפשרות הזאת).
בפורום זה או אחר, זה מה שמשנה?
וההליכה במעגלים ארוכים ומייגעים, שלך, אשריך.
מיציתי.
אשרייך שמיצית. שמחתי לקרוא ואין לי אלא להצטער שלא השכלת לעשות זאת עוד לפני פתיחת השרשורים הללו. נקווה שלפחות את הלקחים תפיקי.

שבוע טוב.

mיטלמן

Well-known member
נסיון תמים או לא להסחת הדעת?
מה שכתבתי על הרינגטון התיחס לפעם האחרונה שהציץ כאן בתפוז לאחר כניסת השבת,
לא להדלקת נרות אלא לכניסת השבת,
מה שייך עכשיו שעור בנושא? מי שרוצה לעת יודע, מי שלא עלול לקבל את הרושם שטעיתי.
לא טעיתי (הפעם), והכוונה היתה ברורה, כניסת השבת.
נושא הדלקת הנרות הוזכר על ידי בגלל סיפור מלפני שנה שנתיים עם אותות ה.

mיטלמן

Well-known member
אתה מוכיח פעם אחרעם למרות התפתלויותיך שאני צודקת,
אין לך מה להגיד ואתה מקשקש בל סוף,
והכי טוב ואופיני לך, משמיץ.
מנסה ללעוג ולהגיד מילים לא נעימות בזמן שאתה מסתובב סביב המילים בערימות.
יצא לך פעם ככה לא בכוונה להגיד מילה טובה?
כנראה שגם בהמשך לא נזכה.
מיצי, לא נעים אתך.

Harrington

Well-known member
מנהל
אתה מוכיח פעם אחרעם למרות התפתלויותיך שאני צודקת,
אין לך מה להגיד ואתה מקשקש בל סוף,
והכי טוב ואופיני לך, משמיץ.
מנסה ללעוג ולהגיד מילים לא נעימות בזמן שאתה מסתובב סביב המילים בערימות.
יצא לך פעם ככה לא בכוונה להגיד מילה טובה?
כנראה שגם בהמשך לא נזכה.
מיצי, לא נעים אתך.
החיים קשים. תיאורים יפים כתבת. אף לא אחד מהם מחובר אלי או למציאות.

אולם... לגמרי אהבתי שאת מלינה על העכרת האווירה בפורום ואי-הנעימויות :). אשרייך. רק מלמד את מה שאני תמיד טוען, שבתוך כל יהודי הזועף ביותר מסתתרת נשמה יהודית מבעבעת... אשרייך יקירתי. המשיכי כך ונרוויח כולנו!

mיטלמן

Well-known member
חל בלבול?
באשמתי.
מה שפרסם ה. הוא זמני הדלקת נרות שבת ולא כניסת השבת/החג.
אני כתבתי והתכוונתי לכניסת השבת ולא להדלקת נרות, מבולבלים/ות? אני בטוחה שלא.
אבל דבריו:
"להעלות את זה בצורת התקפה והשמצה (כפי שאת חווה דברים כאלה בכל אופן), תוך סדרת שקרים והמצאות ובעיקר, עשיית צחוק מעצמך".
עדיין מקווה שתבין למה אתה צריך להתבייש,
לא? זה שלך כמובן.

למעלה