שמירת הריון

מצב
הנושא נעול.

Ruth52

New member
שמירת הריון

שמירת הריון
שלום רב, אני בהריון שבוע 31. אני לא מרגישה טוב ורופא הנשים שלי נתן לי אישור מחלה למשך שבוע, עליו רשום שמירת הריון, ואחר כך אישור כזה לעוד שבועיים. השאלה שלי היא האם הימים האלה יורדים לי ממנין ימי המחלה השנתיים שלי? מה יקרה אם תיגמר לי המיכסה? יורידו לי כסף מהמשכורת? תודה רבה.

שיר ורד

New member
אם אין לך חוזה עבודה מיוחד

שמירת הריון
שלום רב, אני בהריון שבוע 31. אני לא מרגישה טוב ורופא הנשים שלי נתן לי אישור מחלה למשך שבוע, עליו רשום שמירת הריון, ואחר כך אישור כזה לעוד שבועיים. השאלה שלי היא האם הימים האלה יורדים לי ממנין ימי המחלה השנתיים שלי? מה יקרה אם תיגמר לי המיכסה? יורידו לי כסף מהמשכורת? תודה רבה.
אם אין לך חוזה עבודה מיוחד
המאשר לך לנצל ימי מחלה לשמירת הריון, אינך זכאית לתשלום מהמעביד בגין תקופת שמירת הריון. אבל אם שמירת ההריון היא לתקופה רצופה!!!!! של 30 יום לפחות, את צריכה לקבל קצבת שמירת הריון מהביטוח הלאומי. במידה ובנוסף לתקופה רציפה , יהיו לך תקופות שמירת הריון נוספות שאינן ברצף, תהיי זכאית לגמלה גם בגין כל רצף נוסף של 14 יום לפחות. לכן, מומלץ שתפני לרופא , שיתן לך אישור שמירת הריון לפחות לעוד 10 ימים בהמשך רצוף לשלושת השבועות שכבר קיבלת. גובה הגמלה נגזרת מהשכר שלך, אך מוגבלת בתקרה (נדמה לי שהתקרה היא השכר הממוצע במשק).

מצב
הנושא נעול.
למעלה