שמירת הריון לעומת ימי חופש

• פותח הנושא ylv2
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

ylv2

New member

שלום אני בהריון חודש חמישי עם תאומים, ושאלתי: אני יודעת שיש סיכוי שאת החודש האחרון אני אבלה בבית בשמירת הריון, כך שאני מתכננת כבר מעכשיו לנצל את כל ימי החופש שלי בחודש זה, אוקטובר, במקום לקחת שמירת הריון. שאלתי היא, מה יקרה עם אני אלד לפני הזמן, מה יהיה על ימי החופש שלי שלמעשה לא ניצלתי? במקום העבודה שלי לא מאשרים להעביר ימי חופש משנה לשנה, מי שלא מנצל את ימי החופש שלו הם נמחקים. מה מומלץ לעשות במקרה כזה? .

שיר ורד

New member
במקרה כזה

שלום אני בהריון חודש חמישי עם תאומים, ושאלתי: אני יודעת שיש סיכוי שאת החודש האחרון אני אבלה בבית בשמירת הריון, כך שאני מתכננת כבר מעכשיו לנצל את כל ימי החופש שלי בחודש זה, אוקטובר, במקום לקחת שמירת הריון. שאלתי היא, מה יקרה עם אני אלד לפני הזמן, מה יהיה על ימי החופש שלי שלמעשה לא ניצלתי? במקום העבודה שלי לא מאשרים להעביר ימי חופש משנה לשנה, מי שלא מנצל את ימי החופש שלו הם נמחקים. מה מומלץ לעשות במקרה כזה? .
במקרה כזה
יש להגיש תביעה כנגד המעסיק, לתשלום בגין ימי החופש שנמחקו. המעסיק רשאי למחוק ימי חופש רק לגבי ימי חופש עודפים על אלו המוגדרים בחוק. הוא חייב לאפשר לעובד לנצל לפחות 7 ימי חופש בשנה. את יתרת הימים המוגדרים בחוק, הוא צריך לאפשר לעובד לקחת , או לאפשר לו לצבור אותם עד 3 שנים קדימה. לאחר שלוש שנים, לא ברור מהחוק, האם הוא חייב להוציא את העובד לחופש, לשלם בגין הימים, או שהוא רשאי למחוק אותם. שימי לב, אם תהיה לך שמירת הריון של 30 יום רצופים ומעלה, את זכאית לקבל תשלום מהביטוח הלאומי. אם תנצלי חלק מימי החופש, והיתרה שתשאר תהיה קטנה מ 30 יום רצופים, לא תהיי זכאית לקבל כל תשלום בגין שמירת ההריון. אינך רשאית לקבל גם גמלת שמירת הריון מביטוח לאומי וגם ימי חופש מהמעביד בעד אותם ימים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה