שמירת הריון או ימי מחלה?

מצב
הנושא נעול.

BaLuna

New member
שמירת הריון או ימי מחלה?

שמירת הריון או ימי מחלה?
שלום רב, אני נמצאת בשבוע ה-35 להריוני. לפני כשבוע אושפזתי בבי"ח עקב צירים מוקדמים, שהיתי שם 4 ימים וניתנו לי עוד 7 ימי מנוחה (וייתכן שיתווספו עוד ימים מכיוון שלצערי הצירים לא נרגעו לגמרי). אני עובדת במשרה מלאה, אך לצערי אין לי ימי מחלה צבורים, ובבית החולים נאמר לי שאין אפשרות להורות בשלב ההריון הנוכחי על שמירת הריון, מכיוון שמבחינת הביטוח הלאומי בשלב זה כבר מיילדים במידה וצריך. האם יש דרך בה אוכל לקבל משכורת על ימים אלה ללא ימי מחלה וללא הגדרה של שמירת הריון (למרות שימי המחלה בהחלט ניתנו כדי "לסחוב" את ההריון עוד זמן)? אני עובדת במשכורת גלובלית ב-90% משרה. אודה על עצתכם!

שיר ורד

New member
לא נראה לי

שמירת הריון או ימי מחלה?
שלום רב, אני נמצאת בשבוע ה-35 להריוני. לפני כשבוע אושפזתי בבי"ח עקב צירים מוקדמים, שהיתי שם 4 ימים וניתנו לי עוד 7 ימי מנוחה (וייתכן שיתווספו עוד ימים מכיוון שלצערי הצירים לא נרגעו לגמרי). אני עובדת במשרה מלאה, אך לצערי אין לי ימי מחלה צבורים, ובבית החולים נאמר לי שאין אפשרות להורות בשלב ההריון הנוכחי על שמירת הריון, מכיוון שמבחינת הביטוח הלאומי בשלב זה כבר מיילדים במידה וצריך. האם יש דרך בה אוכל לקבל משכורת על ימים אלה ללא ימי מחלה וללא הגדרה של שמירת הריון (למרות שימי המחלה בהחלט ניתנו כדי "לסחוב" את ההריון עוד זמן)? אני עובדת במשכורת גלובלית ב-90% משרה. אודה על עצתכם!
לא נראה לי
אבל, אולי אם תפני לרופא הנשים שלך הוא יוכל לתת לך תעודה על שמירת הריון על כל התקופה. בכל מקרה את צריכה תקופה של לפחות 30 יום של שמירת הריון רצופים כדי לקבל דמי שמירת הריון מהביטוח הלאומי, ורוב הסכויים שהלידה תהיה לפני תום 30 הימים. האפשרות הנוספת שעומדת לפנייך, היא לא לחזור לעבודה עד ללידה ואז תקופת חופשת הלידה תחל מיום הפסקת העבודה (או ממיצוי יתרת ימי המחלה שלך). במקרה זה תוכלי לחזור לעבודה לאחר פחות מ 12 שבועות מהלידה, ובלבד שיהיו 12 שבועות מהפסקת עבודתך ולפחות 6 שבועות מהלידה. גם אם את מתכוונת להתפטר מעבודתך ולבקש דמי אבטלה, תוקדם תקופה זו בהתאם.

מצב
הנושא נעול.
למעלה