שמירה על המוח , שמעתי אתמול

אלן 5

Member
לשנות התנהגויות והרגלים,למשל,,מי שרגיל עשית דברים תמיד ביד ימין,, את אותם המעשים לעשות ביד שמאל
כגון צחצוח שנים ביד ימין לשנות לעיתים יד ולצלצח ביד שמאל, וכו, וכו,,
,

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
לשנות התנהגויות והרגלים,למשל,,מי שרגיל עשית דברים תמיד ביד ימין,, את אותם המעשים לעשות ביד שמאל
,
לגזור, לסרוג פתאום ביד שמאל, משימה בלתי אפשרית.
מעדיפה לאכול אגוזי המלך כדי לשמור על בריאות המוח.

אגוזי המלך הם מקור נהדר לחומצות שומן אומגה 3, שמוכרות כחשובות במיוחד לבריאות המוח. מחקרים מראים כי תזונה עשירה באומגה 3 מסייעת לשמור על תפקוד קוגניטיבי תקין ומפחיתה את הסיכון לירידה קוגניטיבית. בנוסף, אגוזי המלך מכילים גם פוליפנולים, שהם נוגדי חמצון המסייעים להגן על תאי המוח מפני דלקות ונזק חמצוני

boriska1

Active member

אגוזי המלך הם מקור נהדר לחומצות שומן אומגה 3, שמוכרות כחשובות במיוחד לבריאות המוח. מחקרים מראים כי תזונה עשירה באומגה 3 מסייעת לשמור על תפקוד קוגניטיבי תקין ומפחיתה את הסיכון לירידה קוגניטיבית. בנוסף, אגוזי המלך מכילים גם פוליפנולים, שהם נוגדי חמצון המסייעים להגן על תאי המוח מפני דלקות ונזק חמצוני
2-3 אגוזים ברזילאים, מי שיכול גם כמה אגוזי מקדמיה. ובכלל אגוזים זה טוב

boriska1

Active member
2אגוזי ברזילאי ואני מסודרת.
כן. אבל אצלי כ100 גרם אגוזים למיניהם, מחליפים גם ארוחה ביום. ועוד כמה פירות. לא אוכל אגוזי מלך, פשוט לא אוהב. כדאי להוסיף גם חמוציות (קפואות, הם ללא סוכר וללא תחליפי סוכר, ללא חומרים משמרים), פירות יער מוקפאים. זה מה שאני אוכל בכל יום, חוץ מהימים שלא בא לי. וכמובן כמה שיותר ירקות שורש מבושלים, כולל המרק שבו בושלו. רוצה מתכון?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
כן. אבל אצלי כ100 גרם אגוזים למיניהם, מחליפים גם ארוחה ביום. ועוד כמה פירות. לא אוכל אגוזי מלך, פשוט לא אוהב. כדאי להוסיף גם חמוציות (קפואות, הם ללא סוכר וללא תחליפי סוכר, ללא חומרים משמרים), פירות יער מוקפאים. זה מה שאני אוכל בכל יום, חוץ מהימים שלא בא לי. וכמובן כמה שיותר ירקות שורש מבושלים, כולל המרק שבו בושלו. רוצה מתכון?
פירות יער מאד ממולץ לחולי גאוט.

אלן 5

Member

את צודקת אגוזי מלך שומרים על המוח,,,נכון מאד קשה לשנות הרגלים מיד לידד אבל הכונה לא לסרוג סודר שלם,,כמה עינים סהכ,אבל נשמע לי דוקא הגיוני לאמץ את המוח ליצור פעולות חדשות,ולהרחיב את את היכולות שלו לבנות עוד אפשריות לא רק מה שקים ונהרס במשך הזמן,כמו למשל בחולי דימנסיה שנהרסים תאים,והמוח עי, כך בונה תאים חדשים ,שמאלצים אותו ,לבנות חדשים בהחלפת היד

lemner40

Well-known member

יש רק בעיה קטנה (ענקית)
לגוף האדם ולמח אין מה לעשות עם אומגה 3 צמחית
שהיא חומר אחר לגמרי ממה שהגוף צריך
הגוף צריך אומגה 3 מסוג EPA ו DHA שנמצא רק בדגים

שמלת תחרה1

Well-known member
יש רק בעיה קטנה (ענקית)
לגוף האדם ולמח אין מה לעשות עם אומגה 3 צמחית
שהיא חומר אחר לגמרי ממה שהגוף צריך
הגוף צריך אומגה 3 מסוג EPA ו DHA שנמצא רק בדגים

אם אומגה 3 היה טוב לאדם ולמח היו מחלקים חינם בקופת חולים.

lemner40

Well-known member
,
תנסה
היום במקום לחזור אליך הביתה
תחזור לבית השכן
במקום לקחת את הרכב שלך
קח את הרכב של השכן
וסע לעבודה של השכן
ונראה אם הרופא שצריך לעשות לך ניתוח היום,
יעשה את זה עם יד שמאל במקום ימין שהוא רגיל
נראה איך זה יעבוד

אלן 5

Member
תנסה
היום במקום לחזור אליך הביתה
תחזור לבית השכן
במקום לקחת את הרכב שלך
קח את הרכב של השכן
וסע לעבודה של השכן
ונראה אם הרופא שצריך לעשות לך ניתוח היום,
יעשה את זה עם יד שמאל במקום ימין שהוא רגיל
נראה איך זה יעבוד
תבחר דברים יותר הגיונייים, קימות אפשרריות שלא תליות בגניבה ונאוף, למשל להסתרק ,לאכול כמה כפיות מרק לא חיבים את כל הצלחת,,,קשה החיים קשים
לפעמים משתלמים, לתת לצוח לבנות תאים חדשים נשמע לי הגיוני למרות שזה לא קל אבל משתלם,

lemner40

Well-known member
תבחר דברים יותר הגיונייים, קימות אפשרריות שלא תליות בגניבה ונאוף, למשל להסתרק ,לאכול כמה כפיות מרק לא חיבים את כל הצלחת,,,קשה החיים קשים
לפעמים משתלמים, לתת לצוח לבנות תאים חדשים נשמע לי הגיוני למרות שזה לא קל אבל משתלם,
אז.... זה הוא שלא
כל מה שכתבת לא נכון
כמו כל השרשור הזה
זה ממבו גמבו שאין לו שום קשר לרפואה או מדע
כלום
עד היום המדע מצא רק דרך אחת שהמח יכול להתחדש ולגדל תאים חדשים
וזה על ידי צום ארוך, אחרי יומיים של צום, המח מתחיל לגדל תאים חדשים,
כל מה שכתבת לא עוזר אפילו לא קצת.
יותר מזה, מחלות הניווניות של המח, אלצהיימר למשל
לא קשור כמה המח עובד
יותר מזה, רוב חולי האלצהיימר הם אנשים מאד משכילים שעובדים עם המח

למעלה