שמינית גמר ליגת האלופות.

Xavies6

New member
שמינית גמר ליגת האלופות.

ההפסקה השנה, דווקא ב'שנת מונדיאל', נראיתה ארוכה מן הרגיל, אבל ליגת האלופות שבה במתכונת מרתקת בה המשחקים יתרחבו לחודש שלם, כאשר אנחנו הצופים מרוויחים אפשרויות צפייה הרבה יותר נרחבות. שלב שמינית גמר הוא שלב שבו תמצאו מפגשים מעניינים רבים, ויותר כיף לבחור משחק 1 לצפות בו מתוך 2 שמשודרים בערב יחיד, מאשר משחק 1 לצפות בו מתוך ארבעה שמשודרים בערב יחיד. כאמור, וההסבר הוא רק למי שבכל זאת לא ידע ולא עקב, השלב יתרחב לזמן של חודש כשהמשחקים הראשונים, כל השמונה יקחו חלק באורך שונה של כשבועיים, ארבעה היום ומחר, שבוע הבא הארבעה האחרים. כאשר הערב משחקות ליון אשר תארח את ריאל מדריד, ומילאן אשר תארח את מנצ'סטר יונייטד. מחר פורטו תארח את ארסנל ובאיירן מינכן תארח את פיורנטינה. בשבוע הבא אולימפיאקוס תארח את בורדו ושטוטגארט תארח את ברצלונה, צסק"א מוסקבה תארח את סביליה ואינטר תארח את צ'לסי. הגומלין יגיע ישירות בשבוע אחרי כן באותו האופן. ואם כבר, תת דיון: מה דעתכם על השיטה השנה? האם תרצו ליהנות יותר כשיש פחות משחקים לבחור בערב אחד (וכשכנראה סודר כך שהמשחקים שבפרופיל כביכול גבוה יותר ישוחקו עם משחקים אחרים, כמו סביליה נגד צסק"א לצד צ'לסי - אינטר), או שאתם יותר חובבי אקשן רב אקשן, כשאתם רוצים לראות מה קורה בכל המלחמות בו זמנית - ואולי לדעתכם המהלך הזה מורח את התחרות קצת יותר מדי, בטח אם בשלב הבא יחליטו לשדר משחק אחד בכל ערב. ליון נגד ריאל מדריד: סטאד דה ז'רלאן, 21:45. ליון לא מקבלת נחת כבר זמן רב בשלב הנוקאאוט של ליגת האלופות. האלופה שכבר יצאה ויצאה, שמאז נכנסה למעט דעיכה עם עזיבתו של ז'וניניו והסיפור ידוע, קיבלה את יונייטד ב2008 (האלופה דאז שבדרך), בעונה שעברה את ברצלונה, נלחמה אך סיימה בהפסד 6-3 כולל (שוב לאלופה שבדרך). העונה היא נלחמת במדריד, ונמאס לה להאמין שהיא לא טובה מספיק. אז העונה, היא תנסה להלחם בחבורת ההבטחות, הכשרונות והכוכבים ממדריד, שאחרי יובנטוס, ארסנל, באיירן, רומא ואולי ההדחה הכואבת מכולם מול ליברפול, העונה יש תחושה בקרב אוהדי מדריד והצופים האחרים, כי כמו סיוט הריאזור, הנאחס הזה יגמר מהר כפי שהתחיל. ואין עבורם טוב יותר ממשחק חוץ ראשון משני המפגשים בכדי לעמול קשה על המטרה הזו. מילאן נגד מנצ'סטר יונייטד: סאן סירו, 21:45. אלכסיי פרגוסון לא חדל מלטעון במסיבת העתונאים כי למילאן יש הרבה מאוד נסיון, שנסיון יש לרונאלדיניו, לבקהאם, לנסטה, לסיידורף ובקצרה לכל הבק - בוון של האיטלקים, יש נסיון. ומספר הפעמים שהשתמש במילה הזו, 'נסיון', רק המחיש את מה שהוא חושב ומה שכולנו לכאורה חושבים - מילאן לא יכולה לגעת במנצ'סטר יונייטד כי נסיון הוא כבר לא פקטור, אלא נסיון + קאקא הוא כן. היא לא יכולה לגעת כי היא מבוגרת מדי, כי היא מיושנת מדי, כי גם לנצח את מדריד בברנבאו זה לא לנצח את יונייטד אפילו במשחק ביתי שכזה. כי גם אם נראה שיש שיפור, מרגישים חזק שזה לא קרוב כלל להיות זה, וגם בלי וידיץ', בלי גיגס, מילאן שירדה לעידן נמוך כל כך בהסטוריה שלה, לא תצליח להתעורר אל מעמד אחר ועד אל ראש רשימת הקבוצות באירופה בדמותה של מנ'צסטר יונייטד, ולהצהיר על שוויוניות, לא משנה מה היא תתכנן. שכן בצמד המפגשים הללו, האמונה הכוללת של הרוב, אם נתעלם מערוץ הספורט לרגע, היא שהנצחון 3-2 מלא הגאווה ההוא אצל מדריד, זה הכי קרוב שהם יתקרבו העונה או בעונות הבאות לתואר שכזה. ומה אם זו טעות? מה אם רונאלידיניו ובקהאם, שלמרות סגירה של יונייטד מסוגלים לתת כדורים מדהימים ממרחקים בלתי אפשריים, יתפסו יום ופאטו יעשה דבר שלא ניתן להאמין? מה אם יונייטד תאמין יותר מדי שמילאן היא קבוצה שיהיה לה קל להכניע, ועל כן תיענש? מה אם שוב, כמו בפעם הקודמת, יקרה משהו... משהו פשוט מוזר? לא לפספס.

ANGELUSPIKE

New member
מחשבות בנושא

בקשר לשיטה החדשה אני חושב שהיא מאוד טובה, כי יש יותר שבועות עם משחקי ליגת האלופות, באופן אישי יותר היום הכי מעניין מבחינתי מכל 4 הימים שיהיו בשבועיים הקרובים, הוא היום ומשחקים שיהיו היום, אני אוהד מניו וריאל ככה שכל המשחקים המעניינים מבחינתי יהיו היום (יש גם את יובה במהשך השבוע, אבל זה בליגה האירופאית). בקשר למשחקים, אני חושב שראיל נמצאים בקשר מאוד טוב בזמן האחרון, ככה אני הולך על ניצחון חוץ של ריאל, מה גם שליון בתקופה לא טובה. מניו - מילאן - זה משחק עם כל כך הרבה הייפ מסביב, שאני פוחד שבסוף נקבל 0-0 משעמם ומשמים, אני מקווה שנתבדה ונקבל קלאיקת ליגת אלופות, כמובן שאני מקווה שהמשחק יגמר לטובת מניו, אבל אסור לזלזל במילאן במיוחד כשפאטו חוזר.

Sir Terry Wogan

New member
../images/Emo10.gif מילאן מעוררת רחמים

לא בגלל שאין לה כדורגל, אחרי הכל זו קבוצה טובה ומוכשרת. גם כשהעסק נראה גמור לגמרי היא הראתה איכות. היא יכלה להוביל 3-0 במחצית ובמקום זה התוצאה הייתה 1-1. ואז באה התפרקות מכלום והפקרות הגנתית. וזו בדיוק הבעיה, יונייטד בהופעה שהיא well below par. ועדיין זה נראה כל כך קל... אותו סיפור היה נגדנו בליגה לפני שבועיים וחצי, הופעות כאלה הן הדלק הכי טוב לקבוצה כמו מנצ'סטר יונייטד לסגור עניינים בקלות. כמובן שהמפגש הוכרע ויונייטד ברבע הגמר. מה שעוד יותר עצוב בראייה קצת יותר כוללת- השכבה המובילה של הכדורגל האירופי הצטמצמה למימדים קטנים מדי, זה מתכון להתנוונות. הטופ האירופי האמיתי הוא מועדון סגור של 3-4 קבוצות, יונייטד, צ'לסי וברצלונה, אולי ריאל מדריד יכולה להיכנס לשם, נכון להערב זה בספק (למרות שאני מאמין שבברנבאו זה ייגמר לטובת ריאל). כל היתר, גם אם הן קבוצות טובות שיכולות לגנוב תואר פה ותואר שם, פשוט לא עומדות בקצב והן גם לא יעמדו בו השנה וגם מעבר לשנה הנוכחית. קבוצות שדיברו חזק עד לפני כמה שנים בצ'מפיונס ליג בכלל לא מהוות פקטור רציני במאבק על התואר. מילאן אולי הכי בולטת ביניהן, והאיטלקיות באופן כללי הן בעיה לא פשוטה, אבל זה לא רק הן... אימפריות נופלות (או סתם מדשדשות) והכדורגל נשאר עם שלושה וחצי תאגידי ענק.

Cade Foster

New member
דווקא מילאן לא עוררה היום שום רחמים

מילאן שיחקה טוב במיוחד במחצית הראשונה ולדעתי הייתה ראויה לניצחון. אבל כשיש לך דחליל בשער אתה פשוט לא יכול לנצח. מילאן הגיעה ל-3-4 הזדמנויות מעולות אבל תפסה שוער ביום מצוין. מנצ'סטר יונייטד לא עשתה במחצית הראשונה פשוט כלום, ויצאה עם 1-1 בגלל שהשוער של מילאן לא מסוגל לרדת לכדור בזמן. במחצית השניה הוא גם הראה שהוא לא מסוגל לצאת לכדורי גובה 4 מטר ממנו. אני לא מבין כמה זמן עוד ייקח למישהו שם להבין שדידה הוא השוער הכי גרוע (הכי גרוע!) מבין כל השוערים ששיחקו העונה בליגת האלופות לפחות. עם ניר דוידוביץ' בשער של מילאן היום, היא מנצחת את המשחק הזה! גם המחסור בשחקני ספסל איכותיים זאת בעייה קשה במילאן. כשמנצ'סטר יונייטד מעלה מהספסל את ולנסיה שמשנה את כל המשחק, למילאן מספיקה פציעה אחת של שחקן לא משמעותי במיוחד (אנטוניני) בשביל שכל הפיסחים (פבאלי) שאיכשהו עדיין נקראים שחקני כדורגל יעלו מהספסל. אני לא מבין מה יכול להיות עד כדי כך גרוע בשביל שיעלו בהרכב שחקנים כמו אלברטאצי במקום רבעי עוף כמו קלאדזה ופבאלי. אין מצב שבעולם שהם גרועים כמוהם. אם אינטר יכולה להרשות לעצמה לעלות עם ילד בן 18 למשחק בליגת האלופות ואחר כך להרוויח אותו לעוד הרבה שנים (סאנטון) אין שום סיבה שמילאן לא תעשה את זה.

Sir Terry Wogan

New member
זו בדיוק הבעיה

מילאן באמת שיחקה טוב ואני באמת חושב שאתם אחלה קבוצה (בטח יחסית לאינטר
) ועדיין מילאן נפלה בדברים הקטנים לכאורה, שהיו כ"כ גדולים בסופו של דבר. שם מילאן לא נותנת תחרות. מה שחסר למילאן זה הפער בין 90 ל-100. זה מה שגרם לי לחוסר נוחות ולרחמים על המצב של מילאן. זה לא שמילאן היא קבוצה נלעגת, ממש לא, אני לא רוצה שזה יובן ככה. הם היו שותפים מלאים למשחק איכותי והגיע להם להוביל 3-0 במחצית. אבל עדיין הם הפסידו לקבוצה שנזקקה בסה"כ למאמץ לא גדול בצורה יוצאת דופן כדי לצאת עם ניצחון בסאן סירו, ופעם זה נחשב לדבר נדיר עד בלתי אפשרי באירופה (בסה"כ פעם שנייה בהיסטוריה שמילאן מפסידה לקבוצה אנגלית בבית, וזה לא מפתיע שהפעם הקודמת הייתה רק לפני שנתיים). מילאן לא במשחק של הטופ וזה די עצוב גם למי שלא אוהד אותם. אני הראשון שיסכים לגבי דידה, למרות שיש לו פייט על הכינוי שנתת לו מאלמוניה...

barakbl

New member
../images/Emo45.gif

אני נהניתי מאוד ממילאן. קבוצה נהדרת... אני חושש שהבעיה שם היא מנטלית בעיקרה. אחרי ה 2:1 היה ברור שה -3:1 בפתח... ה 3:2 בא משום מקום ואיתו חזרה השליטה והכדורגל הטוב של מילאן. סה"כ קבוצה טובה עם כדורגל חיובי עד מלהיב לפרקים. חבל שהיא בדרכה לעוף כבר בשלב הזה

Sir Terry Wogan

New member
ואגב, אי אפשר להסיר את האחריות ממרכז ההגנה

זה לא רק דידה. בכל פעם שיונייטד לחצו על הגז, הם מצאו את עצמם במרכז הרחבה (וזו ממש לא הייתה הופעה קלאסית של יונייטד). נכון שווין רוני בכושר שיא והוא רוצח קבוצות על בסיס דו שבועי, אבל אתמול זה היה קל מדי בשביל הרמות האלה.

Cade Foster

New member
זה שלמילאן אין מגינים

ושנסטה כשיר בערך ל-5 משחקים בעונה זה לא משהו חדש. שאפו למי שהצליח להביא את טיאגו סילבה, אבל הוא לבד לא יסחוב הגנה כזאת. פשוט מביישים את החומה המילאנזית המפורסמת שכללה שחקנים כמו מאלדיני, בארזי, קוסטקורטה, נסטה בשיאו ועוד רבים וטובים...

funkusit

New member
הם משחקים שוער כבר איזה שנתיים

ומשום מה נתקלים בכל מיני בעיות וזה לא קורה בכל אופן, היה תענוג לראות את רונלדיניו. כיף לראות שהוא חוזר לעצמו. לא הגיע למנצ'סטר להגיע לכזה ייתרון היסטרי למשחק הבא. אבל היה תענוג גדול מאוד מאוד לראות את ריאל חוטפת. :)

ה מרקיז

New member
תמיד היו 4-5 קבוצות

מעל השאר. השנה היא ממש לא שונה משנים קודמות. כשמילאן וליברפול זכו באלופות הן לא היו אפילו בחמישייה החזקה של אירופה. עד לפני 5 שנים לברצלונה לא היה שום סיכוי באלופות. אינטר הייתה אמורה להצטרף לחבורה הזו אבל היא משחקת כדורגל מעייף מדי. בורדון ליון ובאיירן יכולות לעשות המון צרות. אין פייבוריטית אחת ברורה ולדעתי זה מספיק וטבעי שישנן 5 קבוצות מעל השאר ועוד כמה בדרג השני שיכולות לעשות חיים קשים.

Sir Terry Wogan

New member
זה ממש לא תמיד היה ככה

בראש ובראשונה בגלל שהדומיננטיות של הקבוצות האלה באירופה מתפרשת על פני יותר משנה אחת, זה הטופ כבר 3-4 שנים וכאן כבר רואים מגמה ברורה. אלה גם קבוצות שהדומיננטיות בליגות המקומיות שלהן כבר הפכה להרבה יותר משמעותית וחזקה וזה רק חידד עוד יותר את ההבדלים. יכול להיות שזה ישתנה (למשל, יונייטד בחובות, אף וויסקי לא יישאר שם לנצח וכן הלאה, צ'לסי עם סגל מבוגר וגם לברצלונה שנראית בלתי פגיעה יש כבר ניסיון באופן שבו גלגלים מסתובבים), אבל לא נראה שזה יקרה בטווח הנראה לעין. היחידה שיכולה להיכנס למשוואה הזו היא ריאל מדריד. יותר מדי אימפריות כבר לא במשחק על התואר האירופי. אי אפשר להתעלם מכך שקבוצות שפעם היה להן מה לומר שנה אחרי שנה בליגת האלופות וגם הגיעו לזכייה, כבר לא נראות אפילו קרובות לשם. מילאן היא הדוגמא הכי אקטואלית וגם הכי ברורה, מועדון שההתמחות הראשית שלו כבר יותר מ-20 שנה הוא הצלחה באירופה, אבל הפער של מילאן מהצמרת המצומקת הזו שברחה ליתר נראה בלתי עביר. באיירן מינכן כבר מזמן לא פקטור והיא גם לא תהיה. ליברפול בנסיגה ברורה וגם היא לא יכולה לעמוד בקצב. אינטר "אמורה" להצטרף לחבורה אבל היא לא באמת מסוגלת, זה מה שקורה כשהכדורגל האיטלקי כולו בנסיגה. מדובר כאן בחבורה של 8-12 מועדונים שהפכו להיות דרג ביניים בין הטופ האמיתי והסופר-אקסקלוסיבי לבין כל היתר. אלה עדיין קבוצות טובות ש"יכולות לעשות המון צרות" או "חיים קשים", אבל בזה תפקידן מסתכם. גם ארסנל הגיעה בשנה שעברה לחצי הגמר (בעונת כדורגל חלשה), אז מה? היה לנו סיכוי רציני לזכות? יש לנו סיכוי רציני לזכות השנה, גם אם נעבור את פורטו?

Xavies6

New member
הגול השלישי של יונייטד היה עצוב.

הם לא עשו דבר עד שער הפוקס של סקולס. מילאן לא עוררה רחמים, היא בסך הכל החמיצה והחמיצה. אה כן, זה מה שמעורר רחמים... והשער בדקה ה3 הדהים גם אותי, אבל מה אפשר לעשות... יונייטד היא בכל זאת קבוצה טובה יותר. אפרופו, אם כבר מדברים על החמצות וקבוצה שאמורה הייתה להוביל 3-0, ליון פספסה הזדמנות לגמור את מדריד כבר בבית. "אולי מדריד יכולה להכנס לשם"... לא עכשיו. גם אם היא תעשה מהפך בליון - במנצ'סטר יונייטד היא לא תיגע עדיין, לדעתי. לא מבין איך לא רואים את זה. אני לא בטוח אם אני מסכים לגבי עניין השכבה המובילה... כלומר, העניין המועמדות לזכייה אתה כנראה צודק, אבל בעיקר השנה יש קבוצות שמוכיחות שלא יהיה בכלל פשוט לשחק נגדן כמו בורדו, פיורנטינה, גם באיירן מינכן יכולה לעשות צרות אם היא תשחק כמו ששיחקה נגד יובנטוס.

borat1

New member
זה הכל עניין של השקעה

ברצלונה מנצ'סטר יוניטד,צ'לסי וריאל מדריד-מי שאתה מכנה השיכבה המובילה של הכדורגל העולמי-משקיעות הכי הרבה כסף לרכשית שחקנים ולכן הם הכי מצליחים ונחשבים בצדק לכוח המוביל בכדורגל העולמי. מילאן,ארסנל ,ליברפול ואפילו אינטר (שהעונה יש להם קבוצה הרבה יותר טובה מהקבוצה של איברה ולדעתי הם יכולים להגיע רחוק) יכולות לחזור להיות קבוצות מובילות ומפחידות אם רק יחזרו להשקיע כספים ברכישת שחקנים. אני אתמקד במילאן ברשותך. מילאן היא קבוצה מוזנחת כבר 4 שנים. היא לא רוכשת כמעט שחקנים,לא עושה שינויים שהם בגדר חובה בסגל השחקנים,מסתפקים בסתימת חורים זולה מבחינה כלכלית שגם נראית זולה מבחינה מקצועית-אז זה טיבעי שהיא לא תאיים על הסקודטו כבר 5 שנים ותפסיד למנצ'סטר ואינטר בגלל אותם בעיות שלא נפתרות בגלל חוסר השקעה של הבעלים. אין לי ספק בכלל שאם ברסלקוני יחזור להשקיע כמו בעבר מילאן תחזור לאיתנה. כי אחרי הכל מילאן,כמו ארסנל ליברפול ויובנטוס היא מותג גדול ואין לי ספק שהשחקנים הטובים בעולם חולמים לשחק במועדון כזה והם ישחקו במועדונים כאלה רק כשאר הקבוצות הנ"ל יחזרו להשקיע יותר כסף ברכשית שחקנים.

Sir Terry Wogan

New member
באופן לא מפתיע במיוחד

אלה גם הקבוצות שמגלגלות את ההכנסות הכי גבוהות בכדורגל העולמי, כך שהעובדה שהן משקיעות לכאורה יותר, עומדת בקנה אחד גם עם מה שנכנס לתוך הקופה. צ'לסי אולי מכניסה מעט פחות מהיתר והיא גם מציגה הפסדים שנה אחרי שנה (בגלל סעיף שכר מופרז), אבל יש לה את רומן אברמוביץ' שאמנם "נרגע" מאוד בשנתיים האחרונות עם רכישות השחקנים, אבל הוא כן מחק לה את החובות השנה. לא סתם אני טוען שהקבוצה הזו הצטמצמה, ההתעצמות של החבורה האקסקלוסיבית יונייטד-צ'לסי-בארסה-ריאל באה לידי ביטוי גם בכסף. הרי גם בצד הכלכלי, מילאן כבר לא שייכת לליגה הזו (והקבוצות האיטלקיות בכלל לא מצליחות להגיע להכנסות שקיימות בפרמייר ליג ואצל האימפריות הספרדיות). אפשר רק לייחס את זה סתם ל"חוסר השקעה", אבל יש גבול כמה אפשר לזרוק כספים על כדורגל שהכדאיות הכלכלית שלו מאוד לא ברורה. קשה לדעת מה יהיה בעתיד, אבל לא נראה שזה הולך להשתנות בקרוב. (אגב, במובן הזה, דווקא ארסנל היא תופעה ייחודית כי ההכנסות שלנו עדיין גבוהות משל צ'לסי. מיותר לציין שלא ממש רואים את זה על כר הדשא)

התוצאה הייתה צריכה להיות הפוכה(מילאן מנצ'סטר)

חבל, באמת חבל. זה היה אחד המשחקים הטובים של מילאן העונה, חוץ מהרבע שעה של שני הגולים 2 ו3 של מנצ'סטר, היא שטפה את המגרש ושלטה במשחק לגמרי. אוי כמה הזדמנויות. ממש כואב לי הלב, ואני מסכים עם מוטי והחבר'ה שמילאן זאת קבוצה עם הרבה קסם (בתור אוהד שלה חשבתי שרק אני רואה את הקסם הזה אבל כנראה שלא
) אבל חוסר יציבות מטורף.

אורון V1

New member
דעות אלופות

במשחק המרכזי של הערב בין מילאן ליונייטד היעילות ניצחה את ההברקות. השער הראשון היה מתנה של ההגנה של יונייטד עם המספרת של אברה והבעיטה של רונאלדיניו שפגעה במגן של היונייטד והטעתה את ואן דר סאר. השוויון היה עניין של מזל עם הכדור שפגע בסקולס שלא כוסה כהלכה ודידה לא הצליח לסגור את הפינה. במחצית השניה רוני חגג על ההגנה של מילאן והסטטיסטיקה מראה על 3 שערים מתוך 4 בעיטות למסגרת, 75% אחוזים שזה נאה מאוד. השער של סיידורף עם העקב היה נאה אבל סיכוייה של מילאן לא נראים טוב לקראת הגומלין. במשחק השני שערו של מאקון היה מרהיב אך אני בספק אם זה יספיק להם בגומלין למרות שאני מחזיק אצבעות.

האם כלום לא השתנה בריאל?../images/Emo129.gif

סגל כל כך מוצלח,ולמרות זאת הם לא מצליחים לטאטא את ליון,הם ככה קרובים להסתבך,פלגריני פשוט יצטרך להוכיח את עצמו
למנצ'סטר לא הגיע לנצח,בגול השלישי חטפתי חום,רוני נגח בחופשיות כמו בשכונה,פשוט ככה. ההחלטה לפצל את המשחקים של השמינית נראית לי נכונה,כי זה יכול לגרום למשחקים טובים לא להיות באותו יום,הבעיה שזה יכול לקרות גם בדיוק הפוך כשמשחקים חלשים יהיו לך בו זמנית ושניים טובים יום אח"כ,ואז זה מבאס הרבה יותר.

tupac6

New member
ליגת האלופותתת

איפה כל שאר המשחקים???? כמו ברצלונה ושטוטגרט??? למה אני רואה רק 4 משחקים?

למעלה