שמחה למצוא אותכם

מיקה 1212

New member
שמחה למצוא אותכם

שלום לכם, אני אמא לשני ילדים מקסימים. הבן הצעיר שלי בן 5 (היום) יתחיל מהשבוע הבא בטיפול פסיכולוגי בשל התנהגות כפייתית שהתעוררה אצלו לאחרונה ובימים האחרונים החמירה עד מאוד. לאחר קריאת חומר ברשת אין לי ספק כי מדובר ב ocd מובהק. הוא מרבה לשטוף ידיים, מתעקש לנקות כל לכלוך שנקרה לדרכו, שואל את אותה שאלה הרבה (המון) פעמים, חייב לסדר את הנעליים כמו חיילים, חוזר על אותה מילה הרבה פעמים. הטיפול שיחל בשבוע הבא יתחיל בפגישה משותפת שלי, של בן זוגי והמטפלת ורק אחריו מפגשים עם בני. מאחר והתופעה מחמירה בצורה מדאיגה (הוא כבר כמה ימים בוכה בגן שהוא לא יודע מי יבוא לקחת אותו) אשמח לקבל מעט תשובות כדי שאוכל לעזור לו מיידית-. איך עלינו לנהוג כשהוא מבקש לשטוף ידיים? אם הוא נוגע במשהו ומוטרד מהעובדה שהוא נגע בו (חפץ מסויים) הוא מבקש ממני לגעת באותו חפץ גם- איך לנהוג? ובכלל- האם לשתף איתו פעולה? תמיד? האם נכון לבוא לקחת אותו מהגן כשהוא בוכה ודואג (אני אמנם עובדת אך אעשה הכל כדי לסייע לו) או להשאיר אותו עם הגננות (המצויינות שלו) בגן? האם ייתכן כי ההחמרה בשבוע האחרון נובעת מהעובדה כי הוא חוגג היום יום הולדת ויש "טררם" סביבו? אני מרגישה מועקה וייאוש גדול ומקווה מאוד שהטיפול הפסיכולוגי יביא הקלה. תודה מראש על כל תשובה, רעיון או תמיכה אני

היי מיקה, ברוכה הבאה לפורום

אם ניתן לך עצות לימים הקרובים אנחנו רק נבלבל אותך לדעתי. אנחנו לא אנשי מקצוע. את ההדרכה הנכונה וספציפית לבן שלך תקבלי כבר בפגישה. מה שבטוח שכולנו מבינים כמה קשה מאוד להורה (כמו לבן זוג אוהב) לא לשתף פעולה עם הסובל. יש לא מעט הורים בפורום. אני גם חושבת שהן נפגשים לפעמים. מנהלת הפורום אמא11 תוכל להכניס אותך לעניינים. שיהיה בהצלחה.

אמא11

New member
היי מיקה וברוכה הבאה לפורום שלנו../images/Emo140.gif

כשילד קטן, הבן שלך, סובל כך - זה אכן גורם מועקה ויאוש גדול לכם כהורים, ואני מקוה שכאשר בנך יתחיל בטיפול יהיה שיפור והחיים יהפכו לקלים יותר. כרגע, מה שהכי חשוב, גם אם אינך מוותרת לו ומציבה גבולות, לומר לו שוב ושוב כמה את אוהבת אותו וכמה הוא נהדר. המטפלת תנחה אתכם בודאי כיצד לנהוג והיכן לוותר והיכן להציב גבולות. אתם ההורים שלו ויש לכם תפקיד מרכזי: לאהוב אותו ולשדר לו תחושת ביטחון שהכל יהיה בסדר. יש שני ספרים שאולי כדאי לחפש עכשיו בשבוע הספר: 1. הילד שלא יכל להפסיק להתרחץ. 2. הפרה נויה. עוד ספר שאולי יוכל לעזור לכם, ההורים: כיצד לעזור לילדכם להתמודד עם הפרעה אובססיבית כפייתית ( לי פיצגיבונס/שרי פדריק) במסגרת ער"ך - עמותת טורדנות כפייתית, יש לנו קבוצת הורים נפלאה שנפגשת בת"א, אחת לחודש, בימי שלישי בערב. המפגש הבא יתקיים ב- 15.6.10 ותהיה כאן בפורום הודעה מפורטת. במפגש הקודם התארחה פסיכולוגית ובמפגש הבא תתארח דוקטורנטית והנושא יהיה ההשפעה של הOCD על המשפחה. מדובר בקבוצת תמיכה ועזרה הדדית ואתם מוזמנים להצטרף. תוכלי ליצור אתי קשר במייל: [email protected] וגם אכתוב לך מסר עם הטלפון שלי. חיבוק ענק תמי

אמא11

New member
ומיקה

כן, יכול להיות שההחמרה היא בגלל ההתרגשות מיום ההולדת. תמי

למעלה