שליטה ברגשות

evolin

New member
שליטה ברגשות

מה דעתכם, האם ניתן לשלוט ברגשותינו ברמה של להתאהב במישהו במודע או לסירוגים להפסיק לאהוב?

A k a s h a

New member
מממ...

נורא קרץ לי לכתוב לך - לא. אי אפשר. אבל אני חושבת שאנחנו יכולים לעשות המון דברים שישמעו מוזר. כמו להתאהב במישהו במודע. להתחיל להציף את עצמנו בכמה הוא מתאים לנו, כמה זה ילך, חלומות, רעיונות ואז אולי. למרות שאני לא חושבת שזה קורה הרבה.. להפסיק לאהוב במודע לדעתי זה אותו העניין. להתחיל להציף את עצמנו בכל הסיבות שזה צריך להגמר ואז זהו. בסוף זה יגמר. כמובן שצריך וואחד שליטה עצמית ואני לא חושבת שכל אחד היה מסוגל לעשות את זה. מצד שני. טכנית נראה לי שאפשר.

A k a s h a

New member
כנראה

אני חושבת שהמוח האנושי מדהים ביכולות שלו. אנחנו מסוגלים לשכנע את עצמנו בהכל. אנחנו יכולים לזכור דברים מלפני שנים רבות, יכולים להדחיק ולא לזכור דברים שלא מתאימים לנו. יכולים ליצור ולהמציא רגשות לא קיימים. טכנית - הכל. אז אני משערת שגם אהבה. אני אתן דוגמא. כשהייתי קטנה היה לי תקופות לא קלות. ולא היה לי אף אחד שם בשבילי. מצאתי איזה חבר של אחי שהיה נראה לי בן אדם מקסים והתחלתי לחשוב שהוא יכול לעזור לי. בסוף אפילו דיברתי איתו כמה פעמים והוא ייעץ לי מנסיונו ומה שנראה לו. התאהבתי בבחור בלי סוף. ת'אמת אני עדיין אוהבת אותו (כמובן שאחרת) הנקודה היתה שבניתי עליו ארמונות והם לאו דווקא הבן אדם שהוא באמת. היום אני אוהבת אותו בגלל שהוא היה שם. היה שם כשאף אחד לא היה. כשהוא לא היה חייב להיות. ואני חושבת שזה מקסים. אבל הדוגמא הזאת לדעתי ממחישה שאנחנו יכולים להמציא דברים על אנשים שאנחנו לא מספיק מכירים ועל ידי כך להתאהב בהם. אותו הדבר לגבי להפסיק אהבה. אפשר להתחיל "לנפח" דברים שממש מעט מפריעים ועל ידי כך לסיים אהבה. דוגמא לגבי זה - האקס שלי נפרד ממני. המשכנו לעבוד יחד באותו מקום עבודה שנה. במהלך השנה לאט לאט התחלתי לסלוד ממנו, כל פעם החסרונות שלו (שפעם ממש הטרידו אותי בקטנה) הוציאו אותי מדעתי ולאט לאט הפסקתי לאהוב אותו. כמובן שזה תהליך שבא בטבעי, אבל אני חושבת שבאופן עקרוני הוא יכול להפוך ליזום. מקווה שיצא ברור.

evolin

New member
והאם את חושבת שאפשר...

האם לשעתך אפשר להתאהב ולהפסיק לאהוב בלי כל הכאב ראש של הניפוח דברים?

ס א ט י ן

New member
מי שיכול לעשות כך

הוא הבן אדם הכי קר עלי אדמות כנראה. קצת קשה לי להאמין שזה אפשרי...

ס א ט י ן

New member
אתה רוצה להגיד

שיום אחד פשוט החלטת שלא בא לך לאהוב יותר ופשוט לא אהבת?

A k a s h a

New member
צריך להיות אמן מחשבתי

אני חושבת שדי נדיר שאפשר לעשות את זה. והשאלה היא בכלל למה לעשות את זה.. אם אתה נמצא עם מישהי שאוהבת אותך אז איזו סיבה יש לך "ללכלך" עליה מספיק במוח בכדי שתפסיק לאהוב אותה? אולי יכולות להיות סיבות של פחדים. אבל סתם ככה לעשות את זה נשמע לי הזוי משהו. למרות ששוב, לדעתי יש אנשים שמסוגלים. ולגבי להתאהב במישהי באופן מודע אני מאוד מאמינה שאפשר לעשות את זה. במיוחד אם האדם נמצא בתקופה קשה והוא צריך להאמין במשהו.

evolin

New member
כמה דברים

דבר ראשון אם הבחורה בחירת לבי לזמן ההוא הייתה ממשיכה לאהוב אותי ולא עוזבת אותי לא הייתי צריך להתחיל לפתח את היכולת הזאת למרות שהיא תמיד הייתה פשוט באופן יותר תת מודע, ובזכותה אהבתי אותה 3 שנים. (עזבי שהיא הצטערה על זה אחרי כמה חודשים אבל העבר לא משתנה והייתי כבר בן אדם אחר בתקופה ההיא). ודבר שני לא ניפחתי שום לכלוך עליה. כן בהתחלה התחלתי לנפח כל מני מחשבות כגון שהיא מכוערת לא חכמה מספיק והיסטרית אבל כשנפגשו לאחר כמה חודשים הבנתי שזה סתם שטויות והיא אותה הבחורה הנפלאה שפגשתי לפני הרבה מאוד זמן, אבל פשוט היא כבר לא מתאימה בשבילי, ודי הסברתי לך בתקופה ההיא. מאוחר יותר ובעיקר בחודשים האחרונים התחלתי לשים לב יותר לפרטים הקטנים, לתחושות שעולות מהלב, אינטואיציה ושטויות כגון זה. ותוך כדי לבדוק עד כמה "התחושות" האלו אמיתיות על ידי כך שלפתח שיחה עם בן אדם ולבדוק בפועל. (אנשים נוטים להפתח עבורי ולספר לי דברים שאינם נוטים לספר). ועם הזמן גיליתי שבאמת הדבר אינו מסובך עד כדי כך, דבר ראשון רגשות האהבה הם רגשות נבנות בעלות בסיס ופיתוח, שהבסיס הזה נורה קל לקליטה עם רוצים פשוט רבים רואים אותו רק כשהו כבר הפך לכדור שלג בגודל של בית ורק עז מבינים שהם גם עומדים בדרכו. בכל אופן לגבי חיסול בית כזה איני בטוח עד כמה זה קל מכיוון שעד היום חיסלתי רק בסיס שלו (אם לשכוח את הסיפור של 3 שנים, כי אז עדיין לא הייתי "מפותח" מספיק). בכל אופן זה רק צד אחד של הסיפור. בצד השני אפשר לקלוט גם דברים הרבה יותר פשוטים שבן אדם מסוים מרגיש. כגון פחד חשש, ואפילו "מחשבות" או רגשות כלפי אנשים אחרים. הכל תלוי עד כמה מתעמקים בפרטים הקטנים. אבל עדין זה לא אומר שהכל גלוי יש הרבה דברים שקורים בהפתעה ורק לאחר התעמקות בהם אפשר להבין מהאיכן הם הגיעו ולמה התפרצו. וכיצד אפשר "לעבוד" איתם. אבל כמו שכתבתי בהתחלה, אולי זה סתם דמיון שלי. evolin

ס א ט י ן

New member
אפשר להדחיק

אפשר להתעלם בסופו של דבר...לשלוט באמת? לא חושבת שאפשר. אני, שלא כמו הרבה אנשים, לא חושבת שהכל אצלנו זה מוח. בגלל זה כל כך קשה למשל לשכוח מישהו או להפסיק לאהוב. זה דבר שרק בא עם הזמן. אי אפשר לתת פקודה למוח ושהמוח יעשה את זה. זה פשוט לא הולך ככה. למנוע מעצמך להתאהב...אני חושבת שזה אפשרי, אם עדיין לא נכנסת לזה. ברגע שנדלקת, לנסות להפסיק את זה רק יגביר את זה יותר לפי דעתי, כי כל הזמן תחשבי "לא לחשוב עליו, לא לחשוב עליו" והתוצאה תהיה שתחשבי רק עליו. לכן, אפשר לנסות להדחיק ולהתעלם עד שזה יחלוף לבד. לנסות, כן? כי לא בטוח שתצליחי. אפשר לעבוד על כולם, לפעמים גם על עצמינו, אבל בסופו של דבר, בחלוף היום, שאת נשארת לבד עם עצמך, המחשבות קופצות, ואת יודעת בדיוק מה את מרגישה.

evolin

New member
האמת

לא. או שפשוט לא הייתי מאוהב עדיין, והקשר שהייתי בו 3 שנים אינו אהבה אלה סתם משהו לא מובן שרציתי להמשיך לחתונה. אבל זה רק אני. או שיוכל להיות שרגשות זה משהו מאוד ניתן לשליטה ורק עם תרצה. אני לא אומר שאפשר להתאהב בכל אחד אבל אלו שנדלקים עליהם אפשר ועוד איך. ולהפסיק רגש גם לא ניתן צריך למצוא בסיס מאוד הגיוני ומשכנע, ולא משהו שטחי כמו, זה לא מתאים לי היא מכוערת לא חכמה או כדומה, אלא משהו הרבה יותר בסיסי ועמוק. אבל כמו שאמרתי בהתחלה זה רק אני, ויכול להיות שפשוט לא אהבתי עוד.

ס א ט י ן

New member
לא הבנתי אותך...

מה ה"לא" בעצם? לא, אי אפשר להדחיק? לא, אי אפשר לשלוט ברגשות? או, לא, את לא צודקת?

evolin

New member
משמעות

הלא, סתם היה לדרמתיות סליחה על האי הבנה. לדעתי כן אפשר לתת פקודה למוח, לא רוצה להתאהב ולא להתאהב, באותו המצב אפשר להגדיל את הרגשות הקיימים עד למצב של אהבה. אבל להכל יש גבול כמובן כמו שאחרים כתבו פה מקרים מסוימים. איני יכול להתאהב במישהי שמלחתחילה לא מוצאת חן בעיני, ובמגביל איני יכול להפסיק ל"אהוב" מישהי ללא סיבה מצדקת, וכמו שעשיתי לפני לא הרבה זמן גם צריך לסגור את הקשר אחרת הדברים עלולים לחזור על עצמם אפילו באופן תת מודע.

omer73

New member
לדעתי

אפשר לשלוט ברגשות שלנו עד גבול מסויים. זאת אומרת שאם בנאדם מכיר מישהי, אולי בתחילת הקשר הוא יכול לעצור את עצמו מלהרגיש, אבל מגיע שלב שכבר אי אפשר לעצור את הרגשות. עם הזמן נקשרים לבת הזוג, מתרגלים אליה... לגבי מצב הפוך, אני לא חושב שאפשר להכריח את עצמנו לאהוב. או שזה בא, או שלא. אפשר לגלות סימפטיה או רצון, אבל ממש לאהוב זה נראה לי בלתי אפשרי.

Miss Thang

New member
כמובן, אבל עד לרמה מסוימת.

עם האחרון קטעתי את הקשר ממש לפני שהתחלתי להרגיש; למעשה, הוא עדיין מאוד מוצא חן בעיני, אבל חסרים בו המון דברים יותר מדי בסיסים עבורי מכדי שאתפשר ואמשיך את זה.

שליטה ברגשות ../images/Emo109.gif

אישית לא חושבת שאפשר לשלוט ברגשות- לומר לעצמנו לאהוב או לא לאהוב מישהו. כל הקטע ברגשות שזה דבר בלתי נשלט, שפשוט קורה וצריך להתמודד עם זה- לטוב ולרע.

בר

New member
לשלוט ברגשות,זה מעניין...

כן זה ניתן במידה מסויימת. הכל תלוי בסופו של דבר בכוח הרצון של האדם. הרי אתה זה שמחליט מה טוב לך ומה לא,אתה זה שקובע אם אתה רוצה את זה או לא. לכן אתה גם יכול לשלוט ברגשותיך ובמעשיך,אבל רוב בני האדם מעדיפים שלא לנסות את זה ולכן אנחנו בתרבות שאין לנו,חסרי סובלנות וסבלנות,אנחנו עצבניים,אנחנו חצופים,וגסי רוח. אם והייתה לנו שליטה חלקית לפחות ברגשות שלנו היינו בני אדם אחרים. אני אישית,כן שולט בעצמי כמעט באופן מוחלט
נשאר לי להתגבר על הכעס והעצבים שיש לי בכביש כנגד נהגים/ות אחרים/ות...

gilad269

New member
אפשר

במידה מסוימת אפשר לשלוט ברגשות שלנו.להתאהב במישהו במודע זה שמהו שאתה צריך לתת ללב שלך לעשות את זה.לגבי להפסיק לאהוב-לאחר שכבר בתאהבת,זה קצת קשה להפסיק להתאהב.הכל תלוי בכמה התאהבת באותו אחד או באותה אחת.

למעלה