שלוש שאלות!

oshri19

New member
שלוש שאלות!

חג שמח לכלל הפורום. יש לי מספר שאלות: א. אני משרת ביחידה כבר כמעט 9 חודשים. כשרק הוצבתי ביחידה, והייתי צעיר הרבה יותר מאשר אני היום, חתמתי על ציוד יקר, שמשמש רק בחירום, ובחירום מאוד יתכן שחייל אחר מהמחלקה שלי ישתמש בו ולא אני. אף אחד לא חייב אותי לחתום, אין פקודה כזאת אבל נתנו לי להבין שאני חייב לחתום. מאז כבר נשפטתי פעם אחת על אובדנים, וכיום אני יודע שיש לי עוד חוסרים. אני חייב לציין שאין לי דרך ריאלית לשמור על הציוד הנ"ל.. לנעול אותו או לא יודע מה.. האם אני בתור חייל חובה יכול בכלל להיות חתום על ציוד כזה בשגרה? האם אני יכול לדרוש שמשהו מהמפקדים שלי יחתום עליו? ב. כאשר אני יוצא לאבט"ש אני צריך לקבל צו סיפוח נכון? ולקבל תוספת אם אני נמצא ברמת סיכון גבוהה יותר? ובכלל כמה שבועות אבט"ש יכולים ל"צ'פר" אותי בשנה? ג. כמה שבועות שמירה ביחידה יכולים ל"צ'פר" אותי? האם יש הגבלה? תודה לעונים וחג שמח!

idos2

New member
תשובות

א. תמצא פתרון ריאלי לשמור על הציוד שאתה חתום עליו, אולי אם תסביר בדיוק על מה מדובר נוכל לעזור לך יותר, כי אני לא מבין איך ציוד שמשמש אך ורק לחירום ונעול בארונית שלך יכול להיעלם ב. אתה צריך לקבל צו סיפוח או סמיכות בהתאם לאורך ואופי האבט"ש, אם זה אבט"ש שנעשה בסמיכות אתה לא מקבל שום תוספת, אם זה אבט"ש בסיפוח של מעל שבוע (אני מקווה שאני לא טועה באורך) אתה מקבל תוספת. סה"כ חייל יכול לצאת לעד 3 שבועות אבט"ש. ג. תאורטית כל שבוע שני, כמובן שאז אתה אמור לקבל תקן של מאבטח מתקנים, אז אני מניח שבלי תקן כזה כל שבוע שלישי...

oshri19

New member
אני אנסה לפרט יותר

לגבי א: אני חתום על שני אבירי צ"ן כולל דלת שמאל אביר, ברזנט, ציוד קשר שבתוכו, כלי נהג ועוד ועוד... אני לא 24 שעות ליד הכלים. הכלים נוסעים ללא ידיעתי או מפקדי לגף רכב,. וחוץ מזה לא ניתן לנעול אותם (הרי זה ברזנט עם לולאות ). אם יש הקפצה, אף אחד לא חותם לי לי על הכלי, ויש סיכוי שבכלל לא אני אקפוץ איתו... כאשר חזרתי מהאבט"ש התברר לי (לדוגמא) שמשהו לקח את המעמד לגנרטור... (שולחן שהפאק-פאק מונח עליו). וככה יש לי עוד הרבה דוגמאות. לכן אני שואל האם אני צריך להיות חתום על דברים כאלה??? ב. האבט"ש הוא באתר קשר נידח בדרום, שבוע בלבד, לא נותנים לנו שום סיפוח... אבל אני זוכר שיצאתי בקורס שלי לאבט"ש, נתנו צו סיפוח וגם אז לשבוע, וגם קיבלנו תוספת בשכר... אני מניח ששלוש שבועות אבט"ש לשנה נכון??

idos2

New member
תשובות

א. תהיה בריא על מה אתה חתום...
לא יודע מה להגיד לך, בכל אופן מישהו צריך להיות חתום עליהם והחליטו להחתים אותך... כל הזין. ב. אתה בטוח שזה מוגדר אבט"ש? ייתכן ואותו אתר קשר שייך ליחידתך? וכן, 3 שבועות בשנה.

oshri19

New member
לא מבין.

ב. שומרים שם 4 - 8, וכולם שם מכנים את זה אבט"ש אז זה אבט"ש. והאתר לא שייך ליחידה אלא לגדוד הקשר של פיקוד דרום. בגלל זה אני שואל. א. מה זאת אומרת "כל הזין" זהו עד השחרור אני צריך לשתוק על זה? לאכול משפטים? מותר למפקדים שלי להחליט שאני צריך להיות חתום על דבר כזה??? אני לא יכול לסרב לחתום? אני לא יכול להתחרט ולהחליף חתימות???

idos2

New member
תשובות

ב. אין קשר לאיך אתם שומרים, בכל אופן לאבט"ש ביחידה אחרת אתה חייב להגיע עם צו, מה שכן אם אין במקום שלישות ייתכן ושלישות היחידה שלך שולחת את הצו ישירות לשלישות גדוד הקשר של פד"מ ובכך חוסכת לך את הטרטור לסוע לשם. לגבי הציוד... שוב - מישהו חייב להיות חתום עליו, גם אני חתום על ציוד שלא תמיד נמצא עלי וברמה העקרונית מישהו יכול לגנוב אותו, תבין - אפילו על הסכו"ם במטבח מישהו חתום וזה משהו שנעלם הרבה יותר, ככה זה בצה"ל. אני לא יודע למה החליטו להחתים דווקא אותך, את זה אתה יודע.

יניב100

New member
אם יש לך אפשרות

תזדכה על הציוד ושאיש קבע יחתום עליו סדירניק לא אמור לחתום על ציוד כזה. החלפת חתימות תעשה רק אם מישהו יסכים לחתום במקומך בעוד שאם אתה מזדכה על הציוד הוא ישכב במחסן עד שמישהו יבואר לחתום עליו. אם לא אמרו לך במפורש לחתום לך להזדכות. יתרה מזו מישהו צריך לדאוג לשמירה על הציוד הזה.מה אני יגיד לך שינעלו את הרכב במוסך או משהו?

Chris Redfield

New member
חתמת על 2 אבירים?!

טוב שלא החתימו אותך על איזה מרכבה 4 או משהו... תדבר עם המפקד שלך על זה, תגיד לו שאתה רוצה להזדכות עליהם. בהצלחה.

למעלה